August 1, 2021

Rea kuten Bayliss, Coppice-käyrä on mestarien ansa

Rea kuten Bayliss: Tapahtumalla, joka avasi tien Toprakille Doningtonissa, on paljon yhtäläisyyksiä Troyn kanssa vuoden 2007 Toselandia vastaan. Coppice-käyrä on mestarien ansa

Jonathan Rea tekee hyvin, jos ei lue tätä muistia, hänellä voi olla huonoja ajatuksia. Hänen kaatumisensa Superbike-kierroksella 10 Doningtonissa muistutti meitä välittömästi siitä, mitä Troy Baylissille tapahtui vuonna 2007 samassa Coppicen kulmassa. Kahden jakson väliset kosketuspisteet ovat niin lukuisat, että vaikuttavat. Ainoa ero, ei pieni, on se, että Cannibile ei ole saanut naarmua. TB21 sen sijaan nopeassa oikeassa käännöksessä vasemmalle oikean kätensä pikkusormelle. Muistatko? Se oli jaksoLeikkaa sormeni, haluan juosta!“, Motosprintin otsikko, joka auttoi veistämään australialaisen melkein myyttisiä ääriviivoja faneiden mielikuvituksessa.

Rea kuten Bayliss

Donigton isännöi kolmannen kierroksen tuolloin, tuolloin kaksi erää olivat kaikki sunnuntaina. Päivämäärä: 1. huhtikuuta 2017. Nykyinen maailmanmestari Bayliss oli vakuuttunut pelaavansa vahvistusta vastaan ​​Max Biaggia vastaan, joka debytoi Superbike-debyyttinsä Suzukin kanssa, mutta hän pelkäsi myös Troy Corseria ja Noriyuki Hagaa, fantasmagorista Yamahan paria. Sen sijaan kahdessa avaamisvaiheessa johdonmukaisin oli James Toseland, Honda Ten Kate. Hieman kuin nyt: Jonathan Rea oli vakuuttunut pitävänsä Scott Reddingin Ducatin loitolla, sen sijaan Toprak Razgatlioglu uhkaa häntä. Edellisenä päivänä Troy Bayliss oli herättänyt supertapaa kaikki tai ei mitään -soiton kaavalla. Hän hyppäsi ensimmäiseltä neliöltä kuin raivo: hän ei pyrkinyt vain voittamaan, vaan halusi opettaa Toselandille. Sama hoito Rea oli tarkoitettu antamaan Toprak.

Coppice mestarien ansa

Trooppin viidennessä kohdassa Troy Baylissilla oli jo huomattava etu muihin ryhmiin nähden. Mutta hän menetti etupään, kuten Jonathan, ja hänen oikea kätensä juuttui Ducatin alle. Lääketieteellisessä keskuksessa hän oli raivoissaan, menetetty tilaisuus paloi enemmän kuin loukkaantumisensa. “Anna minun juosta “ hän putosi kuuroille korville, pikemminkin lääkärit ryntäsivät viemään hänet Derbyn sairaalaan. Ei sormen vuoksi, vaan siksi, että törmäyksessä Troy oli saanut erittäin voimakkaan iskun kiveksille, mikä aiheutti pelkoa siitä, että kyseessä oli vakava asia. Baylissistä valmistunut “pianisti” James Toseland voitti kädet alaspäin Corserin ja Biaggin edestä. Iltapäiväkilpailussa Haga kosti Biaggin ja itse Corserin edessä: Yamaha oli tuolloin erittäin vahva Doningtonissa.

Underdog nousi vastahyökkäykseen

Sitten oli jäljellä kymmenen kierrosta, joten maailmancup oli juuri alkanut, vähän kuin nyt. Mutta tämä jakso antoi vielä enemmän sysäystä James Toselandille, joka matkan lopussa voitti maailmanmestaruuden, viimeisen Honda valloittaman. Seuraava kilpailu, Valenciassa, Bayliss palasi räikeästi palkintokorokkeelle, kolmannelta. Ilman oikeaa pikkusormeaan hän voitti kuusi, mutta ne eivät olleet tarpeeksi: hän pääsi mestaruuden neljänneksi. Tänään Toprakilla on vain kaksi pistettä edellä Cannibalia, vuoden 2021 haasteen historia on vielä kirjoittamatta. Mutta Jonathan Rea voi tässä vaiheessa koskettaa itseään mitä haluaa …

Jonathan Rea “Testassa, omaelämäkerta” Myydään myös Amazon Booksissa

lisätietoja