August 2, 2021

shokki, ihmeellinen paluu ja “YMCA”

  • Laskussa: Alankomaat – Tšekki ja Belgia – Portugali

Cristiano Ronaldo on kuin aina Portugalin tärkein hyökkäävä ase kahdeksantoista kierroksen yhteydessä, joka odottaa häntä Belgiaa vastaan.

Tilaisuus on hyvä hollantilaisille. Memphis Depayn joukkuetoverit putosivat pudotuspeleissä Ukrainan, Itävallan ja Pohjois-Makedonian yli saavutettujen menestysten jälkeen pudotuspöydän “hyvään” osaan, johon Ranska eikä Italia eivät ilmesty. ei Belgia eikä edes Portugali. He kohtaavat Tšekin tasavallan tänä sunnuntaina 27. kesäkuuta klo 18.00 tapaamisessa, jossa he ovat valtavat suosikit, rautaisen puolustuksen ja vahvojen yksilöiden, kuten tulevan pariisilaisen Georginio Wijnaldumin, edetessä.

Tšekillä oli puolestaan ​​enemmän vaikeuksia päästä neljännesvälierään. Valmentaja Jaroslav Silhavyn miehet sijoittuivat ryhmän parhaan kolmanneksen joukkoon erityisesti Skotlantia vastaan ​​järjestetyn avajaisvoiton ansiosta. He eivät kuitenkaan olleet naurettavia jälkikäteen, piirtäen tasapelin Kroatiaa vastaan ​​(1–1) ja menettäneet vain yhden yksikön Englantia vastaan ​​(1–0).

Alankomaat – Tšekki, Sunnuntaina 27. kesäkuuta klo 18 Budapestissa ja seuraa livenä osoitteessa Lemonde.fr

Päivän toisessa kokouksessa järkytys näkyvissä! Portugalilaiset tittelin haltijat haastavat Belgian kello 21.00, mikä edustaa ensimmäistä suosikkien välistä yhteenottoa tässä europainoksessa. Seleção vapisi loppuun asti F-ryhmässä varmistaakseen pätevyytensä, ja he maksoivat Ranskan ja Saksan takana saadun kolmannen sijan vetämällä Belgiaa Eden Hazardilta neljännesvälierissä.

Punaiset Paholaiset puolestaan ​​tekivät työn tavallaan, ensimmäisessä euron vaiheessa, tasoittaen kolme menestystä niin monissa peleissä Venäjää, Tanskaa ja Suomea vastaan ​​ja myöntäen prosessissa vain ‘pienen maalin (Tanskaa vastaan). Vuoden 2018 maailmanmestaruuskilpailujen puolifinalistit, belgialaiset näyttävät olevan varmoja vahvuudestaan, varsinkin kun he voivat luottaa Romelu Lukakun tehtävään (kolme maalia kolmessa ottelussa) ja Kevin De Bruyneen, joka toipui kasvovammastaan.

Belgia – Portugali, Sunnuntaina 27. kesäkuuta kello 21.00 Sevillassa, ja seurata suorana Lemonde.fr -sivulla

Belgialainen keskikenttäpelaaja Axel Witsel pelissä Suomea vastaan.

Tuskin kuusi kuukautta repeytyneen Achilles-jänteen jälkeen Axel Witsel törmäsi jälleen maahan: se oli Tanskaa vastaan, Euro B-ryhmän toisena päivänä (Punaisten Paholaisten voitto 2: 1). Paluu, jota belgialainen lehdistö kuvaa «Ihme». Romelu Lukaku ja Kevin De Bruyne saattavat hyvinkin ottaa valon, tosiasia on, että belgialainen peli riippuu suuresti Dortmundin keskikenttäpelaajan läsnäolosta sen riveissä. “Olen täällä palauttamassa rauhaa; se oli tavoitteeni, kun tulin kotiin ”, tiivisti Axel Witsel ottelun jälkeen. Pidike belgialaisten voittoa Suomea vastaan ​​(2: sta 0: een) numero 6 teki vaikutuksen valmentajaansa Roberto Martineziin: ”Hän on esimerkki kaikille nuorille. Se, mitä hän on tehnyt palatakseen, on yksinkertaisesti hämmästyttävää, ja hän saavutti sen persoonallisuutensa ja epäitsekkyytensä kautta. “

Tanska – Wales (4–0): Tanska hallitsi suurelta osin Walesia Amsterdamissa Kasper Dolbergin ottelun sekä Joakim Maehlen ja Martin Braithwaiten maalien ansiosta. Kaunis tarina jatkuu siis Tanskalle, joka on tehnyt lyhyen teoksen mielikuvituksettomasta Walesin yksitoista teoksesta. Punavalkoiset kohtaavat puolivälierissä Alankomaiden ja Tšekin tasavallan välisen ottelun voittajan.

Italia-Itävalta (2–1): Itävalta vastusti italialaisia ​​aaltoja pitkään ennen halkeilua, Federico Chiesan hienolla etumatkalla ja ennen kuin Matteo Pessina kaksinkertaisti johtoaseman. Ensimmäinen joukkue, joka huijaa Gianluigi Donnarummaa tällä eurolla (Sasa Kalajdzicin loistavan sukellusotsikon ansiosta), Itävalta pahoittelee pitkään Marko Arnautovicin maalin peruuttamista videotuomarin turvautumisen jälkeen, kun pisteet olivat tyhjät.

  • Sillä välin Sylvain Ripoll jatkaa aivojensa keräämistä

Luulimme, että pulmapeli on ohi Sylvain Ripollille, kun Ranskan jalkapalloliitto ilmoitti perjantaina 18 pelaajan luettelon, jonka valmentaja valitsi olympialaisiin. Ja hän haaveili läsnä ollessa Eduardo Camavinga, Maxence Caqueret, Jonathan Ikoné tai Amine Gouiri. Mutta kukaan näistä pelaajista ei ole viime kädessä varma matkasta Japaniin.

Hieman sen jälkeen Joukkue ilmoitti, että monilla seuroilla, kuten Stade Rennes tai OGC Nice, ei ollut aikomusta päästää yhtä pelaajastaan. Liiton bluffi on tehnyt “pschitt”, vaikka se oli jo tehnyt joitain kompromisseja, esimerkiksi pyrkimällä olemaan ottamatta enempää kuin yksi pelaaja per klubi, eikä yhtään PSG: ltä.

Sylvain Ripollin on nyt neuvoteltava klubien kanssa – jälleen kerran – tai hänen on pakko etsiä muita pelaajia. Aika on loppumassa: valmentajan on tehtävä viimeinen luettelonsa viimeistään keskiviikkona 30. kesäkuuta.

  • Kattoikkunassa: Nanin ohjus

Nani, Euroopan mestari vuonna 2016 Portugalin kanssa, ja joka päättää uransa Orlandossa, Major League Soccerissa, tarjosi upean maalin Blaise Matuidin Inter Miami -joukkueeseen. Hyvät jäänteet.

  • Sinisen taivaan kulma: Le Grand Bucarest Hotel

Juhla-viikonloppuna Bukarestissa Athénée Palace Hilton on ihanteellisella paikalla. Ongelma: Siniset ovat Romanian pääkaupungissa valmistautuakseen Euro 16 kierrokseen. Hänen 26. kesäkuuta painos, Joukkue kertoi kuinka ranskalaiset olivat voineet nauttia yöstä perjantaista lauantaihin opiskelijajuhlat YMCA, ajaton hitti Village People -ryhmältä, jonka alkuperästä löydämme ranskalaisia ​​tuottajia (kuten ne, joilla on vähän disko-kulttuuria, tietävät).

Bukarestissa sijaitseva Athénée Palace Hilton -hotelli, jossa Ranskan joukkueen pelaajat asuvat ennen heidän Euronsa 16. kierrosta, vastaan ​​Sveitsi.

Mukava, mutta ei ihanteellinen nukkumiseen ja toipumiseen hyvin. Lauantai-aamuna jotkut nuoret ranskalaiset kannattajat odottivat turhaan nähdäksesi Mbappén “Ohjaa pää ikkunaan”. Mutta kuten aiemmin Münchenissä tai Budapestissa, Ranskan joukkueen pelaajat lähtevät vain UEFA: n valitsemasta laitoksesta harjoittelemaan. Luostarielämä tehty “Lukeminen, [de] Netflix [et de] Peli asema “, kuten Presnel Kimpembe uskoi vierailunsa aikana lauantaina pidettyyn lehdistötilaisuuteen.

Pariisilainen pystyi verrata majoitusolosuhteisiin – vähemmän rajoittaviin – Venäjän viimeisen maailman aikana. “Istran ero oli siinä, että meillä oli mahdollisuus mennä ulos hotellin eteen. Mutta rehellisesti sanottuna, se ei muutu paljoakaan … Meillä on mahdollisuus tehdä työtä, emme aio valittaa ”, vakuuttaa puolustaja, kenties disko-rakastaja.

“Haluamme mieluummin olla ensimmäinen ja meillä on ollut ongelmia kuin sijoittua toiseksi, kolmanneksi tai jopa pudottaa hyvällä pelillä.”

Presnel Kimpembe

Lauantaina keskuspuolustaja Presnel Kimpembe palasi Ranskan joukkueeseen kohdistuneeseen kritiikkiin. Kolmen ryhmäkilpailun jälkeen tarkkailijat korostivat erityisesti hyökkäävän sideaineen puutetta trio Mbappé-Benzema-Griezmannin välillä. Mutta PSG-pelaaja halusi muistuttaa, että Ranska oli sijoittunut ensimmäiseksi “kuoleman ryhmässä”: ”Jossain vaiheessa sinun on asetettava asiat perspektiiviin ja otettava asioiden valoisa puoli. Tavoitteena oli lopettaa ensin: se on tehty. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen. “

  • Kovidometri: Pietari, Venäjän eniten vaikuttanut kaupunki

Pietari kirjasi Venäjän raskaimman päivittäisen kuolonuhrien Covid-19: n ilmestymisen jälkeen lauantaina 26. kesäkuuta, 107 kuolemantapausta 24 tunnissa. Venäjän toisessa kaupungissa järjestetään yhteensä seitsemän euroa. Gazprom Arenalla on vielä yksi pelattava: puolivälierä perjantaina 2. heinäkuuta, jolloin Ranska voi pelata, jos se voittaa Sveitsin maanantaina. Maailman terveysjärjestö oli varoittanut saastumisriskeistä stadionilla, joilla pelataan euroa.

Valikoimamme artikkeleita Euro 2021: stäsivustolinkki