August 3, 2021

Tour de France 2021, sanomalehti: hengähdystauko, kukat ja sprinter-kiipeilijä

  • Tämän päivän vaihe: Albertville-Valence, 190 km

Alppien särkymien ruumiiden palautumiseen ja hoitoon vietetyn maanantain jälkeen ratsastajat palaavat satulaan tiistaina 6. heinäkuuta etukäteen melko rauhalliselle vaiheelle Albertvillen (Savoie) ja Valencen (Drôme) välillä. Valikossa pääruoka, muutama lyhyt kylkiluu ja vain yksi vaikeus: 4: n nousue luokassa Col de Couz (7,4 km 2,8%: lla). Toisin sanoen yksinkertainen muodollisuus juoksijoille yli viikonlopun jälkeen.

Lue myös Tour de France 2021: Ben O’Connor voittaa Tignesissa pelottavan yhdeksännen vaiheen jälkeen

Poistu kiipeilijöiltä, ​​joten sprintereiden pitäisi loistaa tämän 10 aikanae askel. Placetten välikilpailu (kilometrillä 82) ja saapuminen Valenceen saattoivat antaa asiantuntijoille mahdollisuuden kerätä pisteitä. Vuonna 2018 Drômen kaupunki näki myös vihreän pelipaidan voittajan, slovakian Peter Saganin.

Tämä suhteellisen tasainen kenttä antaa ennen kaikkea kiipeilijöille mahdollisuuden säästää itseään seuraavaa vaihetta varten. Koska hengähdystauko on lyhytikäinen: Mont Ventouxin kaksinkertainen nousu odottaa juoksijoita keskiviikkona heti heidän saapuessaan Rhône-laaksoon.

Tour de France 2021: n kymmenennen vaiheen reitti.
  • Katsottava ratsastaja: Sonny Colbrelli

Italialainen Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) Clusesin ja Tignesin välisessä 9. vaiheessa sunnuntaina 4. heinäkuuta.

Hän yllätti kaikki, ehkä ensimmäisen, sijoittumalla kolmanneksi Tignesissa (Savoie) sulkemaan alppisarjan sunnuntaina 4. heinäkuuta. Koska Sonny Colbrelli on ennen kaikkea pikajuoksija. Jopa rei’itin, joka pystyy ohittamaan kolhut oikein, mutta ei sitä, joka odotettiin vaiheen palkintokorokkeelle, yleensä lupasi puhtaille kiipeilijöille.

Tällä suorituksella Bahrain Victorious -joukkueen juoksija allekirjoitti suuren operaation vihreän pelipaidan kilpailussa 9e askel. Kolmas pisteiden luokittelussa, 47 yksikköä jäljessä Mark Cavendishistä, italialainen voi silti unelmoida ns. “Parhaan sprinterin” tunikan käyttämisestä Pariisissa. “Minulla on vielä mahdollisuuksia, ja yritän voittaa tämän pelipaidan”, hän myös luotti.

31-vuotias ratsastaja oli aloittanut kiertueensa hieman kaoottisella tavalla. Syytetään aiheuttaneen slovenialaisen Primoz Roglicin kaatumisen 3 aikanae vaiheessa Colbrelli puolusti itseään kaikesta vastuusta.

Arkéa-Samsicissa lepopäivä riimii lahjoilla. Tänä ensimmäisenä Tour 2021 -taukopäivänä ranskalainen joukkue on päättänyt kunnioittaa kokkiaan tarjoamalla hänelle kukkia. Nairo Quintana esitti hänelle kimppu henkilökohtaisesti, ja kiitos ranskaksi.

Edellisenä päivänä kolumbialainen oli myös erottanut itsensä tällä kertaa polkupyörällä voittamalla polka-pisteen pelipaidan kovan taistelun jälkeen Clusesin ja Tignesin välisen dantes-vaiheen jälkeen. Nykyinen paras kiipeilijä näyttää olevan valmis taistelemaan pitääkseen tunikkonsa aina Pariisiin asti. “On hienoa tuntua käyttää tätä trikoota, hän julisti Ranskan televisioiden mikrofonissa. Puolustan sitä loppuun asti. “

“Yhdessä päivässä jotkut voivat silti menettää kaiken”

Vaikka monet katsovat, että Tour on jo voitettu Tadej Pogacarille, ranskalainen David Gaudu (Groupama-FDJ) uskoo, että loppuosa kilpailusta saattaa silti yllättää. Haastattelussa, joka annettiin maanantaina klo Joukkue, hän tunnustaa, että nuori sloveeni ”Bluffed kaikki [samedi], täällä [dimanche] myös vähemmässä määrin.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tour de France 2021: Tadej Pogacar, “ammattilainen, joka ratsastaa kadettien kanssa”

Mutta kun otetaan huomioon ensimmäinen viikko, joka on merkitty toistuvilla kaatumisilla ja joidenkin huippunimien hylkäämiselle, Groupama-FDJ: n johtaja haluaa uskoa, että kaikki ei ole ohi etukäteen. “Siellä on vielä Ventoux, Pyreneet … Pariisi on vielä kaukana. “ Saapuminen Champs-Elyséesille on todellakin suunniteltu 18. heinäkuuta. “Emme ole immuuneja siitä, että monet juoksijat halkeilevat” ennen tätä päivämäärää, lisää ranskalainen, 10e kenraalista yli seitsemän minuuttiin johtajalta.

Tämän vaativan 108 yhdeksän vaihettae Grande Boucle -versio ei ole säästellyt ruumista eikä henkiä. Ensimmäinen lepopäivä Tignesissa oli siis odotettua enemmän. Kuten vuonna 2020, Covid vaatii, että juoksijoiden ympärillä on terveyskuplia. Tämä estää heitä näkemästä rakkaitaan, mutta jättää heille enemmän aikaa fyysiseen toipumiseen. Tänä vapaapäivänä urheilijat kävivät siis hoitolaatikon läpi, kuten ranskalainen Dorian Godon (AG2R-Citroën). Akkujen lataaminen riittää ennen lähtöä Alpeilta Drômeen.

Valikoimamme artikkeleita vuoden 2021 Tour de France -kilpailustasiirry tähän sivustoon