August 1, 2021

Football EM: Italia hengittää syvään finaaliin pääsyn jälkeen

“Uskomme aina itseemme, emmekä anna itsemme kulmiin”, lisäsi syntyperäinen brasilialainen. Hän oli aiemmin käyttänyt ratkaisevaa viidennen yrityksen rangaistuspotkukilpailussa, ilmeisesti täysin vastuutta jättämättä, pettämällä Espanjan maalivahdin Unai Simonin ja vierittämällä pallon toiseen kulmaan.

Siihen saakka Italia kuitenkin haastettiin. Ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa “Azzurri” juoksi pääasiassa pallon ja vastustajien jälkeen. Espanjalla oli huomattavasti enemmän hallintaa, Giorgio Chiellini ja Leonardo Bonucci olivat puolustuksessa, Gianluigi Donnarumma maalissa. “Se oli vaikein peli, jota olen koskaan pelannut”, sanoi 34-vuotias Bonucci, joka on pelannut niin monia tärkeitä pelejä Juventus Torinon kanssa. “Onnittelen Espanjaa, mutta jälleen kerran Italia osoitti sydämen, päättäväisyyden ja tahdon selviytyä vaikeista hetkistä”, hän sanoi.

“Meidän on oltava valmiita”

Palkintona EM-finaali odottaa jälleen sunnuntaina Wembleyssä. ”Viimeinen tuuma on vielä jäljellä. On uskomatonta, mitä teimme ”, Bonucci sanoi. Ainoa eurooppalainen titteli oli tähän mennessä nelinkertainen maailmanmestari vuonna 1968. Vuonna 2012 Italia epäonnistui selvästi finaalissa Espanjaa vastaan. “Meidän on oltava valmiita tuomaan kotiin tämä pokaali, joka on kadonnut 50 vuotta.”

Reuters / Carl Recine


Valmentaja Mancinin täytyi huolehtia menestyksestä pitkään

Joukkueen pomo Roberto Mancini joutui myös myöntämään, että hänen joukkueensa tarvitsi vähän onnea Espanjaa vastaan. Valmentaja ei voinut luottaa aiemmin todistettuun reseptiin. Painostus ei mennyt mihinkään palloturvallisia espanjalaisia ​​vastaan. Italialaiset olivat erityisen vaarallisia, kun he pystyivät sieppaamaan espanjalaisen hyökkäyksen. ”Se oli kova peli, kärsimme. Pelit eivät ole aina yhtä helppoja kuin ennen ”, sanoi 56-vuotias.

Ei vain vanhoja hyveitä

Huomautukseen, jonka mukaan hänen tiiminsä oli voittanut pääasiassa vanhojen puolustushyppyjen ansiosta, Mancini reagoi kiihkeästi italialaiseen televisiolähetykseen RAI. ”En pidä näistä yksinkertaistuksista. Jalkapallopeli ei ole koskaan vain puolustamista tai vain hyökkäystä. Se vaatii aina molempia ”, hän sanoi. Huolimatta Federico Chiesan (60.) avaustavoitteesta, hänen joukkueensa säästivät energiaa nopean vastahyökkäyksen jälkeen jatkoaikaan. Alvaro Morata oli aiemmin ansainnut maalin Espanjassa (80.). Rangaistuspotkukilpailussa Manuel Locatelli antoi aluksi anteeksi, ennen kuin espanjalainen Dani Olmo ampui pilviin ja Donnarumma Moratan heikko yritys pariksi.

Italialaiset nauttivat voitosta. “Edustaa 60 miljoonaa italialaista tällaisessa pelissä oli käsittämätön unelma, jota en olisi koskaan ajatellut mahdollisena”, sanoi Chiesa, joka menestyi jo toisella kierroksella 2-1-voitossa Itävaltaa vastaan. Myös loukkaantuneen Leonardo Spinazzolan pelipaita, joka oli repinyt Achilles-jänteen Belgiaa vastaan ​​pidetyissä puolivälierissä, oli myös osa piristämistä.

“Jumala on italialainen”

Tämän joukkueen poikkeuksellisen tarinan, joka oli alimmillaan kolme vuotta sitten vuoden 2018 MM-kisojen jälkeen, ei pitäisi päättyä lopulliseen tappioon. “Taivaansininen satu ilman loppua”, kirjoitti “Gazzetta dello Sport”. Corriere dello Sport tiesi kuitenkin, että tarvitaan hieman ylhäältä tulevaa apua, ja kirjoitti: “Dio e ‘Italiano” (saksa: “Jumala on italialainen”).

Finaalissa Italia pystyy todennäköisesti saamaan aikaan uuden, loukkaavan tyylinsä uudelleen. Tähän on maalliset syyt: Vastustajaa ei enää kutsuta Espanjaksi.

valitse tämä