August 4, 2021

Tour de France 2021: Pogacar-Roglic, kosto

“Haluan ottaa vähän aikaa analysoida, nähdä, mitä teen. (…) Mutta minun täytyy ajatella sitä, kun minulla on selkeä mieli. “ 19. syyskuuta 2020, Belles-Fillesin hallituksen (Haute-Saône) aikakokeilun saapuessa, se on kova Primoz Roglic (Jumbo-Visma), joka palaa kuumana muutama tunti sitten käsittämättömältä: sloveeni ei voita 107: täe Tour de France. Henkeäsalpaavan ajanjakson lopussa maanmiehensä Tadej Pogacar (Arabiemiirikunnat) on juuri nappannut häneltä keltaisen paidan Champs-Elyséesille saapumisen aattona ja päivää edeltävänä 22 vuotta.

Lue myös Ja Tadej Pogacar kukisti Tour de Francen

”Parhaat ovat voittaneet. Meillä ei ole paljon valitettavaa ”, analyysi, yhdeksän kuukautta myöhemmin, hollantilaisen joukkueen suoritusjohtaja Mathieu Heijboer. Muutama tunti ennen suurta lähtöä Brestistä, lauantaina 26. kesäkuuta, monet tarkkailijat lyövät vetoa vuoden 2021 Grande Boucle -tapahtumasta, joka näyttää siltä kuin sloveenien vastapeli. Primoz Roglic, hän puolustaa itseään. ”Puhumme aina Tadejista ja minusta, mutta yleinen kilpailu ei ole vain meistä, hän vaatii. Vältä keskittymistä vastustajiin. Keskityn mieluummin itselleni ja joukkuetovereihini. “

Emme voi muuttaa menneisyyttä, mutta on mahdollista muokata tulevaisuutta, toistaa mielivaltaisesti Kansainvälisen pyöräilyliiton (UCI) luokituksen ykkönen. Vaikka olympialaiset menestyvät tänä vuonna Tourissa, hän on valinnut luopua kilpailusta Ardennes-klassikoiden jälkeen, valitsemalla kolme viikkoa valmistautumista Sierra Nevadassa (Espanja) ja sitten kuukauden Tignesissa (Savoie). Toisin sanoen kahden kuukauden tauko ja vain seitsemäntoista päivää kilpailua kellossa kauden alusta lähtien.

Kahden ja puolen kuukauden tauko

”Viime vuonna Covidin takia emme juoksleet vielä kauemmin. Silti olin valmis, väittää asianomainen osapuoli. Jos katson taaksepäin, olen aina menestynyt hyvin palattuani harjoittelusta. ” Mathieu Heijboerin jakama lukema muistuttaa, että vuonna 2019 entinen mäkihyppääjä voitti Tour of Spainin, kun hän ei ollut juossut Italian Tourin jälkeen – kahden ja puolen kuukauden tauko.

Tokion määräajan takia sloveenin on ylläpidettävä korkeaa muototasoa pitkään, yksityiskohtia Mathieu Heijboer, joten päätös keskittyä tiettyihin kohtiin, erityisesti räjähtävyyteen ja vastakelloon. “Kun valmistaudumme Tour de France -tapahtumaan, analysoimme ominaisuuksia, vastustajiemme ominaisuuksia, mutta ennen kaikkea rataa: mitkä ovat tärkeimmät avainkohdat”hän muistelee.

Sinulla on 61,65% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

klikkaa tätä nyt