August 1, 2021

Wimbledon, Berrettinille on Auger-Aliassime kohti semifinaalia: edellinen Stuttgartissa …

Puolivälierät Wimbledonissa: molemmat tapasivat vain kerran ja aina nurmikolla finaalissa Saksassa. Italia voitti. Mutta kanadalainen on onnistunut viimeisissä kolmessa ottelussa top-10: tä vastaan

Matteo Berrettinin marssi englantilaisella nurmikolla näyttää pysäyttämättömältä. Voitettuaan historiallisen kuningattaren turnauksen (ensimmäinen italialainen, joka on koskaan tehnyt niin), Rooman tennispelaaja on vakuuttava myös Wimbledonissa. Kunnioittaen ennusteita, mutta vakiintuneen pelaajan auktoriteetilla. ATP-sijoituksen numero 9 on saavuttanut mestaruuskilpailujen puolivälierät: seuraava vastustaja on kanadalainen Auger-Aliassime, jonka kanssa hänellä on erinomainen ystävyys kentän ulkopuolella.

PATH

Tähän asti italialainen tennispelaaja on hävinnyt vain yhden sarjan turnauksessa ja debyyttiottelussa argentiinalaista Guido Pellaa vastaan. Loppujen lopuksi vain seitsemännen siemenen voitot helposti: van de Zandschulp, Bedene ja Ivanshka voittivat. Vastustajat ovat laajalti Berrettinin ulottuvilla, mutta hän ei ole toistaiseksi osoittanut merkkejä lieventymisestä. Puolivälierissä verkon toisella puolella ei ole Zvereviä: Wimbedonin kylvetty numero 4 voitti toisella kierroksella kaksikymmentävuotias Auger-Aliassime viidessä erässä. Aiemmin kanadalainen oli voittanut kolme Monteiroa vastaan, neljä Ymeriä vastaan ​​ja Nick Kyrgiosin vetäytymisen kolmannella kierroksella.

NUMEROT

Berrettini ja Auger-Aliassime ovat kohdanneet vain kerran urallaan ja tällä pinnalla ottelussa, joka on kaikkea muuta kuin triviaalia: finaali Stuttgartissa kesäkuussa 2019. Italialainen voitti kahdessa erässä pisteillä 6- 4 7-6 (11): Se oli hänen uransa kolmas turnaus, jonka roomalainen tennispelaaja voitti, ensimmäinen nurmikolla (menestys toistettiin Queen’ssa). Kanadalaiseen viittaa mielenkiintoinen tosiasia, johon Berrettinin on kiinnitettävä huomiota: Auger-Aliassimein uransa kymmenen parhaan joukkoon nähden hän voitti viisi peliä kahdestakymmenestä, mukaan lukien kaikki hänen viimeiset kolme peliä (Schwartzmania vastaan ​​Roomassa, Federer Hallessa ja tarkalleen Zverev edellisellä kierroksella). Toisaalta Berrettini urallaan hävisi kuitenkin vain kaksi peliä nurmikentällä (22 pelatusta) huonommin sijoittuneita pelaajia vastaan, molemmat Hallessa: vuonna 2018 Youzhnyn kanssa ja vuonna 2019 Goffinin kanssa.

.

lue lisää