August 3, 2021

Stellantis, EV-päivä 2021: 30 miljardia investointia ja Gigafactory Termolissa

Tavoitteena on saavuttaa 70% myynnistä Euroopassa sähköautoilla, siirtymällä ennennäkemättömästä modulaaristen alustojen perheestä ja uudesta missiosta kaikille tuotemerkeille Biscionen kanssa, josta tulee vuodesta 2024 Alfa e-Romeo

Tärkein strateginen tapaaminen sähköistämisen tiellä maailman neljänneksi suurimmalle autonvalmistajalle. Se oli kunnianhimoinen EV-päivä 2021, Stellantis, online-tapahtuma, jossa toimitusjohtaja Carlos Tavares suunnitteli integraation ja tehokkuuden polun, kaksoispelin, jonka on toisaalta löydettävä synteesi FCA: n ja PSA: n resursseista, toisaalta, käynnistä uudelleen tekniikan edessä. Stellantis investoi yli 30 miljardia euroa vuoteen 2025 mennessä sähköistykseen ja ohjelmistoihin pitäen samalla investointitehokkuuden 30% korkeammalla kuin alan keskiarvo. Tavoitteena on, että sähköistettyjen ajoneuvojen osuus vuoteen 2030 mennessä on yli 70% myynnistä Euroopassa ja yli 40% Yhdysvalloissa.

Italian Gigafactory

Yhtiö odottaa saavansa yli 130 GWh: n kapasiteetin vuoteen 2025 mennessä ja yli 260 GWh: n vuoteen 2030 mennessä. EV-paristojen ja komponenttien tarve tyydytetään yhteensä viidellä Giga-tehtaalla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, minkä lisäksi ne lisäävät muita toimituksia ja kumppanuussopimukset. Kauan odotettu vahvistus Stellantiksen sitoutumisesta tähän asiaan Italiassa saapuu, kun Termolin tehdas tunnistetaan Gigafactoryksi sen jälkeen, kun Douvrinille Ranskassa ja Saksan Kaiserslauternille on ilmoitettu. “Stellantis pyrkii määrätietoisesti ja nopeasti ennakoimaan ja tukemaan kaikkien italialaisten teollisuuslaitostensa energiamuutosta tavoitteenaan taata niiden kestävyys parantamalla niiden suorituskykyä ja saada maasta strateginen rooli päämarkkinoilla. Suunnitelma julkistetaan ja siitä ilmoitetaan asteittain ja oikea-aikaisesti ”, totesi toimitusjohtaja Carlos Tavares korostaen, miten” Tänään määrittelemämme strategia kohdistaa oikean määrän investointeja tekniikoihin, jotka ovat tarpeen markkinoille pääsemiseksi oikeaan aikaan, jotta Stellantis voi vahvistaa liikkumisvapautta tehokkaimmalla, taloudellisimmalla ja kestävimmällä tavalla. “Talouskehitysministeri Giancarlo Giorgettin pitkäaikainen arvostus:” Hyvä ja odotettu uutinen on Gigafactory Italiassa. Olemme sanoneet, että olemme työskennelleet saadaksemme tämän tapahtumaan. Nyt hänen on jatkettava vastakkainasettelua pientä peräaukkoa kiinnostavien osapuolten kanssa. “

Neljä alustaa matkalla

Vahvistettu sähköalustojen käänne, joka omistaa Stla-perheen nimen, ei yllättäen lyhenne, joka erottaa osakkeen pörssissä kaupankäynnissä. Neljä vaihtoehtoa, kuten Patrice Lucas ennakoi, Insinöörin sijainen of Stellantis: “Stla Small -alusta sallii 500 km autonomisen auton, Medium 700 ja Large 800, kun taas erillisellä alustalla varustettu Stla Frame on tarkoitettu pick-upeihin ja takaa silti 800 km autonomian. Käyttövoima uskotaan kolmen sähkökäyttöisen moduuliperheen joukkoon, joka yhdistää moottorin, vaihdelaatikon ja invertterin. Nämä kompaktit ja joustavat Edms-mallit ovat helposti skaalautuvia ja ne voidaan määrittää etu-, taka-, neliveto- ja 4xe-malleille. Paristojen valikoima vaihtelee 37: stä yli 200 kWh: iin, kun taas Slta-perhe voi luottaa suuritehoisiin nikkeli- ja koboltittomiin nikkeliakkuihin. Vuoteen 2026 mennessä odotetaan ensimmäisen kilpailukykyisen tekniikan käyttöönottoa puolijohdeparistoille.

Uusi filosofia tuotemerkeille

Kaikki 14 tuotemerkkiä ovat sitoutuneet tarjoamaan luokkansa parhaita täysin sähköistettyjä ratkaisuja. Peugeotin eturintamassa Linda Jackson -brändin toimitusjohtajan kanssa, joka korosti, että Lion on jo puhtaimmalla sähköllä toiseksi myydyin tuotemerkki Euroopassa: “Vuoteen 2025 mennessä koko Euroopan tarjouksemme sähköistetään.” muuntaminen akuksi amerikkalaiselle urheilumerkille Dodge, jonka tarkoitus on esitellä sähköautoja vuodesta 2024 alkaen, mutta huomiota kiinnitetään enimmäkseen Fiatin toimitusjohtajan Olivier Françoisin sanoihin: “500 on jo omaksunut nollapäästöt, mutta ikkunassa välillä 2023 ja Vuonna 2024 sähkö laskeutuu kaikkiin malleihin, kun taas lämpömoottoreiden jäähyväiset ovat ennakoitavissa vuosina 2025–2030, jolloin sähköautojen hinnat ovat polttomoottoreiden mukaiset. Abarthilla on vuodesta 2024 lähtien myös sähköautoja, jotka todennäköisesti perustuvat uuteen 500: een. Toisaalta Jeep on esikatsellut uudet Grand Cherokee 4xe -kameran ensimmäiset kuvat, neljäs malli, joka lisätään plug-in-hybridiperheeseen, joka jo isännöi Renagadea. Compass ja Wrangler, vaikka Christian Meunier, tuotemerkin ykkönen, ennakoivat sähkömoottorien saapumista kaikkiin segmentteihin neljän vuoden kuluessa. Sen sijaan Lohscheller-tuotemerkin toimitusjohtaja havainnollisti Opelin strategiaa: “Vuoteen 2028 mennessä koko Opelin eurooppalainen valikoima on täysin sähköinen ja vuosikymmenen puoliväliin mennessä lanseerataan erittäin tunnepitoinen malli, nimeltään Manta E.” Yllättäen ilmoitus, joka koskee Alfa Romeoa ja kuvaa sen hyvin selkeän sähköistyspolun, niin paljon, että vuodesta 2024 lähtien se tulee käyttämään lyhennettä Alfa e-Romeo.

.

siirry sivustooni