August 1, 2021

Meiltä puuttui Rio, suuria tunteita tulee Tokiossa, kertoo tšekkiläinen jousiammunta

Tšekin jousiammuntayhdistys

Pekingissä vuonna 2008 äitisi ansiosta tšekkiläinen jousiammunta otettiin käyttöön kahdenkymmenen kahdeksan pitkän vuoden jälkeen, ja olet nyt jatkanut menestystä. Ajattelitko hänestä paljon Pariisin ratkaisevassa karsinnassa?

Äidin lähdöstä on kulunut kolme vuotta, ja se sattuu edelleen. Mutta kilpailun aikana en saa mitään päähäni, paitsi jousiammuntaa. Se löi minua enemmän kilpailun jälkeen, kyynel putosi. Haaveilin olympialaisista pienenä ja Rio kaipasi minua vain vuonna 2016. Siellä äiti voisi vielä mennä … Luulen, että suuret tunteet tulevat Tokioon.

Ranskassa poistit vastustajan Mongoliasta ratkaisevassa puolivälieräottelussa. Kuinka käsittelet avainkysymyksiä?

Menin kilpailuun terveellä itseluottamuksella. Oli selvää, että parhaat puolet ovat jo päteviä ja kohtaan jo minua vastaan ​​olevat vastustajat. Itse asiassa menin Pariisiin asettamalla päähäni, etten palaa Tokioon ilman lippua. Minulle ei ollut muuta vaihtoehtoa.

Japanilla on kaksi lippukantajaa Tokion olympialaisten avajaisissa – Hachimura ja Susaki

Ja edes isäsi ja valmentajasi Zdeněk eivät olleet kanssasi ratkaisevassa kaksintaistelussa …

Karsintaturnauksen jälkeen seurasi MM, johon hänen täytyi mennä. Mutta minulla ei ollut aavistustakaan, että hän lähti päivän aikana. (nauraa) Menestyneen kampanjani aikana hän päätti, pitäisikö hänen räjäyttää lippu liikaa, mutta lopulta sovimme, että pystyn käsittelemään sen itse. Ennen vaikeimpaan taisteluun osallistumista minua auttoi hyvä psykologinen koulutus ja maajoukkueen valmentaja.

Yksi tapaus kovaa? Emme ole menossa Tokioon, raportit Tyynenmeren saaristosta

Psyyke ja jousiammunta ovat toisiinsa liittyviä aluksia, perinteinen japanilainen jousiammunta on kietoutunut zen-opetuksiin. Millä tietoisuuden aloilla lopullinen urheilujousiammunta tapahtuu?

Itäisen perinteen hengellinen puoli yhdistää jousiammunnan johonkin yläpuolellemme. Loppujen lopuksi urheilukonseptimme on muualla. Perinteisen jousimiehen tavoite ei ole lyödä maalia, vaan saavuttaa Zen. Meille tavoitteen lyöminen on ensisijainen tehtävä. Mutta pää on ehdottomasti ratkaiseva rooli. Yhteistyö henkisen valmentajan kanssa auttaa minua siinä paljon, että he suorittavat kilpailut paljon suuremmassa rauhassa ja itseluottamuksella.

Äitisi putosi Pekingissä ensimmäisellä kierroksella, mutta hänen henkilökohtainen ja Tšekin ennätyksensä. Mitä tavoitteita tuot Tokioon?

Haluan ampua mitä minulla on käsissäni. Ja käy läpi kaksi eliminointikierrosta. Se on vaikeaa, mutta mikään ei ole mahdotonta. Kaikki muut ammutaan sitten yhdessä päivässä, kunnes mitali taistelee. Pöydällä on jo kortteja.

Fani osana Tšekin Tokion olympialaisten boarding-olympiakokoelmaa.

Vlastimil Vacek, Aivan

Hänen äitinsä hymyillen muisti hymyillen, kuinka ei-ammattilaisena hänen täytyi ottaa palkaton loma Pekingiin. Missä olosuhteissa valmistaudut?

Olosuhteet ovat nousseet valtavasti, ja opiskelijana en voi valittaa mistään Victoria VSC: n siipien alla. Apurahaohjelmat ovat aivan upeita. Tietenkin paremmat olosuhteet tuovat suurempaa menestystä.

.

Lue lisää