August 2, 2021

Football EM: Southgaten painajaisen pitäisi päättyä otsikkoon

Saksan ja Englannin välierissä se oli myös Wembleyssä 75 862 katsojan edessä 1-1 rangaistuspotkukilpailun jälkeen lisäajasta. Kaikki pelaajat tapasivat tasan 5: 5. Sitten Southgate epäonnistui rangaistuksellaan DFB: n maalivahtia Andreas Köpkeä vastaan. Andreas Möller tapasi Saksan finaaliin. Koko kansan unelma oli ohi. Southgate osoittautui päiväksi, jota hän ei voinut unohtaa tähän päivään asti. “Tämä satuttaa minua aina”, Southgate sanoi äskettäin.

“Gareth, sinun ei tarvitse pyytää anteeksi meitä vuoden 1996 EM-kisoista. Päästä irti. Olemme niin ylpeitä sinusta ”, kirjoitti Englannin hyökkääjälegenda Alan Shearer The Athletic -portaalin sarakkeeseen. Southgate oli iloinen entisen joukkuetoverinsa tunteellisista sanoista. Mutta rohkaisu ei riitä hänelle. Hän haluaa vihdoin pyyhkiä tämän päivän muististaan ​​eurooppalaisella otsikolla.

picturedesk.com/PA/Neil Munns


Vuonna 1996 Gareth Southgate olisi mielellään uponnut maahan täynnä olevalle Wembley-stadionille

Välierät “vain seuraava haaste”

Ensinnäkin on tärkeää voittaa tanskalaiset keskifinaali keskiviikkona (klo 21, suorana lähetyksenä ORF1). Skandinaavisten pitäisi olla vain välivaihe “Kolmen leijonan” otsikkoon. “Meillä on ollut niin epäonnea menneisyydessä ja olemme ylittäneet paljon esteitä, ja minusta tuntuu, että tämä on vain seuraava haaste”, sanoi 50-vuotias. “Emme ole tyytyväisiä olemiseen välierissä.”

Kolme vuotta sitten Venäjän MM-kisoissa, kun englantilaiset pudotettiin Kroatiaa vastaan ​​välierissä 2-1-tappiosta jatkoajan jälkeen, Southgaten mukaan asiat olivat hieman erilaiset: “Vaikka olimme tietysti erittäin pettyneitä välierien jälkeen meillä oli myös tunne, että olemme päässeet pitkälle. “

“Paransimme jokaisella pelillä tällä EM-kisalla. Ja uskon, että voimme tulla vielä paremmiksi. Ja me teemme niin myös ”, sanoi Englannin puolustusvoimien päällikkö Harry Maguire. Joukkue on parempi kuin se oli kolme vuotta sitten järjestetyssä maailmancupissa. ”Olemme kokeneempia. Myös tappio Kroatiaa vastaan ​​auttoi meitä, me opimme siitä ”, sanoi Manchester Unitedin pelaaja.

“Englanti on palannut muotiin Southgaten ansiosta”

Kesti melkein neljä vuotta, jotta fanien ja maajoukkueen usein monimutkainen suhde muuttui täydellisesti. “Sankarikuntamme”, otsikoi Daily Mail maanantaina valokuville kansallisista pelaajista Raheem Sterling ja Harry Kane. Southgateen suhtauduttiin kriittisesti jo Euroopan mestaruuskilpailujen alussa, koska hänen joukkueensa ei pyörittänyt esikierrosta läpi lukuisista loukkaavista tähdistä huolimatta, mutta tuotti kuivia tuloksia jalkapalloa.

“Antaa ihmisille niin paljon iloa, antaa heille toivoa, on yksi työhömme etuoikeuksista”, Southgate sanoi. Se on tyypillinen lause häneltä. Entinen puolustaja on onnistunut yhdistämään jakautuneen kansakunnan tärkeimmän joukkueensa taakse. “Southgaten ansiosta Englanti on jälleen muodissa”, kirjoitti The Times -lehti maanantaina. Ja jos “Kolme leijonaa” todella voittaa tittelin, 26. kesäkuuta 1996 on vain sivuhuomautus Southgaten muistissa.

Lue lisää