August 1, 2021

valinnat pakottivat enemmän kuin koskaan sopeuttamaan pelinsä voittoon

Ei ole epäilystäkään siitä, että Tanska on yksi tämän euron houkuttelevimmista joukkueista. Ennen kuin kohtasi Tšekkiä puolivälierissä (tanskalaisten voitto 2 maalia yhteen), 3. heinäkuuta punavalkoisen valmentaja Kasper Hjulmand paljasti reseptinsä salaisuudet: “Meillä on kehys ja filosofia, johon olemme uskollisia, mutta säilytämme tietyn taktiikan, sijoittelun vapauden ja voimme luottaa myös pelaajien henkilökohtaiseen tekniikkaan. “

Periaatteet, joita voimme nopeasti noudattaa tämän ottelun aikana: kolmisuuntainen puolustus, aktiivinen uudelleenkäynnistys keskellä ja ohitusten seuraajat, sivuilla olevat männät laukaisevat hyökkäyksiä ja paikalliselle nugetille, Mikkel Damsgaardille annettu vapaus. Ottelun aikana Hjulmand tekee muutoksia vastustajan muutosten ja Patrik Schickin maalin jälkeen ottamalla hyökkääjän ja vahvistamalla keskikenttää. Valinta, joka kannattaa, koska tšekit neutraloidaan.

Jos hän sopeutui kokouksen olosuhteisiin, tanskalainen valmentaja ei luopunut periaatteistaan. Harvinainen tapahtuma tässä Eurossa, jossa taktinen epävarmuus (esimerkiksi Sveitsi tai Portugali useimpien otteluiden aikana) on joskus ollut etusijalla pelin identiteettiin nähden.

Heterogeeninen voittokulttuuri

Ikuinen keskustelu voitosta ei pääty tämän euron jälkeen. Yksinkertaisesti siksi, että voiton ihanne ei ole sama kaikkialla. Taktiikan asiantuntija Markus Kaufmann kirjoittaa .lehden toimittajien kirjoittaman kirjan esipuheessa Joten jalka oikeutettu Taktiikka, pelikoulut, määräykset ja alkuperä (Joten Lonely-painokset, 288 sivua, 22,90 euroa): “Taktiikka alkaa ymmärtää kulttuurinen tehtävä, paikallisiin arvoihin perustuva ihanne, joka määrittää, mitä menestys edustaa jokaiselle joukkueelle. “ Ja jatkaaksesi:

”Englantilainen spektaakkeli ei saa espanjalaisia ​​nousemaan. […] Ja italialaiset pelaavat jalkapalloa ilman palloa omalla rangaistusalueellaan samalla nautinnolla kuin brasilialaiset keksivät dribblejä pitkin kosketuslinjaa. Kaikkien näiden yksityiskohtien yhteinen kohta: tietyn jalkapallo- ja joskus elämänideon kollektiivinen ilmaisu. “

Fabien Mercadal, valmentaja Pariisin FC: n, Caenin tai Dunkirkin ohi, vahvistaa: “Se on melkein filosofista, koska puhumme identiteetistä. Kun Guardiola saapuu Bayerniin, hän ei luovu Barcelona-periaatteistaan, mukauttaa niitä ja keksii itsensä uudelleen, koska tietää, että Saksan jalkapallokulttuuri ei salli hänen pelata kuten Espanjassa. “ Hän tavoittelee:

“Tässä eurossa havaitsen, että juuri tämä ominaisuus tulee esiin neljän viimeisen joukkueessa: tietenkin pelin periaatteet on tunnistettu täydellisesti, mutta taktinen joustavuus on tietty. Emme kiellä itseämme vaihtamasta vastustajan mukaan. “

Passiivinen sopeutuminen tai bluesin epäonnistuminen

Didier Deschamps Ranskan maajoukkueen kahdeksannentoista kierroksen aikana Sveitsiä vastaan.

Tämän joustavuuden mestari, Englannin valmentaja Gareth Southgate käytti kolmea järjestelmää viidessä pelissä tämän euron aikana (4-3-3 Kroatiaa ja Skotlantia vastaan, 4-2-3-1 tšekkejä vastaan, 3-4-3 Saksaa vastaan, ennen kuin palasi Ukrainaa vastaan ​​4-2-3-1). Fabien Mercadal pitää tätä käytännöllisenä: “Hänellä on useita suunnitelmia, ja ne kaikki ovat hallinnassa. Tavoitteena on yksinkertaisesti jäädyttää vastakkaiset voimat ja vahvistaa omia voimiaan. “

Ensimmäisen vaiheen jälkeen heikko kahdesta voitosta huolimatta koko maa kirotti, kun Sunday Times paljasti, että englantilainen liitto kannatti varovaisuutta ryhmävaiheessa asiakirjassa, joka jaettiin kaikille Englannin valmentajille (miesten ja naisten joukkueet kaikissa ikäluokissa). Southgaten kannalta ei ole väliä, korostavatko tarkkailijat hänen vastenmielisyyttä riskiin ja hänen odotustapa-asemaansa: hänen valintansa on tulossa lisäämään toisen otsikon ennätykseen. “Tämä kansallinen peliidentiteetti ei ole enää stereotyyppinen suunnitelma: se on idea, jonka hyväksymme kehittämään, kun se ei ole enää voimassa”, Fabien Mercadal etenee.

Hänen mukaansa on kaksi tapaa mukauttaa peliäan: ”Se voidaan tehdä aktiivisesti suunnitelmalla, jonka haluat asettaa vastustajalle. Ja passiivisemmalla tavalla, jäljittämällä laitteensa vastustajan laitteeseen. “ Kuten Didier Deschamps teki, sopeutuen sveitsiläiseen taktiikkaan ja sitä seuranneisiin takaiskuihin. Mercadal päättelee:

”Tämä euro ei tule olemaan yksityishenkilöiden oma. Yhteiset projektit on esitetty hyvin tässä turnauksessa. Tunnemme eron poikkeuksellisten sukupolvien huippujen – esimerkiksi Belgian – ja joukkueen rakentamisen välillä ilman tähtiä, mutta pelaajien kanssa, jotka noudattavat samoja periaatteita jo nuorena kuin Italia tai La Roja. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euro 2021: Italiassa ja Espanjassa ei ole tähtiä, mutta pelejä ja ideoita

Valikoimamme artikkeleita Euro 2021: stä

katso