August 4, 2021

EURO 2021 | EURObodlo: Skandaali teko Wembleyssä, kiistanalainen rangaistus ja kultainen pallo italialaiselle brasilialaiselle

Laurence Griffiths, ČTK / AP

ŽIŽKOV PENTLE JA LASER

Aikana, jolloin Žižkovin johtaja Ivan Horník hallitsi, termi Žižkov pentle levisi kotimaisten jalkapallofanien keskuudessa. Tuomarit sittemmin “työntivät kärryä” Žižkovin hyväksi, määräsivät tarvittaessa ankaran rangaistuksen. Tätä tapahtui keskiviikkojen Euro-semifinaaleissa. Päätuomarin Makelian määräämän rangaistuspotkun näkivät todennäköisesti vain hän ja videotuomari. kun toinen pallo osui kentälle, etenevä Sterling kierteli sitä ja kruunu asetettiin skandaalisesti yhteen katsojasta, joka häikäisi tanskalaisen maalivahdin Schmeichelin laserilla ennen rangaistuspotkua.

RANGAISTUSKONE

Jos joku pystyy potkimaan rangaistuksia, se on italialainen, jolla on Brasilian juuret, Jorginho. 29-vuotias keskikenttäpelaaja lähetti joukkueensa jalkapallon EM-finaaleihin tiistain rangaistusdraamassa Espanjan kanssa, kun hän kääntyi turvallisesti neljännessä sarjassa. Hänen urallaan se oli muuttunut rangaistusnumero 36. Hän on ainakin väärässä heissä, yhteensä neljäkymmentäyksi vain viisi kertaa. Menestys on vajaa yhdeksänkymmentä prosenttia. Italialaiset tietävät Jorginhan ominaisuudet hyvin. Ulkomailla tilanne oli kuitenkin erilainen EM-kisoihin asti. Kun Italiasta ennen mestaruutta kuultiin ääniä siitä, että Jorginhon pitäisi voittaa kultainen pallo, he pitivät heitä laukauksessa pimeässä ulkomailla. Nyt näyttää siltä, ​​että EM-kisojen jälkeen keskikenttäpelaaja pesee ehdottomasti maailman aliarvostetuimman pelaajan tarran.

EURO-KOOSTUMUS: Onneton sankari, ihmeellinen Messi-oppipoika ja kiistanalainen tähti

ITALIA PÄÄTTÄÄ TIETOA

Squadra azzura on menestynyt ihailtavasti viime vuosina laajentamalla voittamattomuuden sarjaa semifinaalin voitolla Espanjan yli 33 otteluun. Ja vain kaksi ottelua erottaa sen Brasilian ja espanjalaisten ennätyslinjan tasoittamisesta. Kanariansaaret hoitivat kolmekymmentäviisi ottelua ilman tappiota vuosina 1993-1996, espanjalaiset vuosina 2007-2009. Italia kaatui viimeksi syyskuussa 2018 Portugalin maalla League of Nations -ottelussa. Jatkaako hän sarjaa sunnuntain finaalissa kotimaa Englantia vastaan? Jos näin on, häneltä puuttuu vain yksi ottelu päästäkseen johtavaan pariin, ja syksyllä valmentaja Mancinin valinnalla on mahdollisuus kirjoittaa historialliset taulukot.

Noloisin hetki EURO: lla. Wembleyn italialainen tähti ei ymmärtänyt

BONUCCI-TALLENNUS

Finaaliin pääsyn lisäksi italialainen nyrkkeilijä Leonardo Bonucci teki toisen menestyksen. Välierä Espanjaa vastaan ​​oli hänen 17. kaksintaistelunsa EM-kisoissa, mikä oli yhtä suuri kuin maalivahti Gianluigi Buffonin ennätys Italiassa. “Tämä oli vaikein ottelu, jota olen koskaan pelannut”, kertoi Bonucci, josta tuli suora pelaaja turnauksen luultavasti utelias hetkellä. Kampanjan euforian kiireessä hän juoksi katsomoon, joka oli täynnä juhlivia italialaisia ​​faneja. “Hänellä oli onnekas, että Giorgio Chielliniä ei ollut siellä”, yksi italialaisista kannattajista kommentoi tapahtumaa. Bonuccin kumppani Chiellinin puolustuksen keskeltä on paljon temperamenttisempi…

Jalkapallo-editori Robert Neumann on työskennellyt urheilutoimituksessa vuodesta 2003. Hän on työskennellyt Právissa seitsemän vuotta. Hän oli maailmancupissa, Euroopan mestaruuskilpailuissa ja raportoi säännöllisesti tšekkiläisten seurojen otteluista liigassa ja Euroopan saralla. Hän oli aiemmin ammattilaisjalkapalloilija, hän työskenteli böömiläisissä, Jablonecissa ja Liberecissä, joiden kanssa hän voitti mestaruuden vuonna 2002.

.

koti