July 31, 2021

Superbike, Toprak Razgatlioglu ja stuntman-isältä peritty sänentaide

Maailman johtaja, Yamahan turkkilainen, on mestari Stoppie-tapahtumassa, jossa hän esiintyy juhlimaan: tämä on tekniikka evoluutiolle, jossa hänen isänsä Arif loisti

Hän on hetken pyöräilijä. Hänen henkilöllisyytensä? Turkkilainen, nopea, hassu ja uusi maailman johtaja Donington-kierroksen jälkeen. Kyse on tietysti Toprak Razgatlioglusta, joka yrittää Yamahansa kanssa kaataa Jonathan Rean hallituskauden.

uusiminen ja juhlat

Turkkilainen, 24, Kenan Sofuoglun suojelija viisi kertaa Supersport-maailmanmestari, Toprak saavutti tällä kaudella 3 voittoa ja 6 muuta palkintokoroketta houkuttelemalla Iwata-talon huomion myös MotoGP: lle. Kutsu hylättiin uusimisen yhteydessä, jälleen Yamahan kanssa, pysyä Superbikessa vuoteen 2023 saakka, joka ilmoitettiin Donington GP: n aattona.

geneettinen tasapaino

Nopeusosaamisen lisäksi Razgatlioglu erottuu pyörän hallitsevista. Radalla ja kuopissa. Kyllä, koska Toprak juhlii yleensä pyörällä ylösalaisin etupyörällä. Mitä kutsutaan sänkiksi, jonka hän tekee täydellisesti pyörittämällä polkupyörää etupyörällä 90 astetta. Laatu, tasapainon laatu, jolla on geneettinen perintö, kun otetaan huomioon, että Toprakin isä, Arif, oli stuntman, lempinimeltään “Tek Terek Arif”, eli “yksi pyörä” hänen kykynsä ajaa eturenkaalla irrotettuna maasta.

Henkilökohtainen ote

Poika on parantanut evoluutiota ja antanut siihen henkilökohtaisen kosketuksen. Brembon tietojen mukaan ” perusjärjestelmä ” on seuraava: sisäänkäynti kaistakaistalle nopeudella 80 km / h toisella vaihteella, sitten etujarrun paine 12-14 bar, pitäen kyynärpäät jäykinä ja polvet melkein kiristämällä säiliön ympärillä. Kun takapyörä nousee, Razgatlioglu alentaa vivun paineen 2 – 3 baariin, jotta vältetään kaatuminen eteenpäin, ylläpitämällä tasapainoa ja siirtämällä sitten alas ensimmäiseen vaihteeseen ja käyttämällä takajarrua palauttamaan kosketus maahan. Tämä kehitys on mahdollista myös Brembo-komponenttien ja Marchesini-vanteiden keveyden ansiosta, kun otetaan huomioon, että 17 tuuman taottujen magnesiumpyörien pari painaa vain 6 kg. Jarrupumppu on myös välttämätön nopean ja modulaarisen jarrutuksen varmistamiseksi. Sekä sormet että herkkyys tietää kuinka hallita sitä. Nähdään ensi pyörällä!

.

valitse tämä sivusto