August 1, 2021

Pitäisikö meidän “pelata” Ranskan joukkuetta vastaan?

Ranskan joukkueen ensimmäinen kierros ei ole merkinnyt henkiä. Kaksi tasapeliä Unkaria (1-1) ja Portugalia (2-2) vastaan. Voitto Saksaa vastaan ​​puolustajan Mats Hummelsin maalilla leiriä vastaan ​​(1-0). Mutta älä tee virhettä: hallitsevat maailmanmestarit, suosikit Euro-suosikkien joukossa, pysyivät turnauksen tärkeimpinä variksenpelätteinä, kun otetaan huomioon 16. kierros.

Sveitsin joukkue, joka etsii edelleen voittoa pudotuspelissä, on korjattu keskiviikkoiltasta lähtien: se pelaa Ranskan joukkueita vastaan. Mutta nyt ja maanantaina on vielä ratkaistava yksi kysymys: pitäisikö meidän pelata Ranskan joukkuetta vastaan?

Vladimir Petkovic ei aloittaessaan virkaansa syyskuussa 2014 ole horjunut halustaan ​​hallita kaikkia otteluita. Järjestelmä kehittyy, pelaajat muuttuvat, mutta projekti ei muutu. “Olen aina halunnut tuottaa yleensä hyökkäävän jalkapallon, jonka puolustuskäyttäytyminen perustuu ennakointiin ja ennalta ehkäiseviin sijoitteluihin ja pyrkimykseen palauttaa pallo korkealle kentällä”, hän selitti meille viime kesänä.

“Projektin tulos”

Hän toistaa asian uudestaan ​​ja uudestaan: hänen joukkueensa ei saa kärsiä vastustajan jalkapallosta, mutta määrätä omansa. Ja tämä jalkapallo koostuu hallussapidosta (54% ajasta keskimäärin kolmen ensimmäisen euron ottelun aikana) ja kärsivällisesti testata vastakkaisia ​​puolustuslinjoja, kunnes löydät porsaanreiän. Hänen voimakkaina aikoina se antaa hänelle ilmaa kehittyä hallinnan aikana (ensimmäinen tunti Walesia vastaan). Mutta katastrofi uhkaa, kun peli pakenee hänet (isku Italiaa vastaan).

Ennen ottelua Turkkia vastaan ​​useat tarkkailijat kehottivat Natia lopettamaan itsensä näyttämisen kauniimpana kuin he todella ovat, tukemaan jalkapalloa, joka sopii paremmin heidän todellisiin ominaisuuksiinsa. Tällä kertaa on toinen ongelma: Ranska ei koskaan näytä yhtä mukavalta kuin vastustajaa vastaan, joka tekee pelin. Sitten se luottaa puolustajiensa ja palauttajiensa kykyyn estää hyökkäävät taipumukset. , ja sillä on kaikki tarvittavat perustelut vastaukseksi. Päinvastoin, kun hänen vastustajansa pyrkivät puolustamaan (Unkari) tai jättämään kätensä ensimmäisen maalin (Portugali) tekemisen jälkeen, hän näyttää hieman avuttomalta.

Se voi olla tapa vahingoittaa häntä. Mutta tämä ei vastaa lainkaan Vladimir Petkovicin juurruttamaa identiteettiä.

“On totta, että on pieni ongelma, toteaa Lausanne-Sportin valmentaja Ilija Borenovic. Yhtäältä Sveitsi on joukkue, joka on rakennettu saamaan pallon ja puolustamaan melko korkealla. Toisaalta Ranska on osoittautunut vaikeuksissa matalien lohkojen edessä, mikä vaati sitä, että sen itsensä on lisättävä intensiteettinsä. “

Joten, mikä strategia on hyväksyttävä? “On varmaa, että suuria kansoja vastaan ​​meillä ei ole varaa kompromisseihin tai niiden väliin, jatkaa 38-vuotias teknikko. Jos maajoukkue päättää painostaa kovasti, heidän on tehtävä se kovasti, monien ihmisten kanssa. Jos hän valitsee täysin toisenlaisen suunnitelman, hänen on sovellettava sitä kurinalaisesti. Yritä tehdä vähän tästä ja vähän siitä on paras tapa katua loppujen lopuksi. “

Mies mieluummin ajattelee Vladimir Petkovicia “Seuraa ideoitaan”ja “Se on erittäin hyvä asia”, hän korostaa. ”Se perustuu hänen näkemykseensä asioista, jotka hän on muodostanut tiiminsä ja jota hän on valmistellut vuosia. Ja mikä otettiin käyttöön, toimi Espanjaa, Saksaa ja muita suuria joukkueita vastaan. Tämä ottelu Ranskaa vastaan ​​voi olla projektin huipentuma. Minun on vaikea nähdä Petkovicin kyseenalaistavan kaiken tässä vaiheessa. “

Pelaa kuten Ranska

Maurizio Jacobacci, joka on juuri allekirjoittanut sopimuksen Grenoblen kanssa Ranskan Ligue 2: ssa kahden hyvän kauden jälkeen Luganon penkillä, ei usko, että myös Natin valmentaja kääntäisi kaiken ylösalaisin. “Parhaan euron ottelunsa toimittamisen jälkeen”. Silti 58-vuotias teknikko uskoo, että muutama säätö olisi tervetullut, kun otetaan huomioon vastoinkäymien huomattavan erilainen luonne.

“Puolustustasolla Sveitsi pelaa vain kolmen puolustajan kanssa, mutta Turkkia vastaan ​​jopa yksi heistä, Ricardo Rodriguez, on noussut paljon, hän huomauttaa. Ranskaa vastaan ​​se avaisi tiloja, jotka eivät anteeksi. Ja sitten hyökkäävällä tasolla sen on ehdottomasti löydettävä tapa pystyttää. Syöttö kymmeneen matalaa ja erittäin vankkaa estoa vastaan ​​ei johda mihinkään. Meidän on oltava suorempia. “

Toisin sanoen, pelaa vähän enemmän kuin… Ranska? “Tavallaan kyllä, hän vastaa. Olisi virhe ajatella, että aiomme hallita tai jopa tasata pelikenttää. Se eroaa suuresti edellisistä otteluista. Siksi on oltava vankka takana, kompakti kentän keskellä, hyvä palautumiskyky ja varovainen lohkoissa. “

Siellä Ilija Borenovic on samaa mieltä: Pelin avain on hallita pallohäviöitä. ”Sveitsi kohtaa siirtymävaiheessa maailman parhaan joukkueen. Hänellä on poikkeuksellinen heittokyky ja nopeus. ” Kylian Mbappén on vaikea kuonoa… ” Tehokkaasti. Laadimme pelin periaatteet ja yritämme pitää maksimaalisen keskittymistason tietäen, että se, mitä tapahtuu kasvoissa, menee nopeammin kuin olemme tottuneet. “

Toisaalta LS: n valmentaja ei ole varma, että Sveitsin pitäisi luopua pallon pitämisestä. Sen on vain levitettävä se nopeasti välttääkseen Ranskan joukkueen fyysinen luonne. “Jos se menee hyvin nopeasti, muutamalla pallon kosketuksella, se voi siirtää ranskalaisen korttelin. Saksalaiset epäonnistuivat, he olivat vielä sekunnin myöhässä, liian monta kontrollia, mutta portugalilaiset onnistuivat. Teknisesti puhdas, he pääsivät nopeasti eroon pallosta ja tämä toi usein vaaran. “

Matala lohko tai korkea lohko, hallussapito tai pystysuoruus, puolustus kolmella tai neljällä, jatkuvuus tai muutos … Niin monia kysymyksiä, joiden on ravisteltava Vladimir Petkovicin unelmia ja läpäistävä hänen Natinsa koulutus Roomassa odottaen maanantai-sokkia. Ilija Borenovic pelaa: “Joka tapauksessa ei ole sellaista järjestelmää, jolla voimme varmasti voittaa Ranskan kaltaisen joukkueen. “

Lionel Pittet

Artikkeli julkaistu 24. kesäkuuta vuonna Aika

Maailma

lisää vinkkejä täältä