August 2, 2021

Amsterdam: pidätykset rikollinen toimittaja Peter de Vriesin murhan jälkeen – Uutisia ulkomailla

Peter R. de Vries (64) on taistellut vuosia pahimpia rikollisia vastaan. Nyt tunnettu tähtereporter taistelee henkensä puolesta.

Amsterdam – De Vries ammuttiin ja loukkaantui vakavasti pelkurimaisessa hyökkäyksessä tiistai-iltana. Hollannin tiedotusvälineiden mukaan sanotaan, että on annettu viisi laukausta. Yksi osui 64-vuotiaan rintaan, yksi laukaus meni päähän! Pelastustyöntekijöiden oli elvytettävä de Vries uudelleen paikan päällä.

Rikoksen taustasta ei ole vielä ilmoitettu mitään. Poliisin mukaan kaksi epäiltyä pidätettiin Autobahn 4: llä lähellä Leidschendan uloskäyntiä. He ovat 35-vuotias Puolan kansalainen mies, joka asuu Maurikissa (Gelderlandin maakunta, Alankomaat) ja 21-vuotias asukas Rotterdamissa. Kaksi epäiltyä viedään perjantaina tutkintatuomarin eteen.

Miten “Telegraph“Raporttien, silminnäkijöiden sanotaan jakaneen ensimmäiset kuvaukset epäillystä tekijästä” Burgernet “-alustan kautta. Sanotaan kuvanneen yhtä miehistä vain 1,70 metriä pitkiksi ja ahneiksi.

Ammunnan silminnäkijä ilmoitti, että väitetyllä aseella oli yllään ruskea ja musta sotilaskamerahousu, hattu ja musta kasvonaamio. “Kun näin uhrin makaavan liikkumattomasti kadulla ja tajusin, mitä tapahtui, näin ampuja juoksevan sillan yli Spiegelgrachtista Prinsengrachtiin”, hän sanoi De Telegraafille.

Tielin, Maurikissa ja Rotterdamissa tehtiin talonhaut sinä iltana ja sinä yönä. Siellä takavarikoitiin useita tietovälineitä ja ampumatarvikkeita.


Peter R. de Vries ammuttiin pelkurimaisessa hyökkäyksessä AmsterdamissaKuva: kuvaliitto / ROBIN UTRECHT

Hän on Alankomaiden johtava rikoksen toimittaja, esiintyy säännöllisesti uhrien tai todistajien edustajana oikeudenkäynneissä ja on suosittu keskusteluvieras: Peter R. de Vries (64). Viimeksi hän oli avaintodistajana Marengon järjestäytyneen rikollisuuden vastaisessa oikeudenkäynnissä. Erityisesti 17 epäiltyä ja väitettyä mafian jäsentä on oikeudenkäynnissä useista murhista.

Nabil B. vaihtoi puolta, hänestä tuli syyttäjän keskeinen todistaja – ja mafian jäsenten kohde. Pian hänen lähestyvän todistuksensa tiedossa, hänen ei-rikollinen veljensä murhattiin. B.: n asianajaja ammuttiin 18. syyskuuta 2019. Sitten eilen pelkuri salamurhayritys Peter R. de Vriesia vastaan.

Työnsä ja väsymättömän sitoutumisensa kautta Peter R. de Vries itse tuli huumeparonien, murhaajien ja mafian jäsenten keskipisteeseen. Uskomatonta: jatkuvista uhista huolimatta de Vries oli ilmeisesti luopunut henkilökohtaisesta suojelusta!

Voimakkaasti aseistettu: upseerit varmistavat sisäänkäynnin “VU Medical Centeriin”Foto: toimintapainike

Kuten Nederlandse Omroep Stichting kertoi, toimittajan sanotaan päättäneen tietoisesti poliisin suojelusta, jotta hänen vapauteensa ja työhönsä ei rajoiteta: “Hän tiesi ottamastaan ​​riskistä ja hyväksyi sen”, Marcel Vink sanoi sivustolla BILD. ”De Telegraaf” -toimittaja tuntee henkilökohtaisesti Peter de Vriesin ja tietää kuinka tärkeä hänen työnsä oli hänelle. Vink: “Hän ei halunnut poliisin suojelua, ei halunnut elää pelossa, työskennellä vapaasti. Hän sanoi aina: “En halua poliisin suojelua, joka on siellä joka päivä!” ”.

”Eilen pahimmasta painajaisestamme tuli totta. Me perheenä ympäröimme Pietarin rakkaudella ja toivolla tässä vaikeassa vaiheessa. Paljon on edelleen epävarmaa, mutta varmaa on, että kaikki tuenilmaukset eri puolilta maata antavat meille paljon tukea. Perhe ”, kirjoittaa Royce de Vries, kiitos kansallisesta osallistumisesta.


VU: n lääketieteellistä keskusta Amsterdamissa vartioivat voimakkaasti aseistetut poliisit.  De Vriesia hoidetaan täällä

Virkamiehet varmistavat sisäänkäynnin sairaalaan, jossa de Vriesia hoidetaanKuva: EPA

”Meitä ravistellaan ja toivotamme kaikille paljon voimaa tänä kauheana aikana. Se oli hyökkäys ilmaista journalismia vastaan. Hyökkäys oikeusvaltiota ja journalismia vastaan ​​teki maasta vahvan. Haluamme surra kanssasi tällä vaikealla hetkellä ”, sanoi Alankomaiden kuningas Willem-Alexander odottaville toimittajille Berliinissä.

Yhdessä kuningatar Máximan kanssa hän on ollut valtiovierailulla Saksassa päivien ajan. Hyökkäyksen iltana Alankomaiden kuninkaallinen perhe reagoi hyökkäykseen Facebookin ja Twitterin kautta.

”Uutinen toimittajan Peter R. de Vriesin ammutusta ravisteli meitä syvästi. Hän ja kaikki hänen läheisensä ovat ajatuksissamme “, viesti kertoo.

Ja edelleen: ”Toimittajien tulisi pystyä tekemään tärkeä työ esteettä ja vapaasti. Tunnemme olevamme yhteydessä kaikkiin, jotka kamppailevat perustuslain mukaisen vapaan lehdistön puolesta. “


Poliisi tutkii, taustaa ei vielä tunneta

Poliisi tutkii, taustaa ei vielä tunnetaKuva: EPA

Pelkurit laukaukset Peter R. de Vriesiin

▶ ︎ Tiistai-ilta 19.30.: Peter R. de Vries lähtee RTL Boulevard -levystudiosta, jossa hän puhui asiantuntijana suorassa keskustelussa. Aihe: kampaajan murha lokakuusta 2019.

▶ ︎ Hän yksin kävelee Amsterdamin Lange Leidsedwarsstraatin läpi, katsoo matkapuhelinta ja haluaa päästä autoonsa. Hän tietää tien, on käynyt niin usein. Rutiini, jonka ampujat oletettavasti myös tiesivät. Rutiini, joka tekee puolustamattomasta reportterista pelkurien hyökkäysten kohteeksi.

▶ ︎ Ennen De Vriesin saapumista pysäköintihalliin ammuttiin viisi laukausta. Ainakin yksi luodin iski häntä päähän. Tällä hetkellä kadulla tapahtuu paljon. Ampuja pakenee ja sivulliset kiirehtivät auttamaan De Vriesiä.

Valvontakameran video kiertää Internetissä, sanotaan olevan mies, jolla on moottoripyöräkypärä, kävelemässä de Vriesin takana. Poliisit partioivat normaalilla tavalla, käänny oikealle. Muutaman sekunnin kuluttua kuulet laukauksia.

Toisessa videossa mies, myös vaaleanharmaa puku, makaa eloton lattialla. Veri työntyy hänen päänsä alle. Väitetysti sen pitäisi olla de Vries. Nainen nykii häntä, yrittää puhua hänelle.

.

Hyppää näiden jätkien !.!.! Saat lisätietoja