August 4, 2021

yllätyksiä ja ennätyksiä puolivälierien valikosta

Viimeisen “maanisen maanantaina” – kahden viikon toisena maanantaina, jonka aikana pelataan kaikki turnauksen historian kahdeksanneksat, sekä miehet että naiset (vuodesta 2022 lähtien sunnuntai ei enää ole tyhjäkäynnillä), miesjulisteet esittivät odottamattomia esityksiä. Novak Djokovic ja Roger Federer pääsivät puolivälieriin keskiviikkona 7. heinäkuuta huolimatta.

  • Historiallinen Kanadalle

Yksi kansa erottui kahdeksannentoista kierroksella maanantaina: Kanada sijoittoi ensimmäistä kertaa historiansa aikana kaksi edustajaansa Grand Slamin puolivälieriin. Niistä siemen nro 16, Félix Auger-Aliassime. Nuori pelaaja tarjosi itselleen arvokkaan voiton saksalaisesta Alexander Zverevistä, joka oli kuitenkin siemen numero 4, viidessä riippuvassa sarjassa ja yli neljän tunnin pelaamisella. Italialaista Matteo Berrettiniä vastaan ​​hän pelaa vain 20 vuotta uransa ensimmäisen Grand Slam -puolivälierän. Maanmiehensä Denis Shapovaloville se ei kuitenkaan ole uutuus. Numero 10 siemen vastaa hänen parasta suorituskykyään Majorissa (neljännesfinalisti 2020 US Openissa). Vaikuttavan hallinnan kahdeksannessa, 22-vuotias kanadalainen joutuu kohtaamaan venäläisen Karen Kachanovin saadakseen paikan puolivälierissä.

Auger-Aliassimein lisäksi kaksi muuta pelaajaa ottaa ensimmäiset askeleensa Grand Slamin puolivälierissä. Ensimmäinen Hubert Hurkacz: napa voitti jännityksen lopussa maailman numeroa 2 Daniil Medvedevia vastaan ​​sateen ja kahden päivän aikana levinneen ottelun keskeytymisen jälkeen. 7. ja 18. heinäkuutae maailmanpelaajalla on paljon tehtävää päästäksesi välieriin. Hän vastustaa Roger Federeria, pelaajaa, joka hänen mukaansa ruumiillistaa “Inspiraatio niin monelle ihmiselle”. ”Peli tulee olemaan hauska. Toivon saaneeni jonkinlaista yleisön tukea ”, lisäsi 24-vuotias puolalainen tiistain voitonsa jälkeen.

Marton Fucsovics erotettiin myös All England Clubin nurmikolla. Johti kaksi sarjaa yhteen Andrey Rublev (kylvetty numero 5), unkarilainen epäili, mutta luopumatta. Hän voitti lopulta viidessä erässä päästäkseen Grand Slam -turnauksen puolivälieriin ensimmäistä kertaa urallaan. 48e Maailma on edes ensimmäinen unkarilainen seitsemänkymmenen kolmen vuoden aikana, joka on päässyt puolivälieriin Wimbledonissa, Jozsef Asbothin jälkeen vuonna 1948. Mutta jos Fucsovics haluaa jäljitellä vanhinta, hänen on ensin kohdattava maailman ykkönen Novak Djokovic. Ja marssi tulee olemaan korkea serbia vastaan, keisarillinen hänen turnauksensa alusta lähtien.

Kruunajaistumisensa jälkeen Roland Garrosilla maailman ykkösellä ei ollut juurikaan aikaa sopeutua ruohoon. Hän ei edes pelannut mitään valmistautumisturnausta kaksinpelissä, mieluummin vain kokoontuen kaksinpelissä turnauksessa Mallorcalla (19.-26. Kesäkuuta), jossa hänen oli menetettävä finaalissa, hänen kumppaninsa loukkaantui. Mutta serbillä ei ilmeisesti ollut vaikeuksia sopeutua vaativaan pintaan, joka on ruoho. Ensimmäisen kierroksen jälkeen britti Jack Draperille menetetyn ensimmäisen sarjan lisäksi Djokovic ohitti kaikki vastustajansa, jättäen heille vain murusia. Vain kahdeksan peliä luovuttiin kahdeksannessa Christian Garinia vastaan ​​(6-2, 6-4, 6-2), ja serbi on palannut Grand Slamin puolivälieriin, 12.e Wimbledonissa ja sen 50e uralla.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Roland-Garros: Djokovic kaataa kuningas Nadalin

Lontoossa maailman ykkönen tähtää a 6: eene otsikko, mukaan lukien 3e listalla. Mikä nostaisi hänen Grand Slam -mestaruutensa 20: een, sidottu Rafael Nadalin ja Roger Federerin kanssa. Ja antaisi hänen unelmoida hieman enemmän kalenteri Grand Slamista (voittaa neljä suurta turnausta samalla kaudella), feat, jonka vain Rod Laver onnistui saavuttamaan miesten Open-aikakaudella (vuonna 1969).

  • Roger Federer vahvistaa paluunsa muotoon

Adrian Mannarino oli lähestynyt lese majestén rikosta ensimmäisellä kierroksella 29. kesäkuuta ja työnsi Roger Federerin viidenteen sarjaan. Mutta loukkaantuneena ranskalaiset antoivat periksi ja antoivat sveitsiläisten pääsyn tuskissaan toiselle kierrokselle. Siitä lähtien kahdeksankertainen Wimbledonin voittaja on vähitellen saanut vauhtia kiitos vakuuttavista voitoista toista ranskaa, Richard Gasquetia ja brittiä, Cameron Norrieä vastaan.

Kahdeksannessa sveitsiläinen vahvisti hyvät tunteensa ruoholla. Ohjattavalla ottelulla ja voitolla kolmessa erässä (7-5, 6-4, 6-2) siemen numero 23, lupaava nuori italialainen Lorenzo Sonego, Roger Federer kokoaa 18e puolivälierä Wimbledonissa 22 esiintymisessä. 39-vuotiaana ja yksitoista kuukautena hänestä tulee jopa vanhin pelaaja, joka on saavuttanut puolivälierän Wimbledonissa, edellisen ennätyksen hallitsi australialainen Ken Rosewall (39 vuotta ja kahdeksan kuukautta hänen puolivälieränsä aikana vuonna 1974). Keskiviikkona sveitsiläisillä on mahdollisuus saavuttaa 14e välierä All England Clubilla, jos hän voittaa Hubert Hurkaczia vastaan.

lisätietoja