August 4, 2021

Firenze, Gkn sulkeutuu: 422 työntekijää irtisanottiin postitse. Nardella: “Kansallinen häpeä”

Campi Bisenzio, 9. heinäkuuta 2021 – Odottamaton ilmoitus, joka tuo heti mieleen Bekaert-tapauksen alkamisen. Gkn ilmoitti kollektiivisen irtisanomismenettelyn aloittamisesta kaikille jäsenilleen 422 työntekijää. Hän teki sen päivässä tehtaan sulkeminen, koska komponentteja puuttui ja tuotanto oli pysähtynyt. Kuultuaan uutiset, työntekijät parveilivat yrityksen portille potkaistessaan a pysyvä vankila.

“Se on valtava sosiaalinen ja taloudellinen vahinko, jolla on vakavia seurauksia kaikille asiaan liittyville teollisuudenaloille”, hän jyrisee Daniele Calosi, Firenzen ja Praton Fiom CGIL: n pääsihteeri. “Confindustriaan liittyvän yrityksen sietämätön käyttäytyminen ottaen huomioon myös työmarkkinaosapuolten ja hallituksen 29. kesäkuuta allekirjoittaman yhteisen ilmoituksen sekä laissa ja kansallisessa sopimuksessa määrätyt kriisinhallintamekanismit”.

”Se näyttää kuin kohtaus elokuvasta, jonka olet jo nähnyt Bekaert-tapauksen kanssa: rikollinen valinta yhdestä monikansallinen mikä vahvistaa jälleen kerran, jos tarvetta on – Calosi korostaa -, että työnantajat haluavat, että kriisin kustannukset putoavat ihmisille, joiden on tehtävä työtä elääkseen.

”Fiom ei allekirjoita lomautuksia. Pyydämme yritykseltä välitön peruuttaminen voimassa olevan lainsäädännön mukaisten irtisanomismenettelyjen ja sosiaaliturvaverkkojen aktivoimisesta sekä poliittisille instituutioille pöydän kutsuminen kehitysministeriölle, johon osallistuvat Toscanan alue ja paikalliset instituutiot “, Fiomin sihteeri totesi.

Firenzen entisen Fiatin tehtaan GKN: n sulkeminen on vasta viimeinen sarja, hän sanoo Rocco Palombella, kansallinen Uilm-sihteeri. “Vuosien varrella politiikka ja hallitus ovat hylänneet kokonaiset talous- ja tuotantosektorit”. “Se on täsmälleen sama asia, joka tapahtui Bekaertin kanssa”, lisää Firenzen ja Arezzon Uilm-sihteeri Davide Materazzi. “Monikansalliset yritykset eivät ole sidoksissa maahan, ja autoteollisuudessa, muun muassa, ne työskentelevät pääasiassa ulkomaisille markkinoille”.

”Gkn, joka on päättänyt lomauttaa 422 työntekijää “Via pec” ja Campi Bisenzion tehtaan sulkeminen on pelkurimaista käyttäytymistä, kunnioitusta ihmisiä ja aluetta kohtaan ei kunnioiteta. Bandiitimainen tapa hallita suhteita, jonka tuomitsemme ilman valitusta. “CISL hyökkää myös brittiläisiä monikansallisia yrityksiä vastaan. Se tekee niin FIM CISL: n alueellisen sihteerin kanssa Alessandro Beccastrinija firenzeläinen sihteeri Flavia Capilli. “Keräämiemme tietojen perusteella näyttää siltä, ​​että yritys haluaa siirtää tuotantonsa Firenzeen, mutta he eivät tiedä minne”.

Kuultuaan uutiset he lisäävät: “Työntekijät ja ammattiliitot menivät tehtaalle ja tulivat paikalle huolimatta turvallisuuden läsnäolosta, joka ei kuitenkaan estänyt pääsyä. Nyt olemme pysyvässä kokoonpanossa, joka odottaa päätöstä seuraavista toimista ja estää niitä tulemasta tuomaan koneita pois. Se käsittelee “vielä yksi pelkurimainen haava Firenzen alue kärsii, mikä uhkaa menettää toisen tärkeän yrityksen Scandiccin Electroluxin ja Figline Valdarnon Bekaertin jälkeen. Fim Cislinä pyydämme aluetta puuttumaan välittömästi myös hallituksen välityksellä tähän verilöylyyn: on mahdotonta hyväksyä, että 422 ihmistä eroaa ilman syytä ja ilman varoitusta sähköpostilla.

Gkn Driveline motivoi erottamismenettelyjen aktivointikirjeessä sulkea tehdas autoteollisuuden kriisin vuoksi, korostaen, kuinka myynnin odotetaan laskevan Campi Bisenzion tehtaalla tulevina vuosina. “Arvioi – kirjoittaa yritys – että vuonna 2025 kevyiden ajoneuvojen tuotanto ei ylitä miljoona kevyttä ajoneuvoa Italiassa, mikä on noin 6% vähemmän kuin vuonna 2016” ja että vuoden 2025 liikevaihtoennusteiden mukaan Campin tehtaalla “48 % liikevaihdon lasku verrattuna pandemiaa edeltävään vuoden 2019 tasoon ”, pudotus 71 miljoonaan euroon. Irtisanottiin 355 työntekijää, 67 toimistotyöntekijää, 16 keskijohtoa ja 4 johtajaa, yhteensä 422 vakituista työntekijää.

“Sitä ei ole, tämä on kansallinen skandaali. Tehtaat eivät sulkeudu viraston laukaisujen kanssa. 422 työntekijää ei lähetetä kotiin yön yli. Gkn kutsutaan välittömästi koolle, ja sillä välin olemme läsnä institutionaalisten edustajien kanssa Campi Bisenzion portilla liittyä työntekijöiden mielenosoitukseen ”. Dario Nardella, ”pääkaupunkiseudun pormestarina, nimessäni ja kaikkien pääkaupunkiseudun pormestarini nimissä”, ilmoittaa, että ”pysymme tästä lähtien, kunnes hän palvelee Campin kaupunginjohtajan rinnalla Emiliano Fossi ja Gkn: n työntekijät. Olemme valmiita kaikki aloitteet jonka tarkoituksena on estää tämä “sosiaalinen teurastus”.

Vilkaisu tähän