August 4, 2021

Itävalta kutsuu vihdoin ison pöydän

Tämä ei ole “Wunderteam”, mutta Matthias Sindelarin sukupolven loistavat vanhimmat, joka oli lumonnut jalkapallomaailman 1930-luvun alussa, olisi epäilemättä ylpeä nähdessään itävaltalaisen valinnan kulun vuonna 2021.

Franco Fodan joukot pelaavat lauantaina 26. kesäkuuta kahdeksantoista kierrosta Italiaa vastaan ​​voitonsa jälkeen Ukrainaa vastaan ​​(1-0). Osallistuminen, joka pysyy historiallisena riippumatta siitä, mitä tapahtuu. Itävalta on pelannut vain kahta viimeisestä kymmenestä euron painoksesta: yhtä ilman karsintaa vuonna 2008 (isäntämaana Sveitsin kanssa), sitten vuonna 2016. Kaksi turnausta jätti uima-altaista ilman kunniaa tietämättä voittoa.

Riittää sanoa, että Christoph Baumgartner, ukrainalaisia ​​vastaan ​​ratkaisevan maalin laatija, lopetti pitkän mustan sarjan. Sinun täytyi palata vuoteen 1990 löytääksesi jäljet ​​Itävallan menestyksestä kansainvälisessä turnauksessa. Manner-alueella maa ei onnistunut hyödyntämään euron järjestämistä vuonna 2008. ”On selvää, että valmistautuminen vuoteen 2008 on ollut riittämätöntä. Kuilu muiden maiden kanssa oli liian suuri. Pelaajat ja federaation jäsenet eivät ole tehneet tarpeeksi kaikilla tasoilla. Ammattitaito puuttui etenkin nuorten koulutuksessa ”, toteaa Marc Janko, itävaltalainen kansainvälinen vuosina 2006–2019.

Itävallan pelastuskoulutus jalkapallossa

Hyökkääjä, jolla on 28 maalia 70 korkilla, kehittyy: “Olemme kaukana muista kansakunnista ja teemme kovasti töitä saadaksemme kiinni. Maan alueelle perustettiin jalkapallokoulut, jotka nostivat mestaruuden tasoa. Suurimmat eurooppalaiset seurat valitsevat parhaamme elementtimme, koska ne ovat hyvin koulutettuja ja joskus maksavat vähemmän kuin eurooppalaisten naapureidemme kanssa. “ Ja mainitaan esimerkki Red Bull Akademie Salzburgista, joka syntyi syyskuussa 2014 ja joka kouluttaa lähes 120 7- ja 18-vuotiasta nuorta uusimman sukupolven laitteisiin.

Itävalta on aina ollut kansa, joka on keskittynyt parhaiden pelaajiensa kouluttamiseen, ja luvut eivät kiellä sitä: Euro 2021: een valittujen 26 pelaajan joukossa kaikki koulutettiin ainakin osittain maassa. ”Viime vuosina monet nuoret tulevat Itävaltaan jatkamaan opintojaan. Se on maa, joka luottaa suuresti nuoriin ”, toteaa Wilfried Domoraud, yksi harvoista ranskalaisista pelaajista, joka on pelannut Itävallan ensimmäisessä divisioonassa vuosina 2011–2014. “Aikani aikana peli keskittyi pääasiassa fyysiseen, mutta olen havainnut, että viime vuosina tekninen taso on parantunut merkittävästi”, lisää ranskalais-Norsunluurannikon hyökkääjä läpäissyt Mattersburgin ja Admira Wackerin, yli 60 ottelulla huippulennolla.

LASK Linzin tai Wolfsberger AC: n, Europa-liigan kahdeksannen ja kuudennentoista finalistin, viimeiset hyvät tulokset vuosina 2020 ja 2021 osoittavat kotimaisen mestaruuden yleisen parantamisen suuntaan. Mestarien liigan vakituinen asukas Red Bull Salzburg ei ole enää ainoa itävaltalaisen lipun kantaja mannermaisten pelien aikana. “Seuraava askel olisi Itävallan liigan kehittäminen korkealla tasolla, kuten Ranskassa tai Englannissa”, toivoo Marc Janko.

Kolme ensimmäistä euroryhmäottelua Itävallan yksitoista pelaajasta yhdeksän oli Saksan liigasta. Luku, joka ei ole mitään velkaa sattumalle, koska molemmat kansat ylläpitävät läheisiä jalkapallo-suhteita. ”Partioklubit ja palvelut [repérage] Bundesligassa menevät itävaltalaisille pelaajille, koska he antavat tyydytystä harjoittelun laatuun nähden. He puhuvat myös saksaa, mikä helpottaa sopeutumista “, tukee Berick Sports -konsulttia ja saksalaista jalkapalloasiantuntijaa Patrick Guilloua.

Tyypillinen pelaaja “vilkkaampi, vaikuttavampi ja monipuolisempi”

Itävaltalainen peli on nopeuttanut muutostaan ​​houkuttelevammaksi. Pitkällä jäljellä monilla pelialueilla, kuten tekniikassa ja nopeudessa, jälkimmäinen on pystynyt modernisoimaan ja noudattamaan korkeatasoisia standardeja pitäen samalla erityispiirteensä. ”Korkeaan painamiseen perustuva tekninen peli on DNA: ssa. Itävallassa on hyökkäävä perinne, mikä näkyy hyvin mestaruuskilpailuissamme joka viikonloppu. Erona on, että meillä on nyt pelaajia valinnassa ottamaan sen huomioon, etukäteen Marc Janko.

Patrick Guillou liittyy 39-vuotiaaseen uuseläkeläiseen. ”Itävaltalainen pelaaja on kehittynyt: hän on vilkkaampi, iskevämpi ja monipuolisempi. Saksa etsii tämän tyyppistä hybridiprofiilia, joka kykenee sopeutumaan useisiin pelijärjestelmiin saman kokouksen aikana ”, täydentää saksalaisen Bochumin klubin käyttämän entisen puolustajan. Leipzigin ja Salzburgin klubien haltijan Red Bull -galaksin luomat sillat ovat olleet hyödyllisiä Rot-Weiss-Rotenille. Kansainväliset Marcel Sabitzer ja Konrad Laimer ovat parhaat esimerkit.

Eurohistorian vanhimman maalintekijän Ivica Vasticin ennätys vuonna 2008, 38 vuotta ja 257 päivää, näyttää nyt kuuluvan vanhaan muistoon. Itävalta voi luottaa tuliseen nuoruuteensa, jonka Christoph Baumgartner (21) on esittänyt, yrittää saada aikaan voimakkaan ponnistuksen Italiaa vastaan ​​lauantaina.

Jankolle, mitä tapahtuukaan, tavoite on jo saavutettu. “Se on vain bonus. Jos häviämme, se olisi aivan normaalia ”, hän asettaa näkökulmaan. Nimitys Lontoon Wembley-stadionilla selvittääkseen, onko Itävallan bonus päättänyt pelata jatkoaikaa.

Italia – Itävalta, lauantaina 26. kesäkuuta kello 21.00 Wembleyssä, seuraamaan suorana Lemonde.fr -sivustolla

virallinen verkkosivusto