August 2, 2021

cocorico, belgialainen kosto ja “opi-omi”

Tämä ensimmäinen viikonloppu ei jätä hengähdystaukoa pelotonille. Ensimmäisen vahvan vaiheen jälkeen, jonka Julian Alaphilippe voitti, toinen on tänä sunnuntaina, 27. kesäkuuta, samanlainen. Kurssi sijaitsee kokonaan Côtes-d’Armorin osastolla, ja se kulkee vaaleanpunaisen graniittirannikon reunoilla, runsas maisema, joka on nimetty niin kallioiden vaaleanpunaisen värin takia.

Mutta juoksijoilla ei ole aikaa miettiä sitä, koska kilpailun pitäisi olla vilkas: 184 kilometriä ja kuusi lueteltua vaikeutta. Maali arvioidaan ennen kaikkea Bretagnen kuuluisimman rannikon huipulla: Mûr-de-Bretagne (2 km 6,9%: lla). Lauantajan tavoin lyöjän tulisi loistaa tässä Tour de Francen korkealla paikalla ensimmäisestä esiintymisestään 1947 lähtien.

Otamme saman ja aloitamme uudestaan. Kuten La Fosse-aux-Loupsissa lauantaina, odotettu saapuminen Mûr-de-Bretagneen sunnuntaina on varattu nyrkkeilijöille. Jos Julian Alaphilippe oli eilen vahvin, tällä kertaa hänellä on keltainen puolustettava paita. Tästä voi olla hyötyä Wout Van Aertille (Jumbo-Visma) ja hänen erittäin räjähtävälle profiililleen, kuten hän osoitti esimerkiksi Milan-San Remo 2020 -ohjelmassa.

Lauantaina, juuttuneena maailmanmestarin pyörään, belgialainen ei uskaltanut reagoida aloittaessaan hyökkäystään. Jos jalat näyttivät hyvältä, tavoitteena oli varmasti auttaa johtaja Primoz Roglicia, joka lopulta sijoittui 3e. Mûr-de-Bretagnessa WVA: lla on aseet voittaakseen, jos sen sallitaan pelata korttiaan. Ellei Roglic jo halua lähettää viestiä kilpailijoilleen.

Tämä on kuva tästä ensimmäisestä vaiheesta ja ensimmäisestä kiistasta. Katsojan tien reunassa oli merkki, joka oli kääritty mummonsa ja isoisänsä kunniaksi (”Opi” ja “omi”, Goethen kielellä). Kuva olisi ollut kaunis: merkki, tervehdys kameralle ja peloton taustalla. Mutta huolimaton ei nähnyt juoksijoita saapuvan suurella nopeudella hänen selkänsä takana, ja erityisesti Jumbo-juoksija Tony Martin.

Jälkimmäinen törmäsi kirottuun pahvilaatikkoon aiheuttaen vaikuttavan pudotuksen koko pelotoniin. Kilpailujen tulos: monet loukkaantumiset ja eläkkeellejääminen syksyn takia, saksalainen ratsastaja Jasha Sütterlin. Illalla Tour de Francen johtaja Christian Prudhomme ei ollut vihainen: ”Sitä ei voida hyväksyä! Ne, jotka ansaitsevat TV: n, ovat mestareita, eivät sellaisia. Jos ihmiset haluavat katsoa toisiinsa, nähdä toisiaan, sille on olemassa peilit! “ Herra Prudhomme on myös ilmoittanut, että Tourin järjestäjä ASO oli valittanut katsojaa vastaan. Nopea hei, joka voi tulla kalliiksi.

”Ajoin kuin huomenna ei olisi vaihetta. “

Kilpailua on kuitenkin jäljellä kaksikymmentä päivää, mutta Julian Alaphilippe’s Tour de France on jo menestynyt hänen mukaansa. Ranskalainen tuli Grande Boucleen pomoksi kaatamalla kaikki kilpailijansa Fosse-aux-Loupsin kukkulalla. Sen voitto palkitsee Deceuninck-Quick Stepin tuottamat ponnistelut. ”Olin pyytänyt joukkuetovereitani työskentelemään kovasti ja he uskoivat minuun koko päivän. Tiesin, että se satuttaa kaikkia ”, hän maisteli, kun hänellä oli keltainen paita yleisluokan johtajana.

Team B&B: n ranskalainen ratsastaja Cyril Lemoine eläkkeelle siirtyessään Tourin ensimmäisessä vaiheessa.

Valitettava Cyril Lemoine on yksi neljästä ratsastajasta, jotka joutuvat luopumaan ensimmäisestä vaiheesta lauantaina 26. kesäkuuta. Kuvassa näkyy B&B Hotels-KTM -tiimin jäsenen kärsimän kaatumisen väkivalta. Verisenä hän ei päässyt maaliin toisen pudotuksen jälkeen, joka tapahtui 7 km linjasta, kuten Ignatas Konovalovas (Groupama-FDJ). Jasha Sütterlin (DSM) vetäytyi ensimmäisenä kiertueelta katsojan ja hänen merkkinsä aiheuttaman ensimmäisen massiivisen pudotuksen jälkeen 45 km: n päässä maalista. Vaiheen jälkeen Movistar-tiimi on myös ilmoittanut, että Marc Soler ei tule toisen vaiheen alkuun.

Valikoimamme artikkeleita vuoden 2021 Tour de France -kilpailusta

weblink