August 3, 2021

aperitiivi, rasistiset twiitit ja “pelaa mukavasti”

  • Laskulla: Englanti-Tanska

Jordan Pickford juhlii Englannin voittoa ja pysäyttämätöntä voittamattomuutta Ukrainaa (4-0) vastaan ​​3. heinäkuuta Rooman olympiastadionilla (Italia).

Kolme ja puoli viikkoa Englannin debyytin jälkeen turnauksessa Jordan Pickfordilla on vielä puhtaat käsineet. Kolmen lionin maalivahti ei antanut yhtään maalia Kroatiaa (1-0), Skotlantia (0-0), Tšekkiä (1-0), Saksaa (2-0) ja Ukrainaa (4-0) vastaan. Gareth Southgate on suosikki keskiviikkona Tanskaa vastaan ​​semifinaalissa, hänen Wembleyn kaivossaan.

Christian Eriksenin kuoleman pelon näkemisestä Parken-stadionin nurmikolla, Venäjää vastaan ​​hankitun kahdeksannen ihmeellisen karsinnan (4-1) ja vauhdin, joka sai hänet voittamaan Walesin (4-0) ja Tšekin tasavallan (2) -1), tämä Tanska on jo tiennyt kaiken. Kaikki paitsi pokaalin nostaminen, mikä lisäisi sen historian loistoa kymmenkertaisesti. “Viimeisten neljän viikon aikana olemme eläneet tunteita koko elämästä”, todisti tanskalainen valmentaja Kasper Hjulmand lehdistötilaisuudessa.

Englanti-Tanska, Keskiviikkona 6. heinäkuuta kello 21.00 Wembley-stadionilla, M6- ja BeIN Sports 1 -kanavilla sekä seurata suorana Lemonde.fr -sivustolla

  • Eurotähti: Kasper Schmeichel

Kasper Schmeichel Tanskan ja Tšekin tasavallan puolivälierissä Bakussa 3. heinäkuuta.

Hänen isänsä, Peter Schmeichel, vartioi tanskalaisia ​​häkkejä Euro 1992: n uskomattoman rynnäkön aikana. Kaksikymmentäyhdeksän vuotta myöhemmin hänen poikansa Kasper seurasi häntä. Jos hänellä olisi ollut tätä sukunimeä pitkään taakana – “Tämä sukunimi ei todellakaan auta minua”, Hän myönsi vuonna 2014 haastattelussa BBC: lle – Leicesterin ovimies on nyt tehnyt itselleen nimen.

Ennen semifinaalia hänen isänsä, entinen Manchester Unitedin legenda, kutsui muistonsa puhumaan pojastaan ​​haastattelussa ITV: lle: “Olen varma, että hän tuntee saman kuin minä, että se on edelleen uusi haaste.” Ja jatkaaksesi: Luulen, että hän ajattelee yhtä asiaa, että viime kerralla, kun Tanska pelasi Euro-välierissä, voitimme rangaistuksilla. Joten hän voi innostaa sitä. “

Schmeichel poika, hän halusi varoittaa englantilaisia, joita monet pitävät suosikkeina: ”Sinun on ymmärrettävä, että pelaat hyvää joukkuetta saavuttaessasi välierän. Voimme olla vaara kenellekään. “

Lue myös Euro 2021: Tanska, kaikki joukkueesta

Italia-Espanja (1-1, 4-2 välilehti). Ristiriita kahden Euroopan jalkapallon raskaspainon välillä. Ensimmäisen tarkkailukierroksen muodossa olevan jakson jälkeen kaksi valintaa toimitettiin laskematta toisessa näytöksessä. Italialainen Chiesa löytää ensimmäisen aukon (60e) hienolla laukauksella käyristyneeltä oikealta, jolloin maalivahti Unai Simon oli paikallaan. Kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua Morata antaa toivoa espanjalaisille, kun hyökkäys päättyy kaikkiin jalkapallokouluihin. Laajennus. La Roja moninkertaistaa kohokohdat, Nazionale vastaa viimeisinä minuutteina. Rangaistuspotkukilpailussa valitettava Morata menettää yrityksensä ja lähettää Transalpinesin Euro-finaaliin toivomaan uutta mantereen titteliä. 53 vuotta, jolloin koko maa on odottanut häntä.

  • Samaan aikaan … hyvä annos “joga bonitoa”

Tiistai-keskiviikkona Brasilia pääsi Copa América -finaaliin voittamalla Perun 1-0 Lucas Paquetan maalin ansiosta Neymarin avustuksella. Olympique Lyonnais’n keskikenttäpelaaja ja Paris-Saint-Germainin hyökkääjä saivat vastustajansa huimaamaan erityisesti tällä kaksinkertaisella yksi-kahdella, joka maistuu vieläkin paremmin hidastettuna ja latinalaisen musiikin ilmassa.

Erittäin kaunis piirustus lahjakkaalle rekrytoijalle. PSG ilmoitti tiistaina Twitterissä olevan animoidun kuvan avulla oikeakätisen Achraf Hakimin allekirjoittamisesta Inter Millanilta. Pariisin klubi allekirjoittaa melko hauraasti tällä pelialalla useita vuosia 60 miljoonan euron sekkiä vastaan, mikä on suuri isku Marokon kansainvälisen pelaajan saapuessa. Tarinasta ei käy ilmi, jos suunnittelija on laatinut piirustuksen espanjalaisesta Sergio Ramosista, joka olisi lähellä allekirjoittamaan hänet myös PSG: lle.

  • Sinisen taivaan kulma: rasistiset twiitit bluesia vastaan

Twiitit, jotka voivat tulla kalliiksi. Pariisin syyttäjänvirasto ilmoitti tiistaina 6. heinäkuuta tutkivan 30. kesäkuuta lähtien sosiaalisessa verkostossa lähetetyn rasistisen viestin aallon, joka kohdistettiin tiettyihin Ranskan joukkueen pelaajiin niiden poistamisen jälkeen eurosta. Tämä “rasistisen julkisen loukkauksen vuoksi” aloitettu tutkimus seuraa Pharos-alustan – Ranskan hallituksen digitaalisen työkalun verkossa tapahtuvasta laittomasta sisällöstä ja käyttäytymisestä ilmoittamista – vihamielisistä tweeteistä raportteja rikollisuuden vastaiseen keskukseen. verkossa viha syytteeseen asiaa tuntevan lähteen mukaan.

Lue myös Jalkapallo: online-rasismia vastaan ​​englantilaiset seurat ilmoittavat boikotin sosiaalisista verkostoista

Martiniquen ainoan yhteisön uusi presidentti Serge Letchimy kirjoitti 30. kesäkuuta oikeusministerille Eric Dupond-Morettille tuomitsemaan “Loukkaavat, rasistiset huomautukset jalkapalloilija Kylian Mbappéa vastaan”. Valittu viittasi erityisesti twiittiin, joka loukkasi PSG: n hyökkääjää, jonka epäonnistunut maali Sveitsiä vastaan ​​oli johtanut Ranskan eliminointiin. “Tämä likainen negro ansaitsee ottaa sata ripset ja myydä jälleen Libyassa”, kirjoitti käyttäjä, jonka on vastattava tutkijoiden edessä.

“Sain drinkin leirintäalueen kollegoiden kanssa”

Montpellierin keskikenttäpelaaja Téji Savanier löytää Ranskan joukkueen Tokion olympialaisiin. Hän on yksi kolmesta ennen vuotta 1 syntyneestä pelaajastaOn Tammikuu 1997 päätti vahvistaa Bluesin rivejä tässä kilpailussa Florian Thauvinin ja André-Pierre Gignacin kanssa. Lehdistötilaisuudessa entinen Nîmes palasi siihen, miten hän sai tietää kutsustaan:

“En ajatellut sitä ollenkaan, olin leirintäalueella, nautin drinkin kollegojeni kanssa enkä ajatellut tehdä pelejä lainkaan, kaukana siitä. (…) Jos menemme Tokioon, se on mitali. Jokaisen mielessä on tehdä se siellä. “

  • Kovidometri: rokote kahta seteliä vastaan

Englantilaisilla faneilla on ylimääräinen motivaatio rokottaa Covid-19: ää vastaan. Lontoon pormestari Sadiq Khan ilmoitti tiistaina 6. heinäkuuta järjestävänsä arvonnan, jossa on kaksi paikkaa, jotka on tarkoitettu tarttumaan Euro 2021 -finaaliin Wembley-stadionilla, ja 100 muulle faneille – Trafalgar Square -alueelle niille, jotka ovat jo osallistuneet saanut ensimmäisen rokoteannoksen tai varannut ajanvarauksen rokotteen saamiseksi.

Englannin pääkaupungilla on alhaisin rokotustaso Yhdistyneessä kuningaskunnassa, ja 63% yli 18-vuotiaista sai ensimmäisen Covid-19-rokotteen.

Valikoimamme artikkeleita Euro 2021: stä

Kollektiivinentarkasteleminen kokeile tätä web-sivustoa