August 2, 2021

Italia nappaa neljännesfinaalikarsintansa Itävallan kanssa jatkoajan jälkeen

Estämättömän ja kurinalaisen Itävallan pitkään neutraloima Italia voitti lauantaina 26. kesäkuuta jatkoajan jälkeen (2-1) tarjoten ennätyksen 31 ottelusta ilman tappiota ja etenkin euron puolivälierän, perjantaina Münchenissä, Belgiaa vastaan. tai Portugalissa.

Vaikka italialaisten oli melkein mahdotonta tehdä matkaa Lontooseen Covid-19: een liittyvien matkarajoitusten takia, Lontoon suuri transalpiinien yhteisö oli parvennut Wembleyyn saadakseen sen näyttämään kotimatkalta. kahdeksas. Virsi Italian veljet laulettu keuhkojen yläosassa ja leuto sää, vaikka hieman viileämpi kuin Roomassa, ei paljon voinut hämmentää Squadra Azzurraa, joka esitettiin yhtenä kilpailun suurimmista suosikeista loistavasti hallitun ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Itävaltalainen valmentaja – mutta jolla on saksalainen kansalaisuus ja hänen juurensa ovat isänsä kautta italialaiset – Franco Foda oli kuitenkin luvannut, että hänen joukkueensa pelaisi täysin «10 % mahdollisuus “ että hän viritti itsensä. Ja hänen miehensä ovat vastanneet. Mutta huolimatta teknisestä paremmuudestaan ​​ja vahvasta pallonhallinnastaan, italialaiset ovat vain harvoin asettaneet alppinaapureitaan pois asemastaan.

Lue myös Euro 2021: Itävalta kutsuu vihdoin ison pöydän

Oikean keskikenttäpelaajan kolmio Xaver Schlager-Konrad Laimer-Marcel Sabitzer näytti hyviä asioita pallon käytössä, kun taas Marko Arnautovic pysyi piilevänä uhkana keskellä hyökkäystä 97 minuutin ajan. Italialainen keskikenttäpelaaja, jossa Marco Verratti oli lopulta suosittu aloituspelissä Manuel Locatellille, oli paljon vähemmän dominoiva kuin turkkilaisia, sveitsiläisiä tai walesilaisia ​​vastaan ​​altaassa.

Nicolo Barellan mahdollisuudet, keskellä takana Leonardo Spinazzolalta, mutta Daniel Bachmann (17)e), tai Ciro Immobilen kaukainen ja kelluva lakko, joka kosketti kattoikkunan ulkopuolta (32e), ovat kääntäneet ensimmäisen näytöksen italialaisen nousun. Mutta Azzurri palasi pukuhuoneeseen melko turhautuneena ja ensimmäistä kertaa johtamatta pisteitä tässä kilpailussa. He näyttivät myös menettäneen pelinsä hieman uudelleenkäynnistyksessä, suututtamalla Roberto Mancinin leimautumista hänen kosketukseensa.

Chiesa ja Pessina, teloittajat

Itävalta rohkaistui, vaikka Arnautovic tekikin liikaa ennen kuin laukaisunsa löysättiin kokonaan (49e) tai jos David Alaba kaipasi vain maalin vapaapotkulla 20 jaardiin, kolme minuuttia myöhemmin.

Pian tuntimerkinnän jälkeen tifosin veri jopa jäätyi, kun Arnautovic pääsi puskemaan, mutta sen oli tarkoitus piristää paremmin VAR: n päätöstä, pitkät sekunnit myöhemmin, mikä kumosi maalin hyökkäykselle (65e). Ravistettu Italia sai jälleen ottelun hallintaansa, mutta muutamasta arasta yrityksestä huolimatta se löysi itsensä kahdeksannen kerran historiassaan lisäaikana, mikä oli ehdoton ennätys.

Mutta taittumisen myötä Itävalta päätyi hajoamaan jatkoajan alkaessa. Sisäänkirjautunut 84e, Federico Chiesa, jota Spinazzola palvelee upeasti, vei pallon pettääkseen Bachmannin keskipisteenä pieneen verkkoon (1-0, 95e). Maalilla Alaba, joka oli kiinni selkänsä jälkeen seuraten hyvää puhelua Matteo Pessinan akselilla, romahti kuvapuoli alaspäin tietäen vuoren, johon hänen kansansa kiipeää.

Juuri ennen lisäajan puoliaikaa sama Pessina käytti alueen sekoitusta hyödyntääkseen haastetta edelleen (2-0, 105e).

Ylpeänä Itävalta vähensi pisteet 114: ääne minuutti Sasa Kalajdzicin sukellusotsikossa (2-1, 114e), päättäen 1168 pisteytymätöntä minuuttia Squadra Azzuralle, joka ylitti Dino Zoffin häkissä 25 minuutin edellisen ennätyksen, joka oli syyskuun 1972 ja kesäkuun 1974 välisenä aikana, oli 1143 minuuttia. Maali oli lopulta anekdotinen, mutta italialaisten Lontoossa jättämä energia ei voinut olla anekdotista kuudessa päivässä, jolloin on haastettava FIFA: n ranking-joukkueen ykkösjoukkue, Belgia tai Portugalin tittelin haltijat.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euro 2021: kuinka taktiikoista tuli keskustelua jalkapallossa

Maailma AFP: n kanssa

Käy tässä linkissä