August 1, 2021

NBA: Suns ja vanha tähti Paul ennen ensi-iltaa

Ensimmäisen vihjeen jälkeen Phoenix ja Milwaukee, lähes loputon odotusaika päättyy paitsi Paulille. Suns, jotka eivät ole koskaan voittaneet Larry O’Brien -palkintoa ja pääsivät viimeksi finaaliin vuonna 1993, sekä Bucks, jossa ainoa titteli oli täsmälleen 50 vuotta sitten, ovat NBA-klubeja, joita menestys ei pilaa. Molemmille vuonna 1968 perustetuille joukkueille se on vasta heidän kolmas finaalinsa.

”Se kuulostaa pirun hyvältä. 16 vuoden toiminta, kova työ, tappiot, todella huonot tappiot ”, innoitti kaksinkertainen olympiavoittaja Paul puolivälierän menestyksen jälkeen entistä joukkueensa Los Angeles Clippersia vastaan. “Olin lähetystyössä, jota emme saa menettää”, sanoi vartija. Hän haluaa jatkaa tätä tehtävää “Seitsemän parasta” -finaalisarjassa.

Bucks huolissaan Antetokounmpos-kunto

Vielä on epäselvää, voivatko molemmat joukkueet pelata NBA-finaaleissa, jotka järjestetään ensimmäisen kerran vuoden 2010 jälkeen ilman supertähtien LeBron Jamesin (Los Angeles Lakers) ja Stephen Curryn (Golden State Warriors) osallistumista. Erityisesti voimahyökkääjä Giannis Antetokounmpo, joka äänestettiin liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi vuosina 2018/19 ja 2019/20, on avoin.

Reuters / USA Today Sports / Jeff Hanisch


Giannis Antetokounmpo joutui katsomaan joukkuetoverinsa finaaliin loukkaantumisen takia

26-vuotias kreikkalainen oli hiljattain ohittanut tärkeät Bucks-pelit matkalla finaaliin polvivamman jälkeen. “Me hoidamme sen sisäisesti ja katsomme sitten päivä päivältä”, sanoi valmentaja Mike Budenholzer viimeisenä. Antetokounmpo kierrettiin kuuden välierän neljännessä ottelussa Atlanta Hawksia vastaan.

Lakers and Clippers kukisti Sunsin

Paulin johtama Suns on toisaalta kauden yllätysjoukkue, joka voitti Lakersin, Denver Nuggetin ja sitten myös otsikkokilpailun Los Angeles Clippersin. Se riippuu Paulista, joka vaikeiden vuosien jälkeen New Orleansissa, Los Angelesissa, Houstonissa ja Oklahoma Cityssä on vihdoin löytänyt täydellisen joukkueen. Pidempi tauko auttaa häntä: “Jokainen vapaa päivä on hyvä ja meillä on mahdollisuus levätä vähän ennen kuin aloitamme uudelleen.”

Toistaiseksi Paul on saavuttanut pudotuspeleissä keskimäärin 16,4 pistettä, 8,9 syöttöä ja 4,5 levypalloa – jopa olkapäävamma alussa ja CoV: hen liittyvä tauko eivät voineet hidastaa Sunsia. Clippersia vastaan ​​hän sai 41 pistettä konferenssifinaalin kuudennessa ottelussa, joka on paras play-off-uransa huolimatta useista repeytyneistä nivelsiteistä oikeassa kädessään.

Kapellimestarina Paul siirtää kouluttaja Monty Williamsin ideat kentälle. Nerokkaina kumppaneina hänellä on Devin Booker ja Deandre Ayton vierellään, jotka osaamisellaan ovat ihanteellisia ostajia Paulin syötteille. Phoenixilla on aluksi kaksi kodin etua finaalissa, ja hän isännöi myös viidennen tai seitsemännen pelin. Peruskierroksen kaksi taistelua Bucksin kanssa päättivät Suns vain yhdellä pisteellä edessään.

Milwaukee on titteli edellä Phoenix

Sekä Milwaukee että Phoenix ovat finaalissa kolmannen kerran. Vastoin vastustajiaan, Bucks on jo voittanut kerran. Se oli 1971 ja se oli kolmannen kauden aikana – mikään muu klubi yhdessä neljästä Pohjois-Amerikan suurimmasta liigasta ei ole voittanut titteliä sen perustamisesta lähtien. Tämä liittyy erottamattomasti kahteen kuvakkeeseen: Center Lew Alcindoriin, josta piti tulla vielä tunnetumpi Kareem Abdul-Jabbariksi islamiin kääntymisen jälkeen, ja näytelmäkirjailija Oscar Robertsoniin. Vuonna 1974 Bucks pääsi jälleen finaaliin ja joutui Boston Celticsin alaisuuteen.

Oscar Robertson ja Kareen Abdul-Jabbar, 1971

AP / Paul Shane


Kareem Abdul-Jabbar (nro 33) ja Oscar Robertson (nro 1) veivät Milwaukeen ainoaan NBA-titteliinsä 50 vuotta sitten

Suns juhli suurimpia menestystään vuoden 1976 lopullisen tappion jälkeen Celticsille 1980-luvun lopulla ja 1990-luvulla. Tämän aikakauden muokkaivat vartija Kevin Johnson ja hyökkääjä Charles Barkley. Entinen rebound-asiantuntija Barkley tunnetaan myös taitavana loitsuttajana, ja koska hän on kaikkien aikojen paras koripalloilija, hän ei koskaan voittanut NBA-titteliä. Vuonna 1993 hän vain unohti sen Sunsin kanssa, mutta finaalissa Chicago Bulls megastaarin Michael Jordanin ympärillä osoittautui liian suureksi esteeksi.

alkuperäinen lähde