July 31, 2021

ranskalaiset pääsevät viidenteen finaaliinsa peräkkäin

Ranskalaiset koripallopelaajat pääsivät lauantaina 26. kesäkuuta valmentamaan viidennen peräkkäisen naisten koripallon Euro-finaalin Valenciassa voittonsa (73-61) ansiosta Valko-Venäjältä. Valérie Garnier pelaajat pysyessään neljässä tappiossa peräkkäin marssilla mantereen tittelistä yrittävät voittaa historiansa kolmannen euron vuosien 2001 ja 2009 jälkeen Serbian ja Belgian välisen toisen välierän voittajaa vastaan. lauantai-iltana.

Heidän menestyksensä oli muotoutumassa hitaasti, syynä krooniseen kömpelöön alkupuoliskolla, josta vain Endy Miyem näytti pakenevan, hän, joka teki 15 pistettä ensimmäisten 20 minuutin aikana.

Kapteeni ei antanut periksi jälkikäteen: 222. valintansa kunniaksi hän kesti vain kolme neljäsosaa saadakseen ennätyksensä pisteistä sinisen tunikan alla, joka oli 22, rekisteröimällä lopulta 24 pistettä. . “Olin erittäin motivoitunut kuten kaikki joukkuetoverini. Joskus olemme ylittyneitä ja luulen, että näin oli tänä iltana “, hän hymyili ottelun jälkeen Canal + Sportissa.

Lue myös Naisten koripallon euro: Nwal-Endéné Miyem, esimerkkinä kapteeni

Osoitteen puute

Mutta leirissään sininen pysyi vaikeana, jättäen hyvin vähän tilaa illan vastustajilleen tässä ottelussa, joka vastusti turnauksen kahta parasta puolustusta. “Oli vaikeaa joukkuetta vastaan, joka yritti muuttaa tahdistamme, löysimme aseet, meillä on yksi peli jäljellä, se on mielessä”, selitti Alexia Chartereau Canal + Sportin mikrofonissa kokouksen jälkeen.

Jos he onnistuivat rajoittamaan laitapelaaja Maryia Papovan (4 pistettä), jonka keskiarvo oli ennen ottelua keskimäärin 17 pistettä, vaikutusta ranskalaiset kärsivät Alexandria Bentleyn (23 pistettä) toiminnan edessä.

Lue myös Koripallo: Villeurbanne kruunattiin Ranskan mestariksi 20. kerran

Huolimatta taitojen puutteesta, joka on poistettava finaalin vuoksi, jonka symboleina oli Sandrine Gruda (6 pistettä), Valérie Garnier kertoi toisen hyvän uutisen: Olivia Epoupan paluu 13. minuutista loukkaantui häntä oikea nilkka Euro-2021: n ensimmäisessä ottelussa vain kahden minuutin pelaamisen jälkeen.

Sandrine Gruda ja Endy Miyem, ainoat kaksi pelaajaa, jotka olivat läsnä Riian kaksitoista vuotta sitten tapahtuneen voiton aikana, ovat siis vain yhden ottelun päässä liittymästä Cathy Melainiin, joka on ainoa ranskalainen kaksinkertainen Euroopan mestari (2001, 2009). Tätä varten on voitettava Belgia tai Serbia, jotka kohtaavat toisiaan lauantaina kello 21. Jos he löytävät serbit, sininen voi kostaa viimeiselle menetetylle vuonna 2015.

Valaistus: Naisten eurokoripallo: Sininen etsimään otsikkoa, joka pakenee heitä

Maailma AFP: n kanssa

enemmän