August 3, 2021

Football EM: Turnauksen määrittävät pelaajat

Maalintekijät, kuten Cristiano Ronaldo, maalivahdin sankarit kuten Yann Sommer, kansan sankarit kuten Goran Pandev ja Harry Kane ja traagiset sankarit, kuten Kylian Mbappe, olivat joukossa pelaajia, jotka vaikuttivat merkittävästi tämän EM: n historiaan, samoin kuin draama Christian Eriksenistä. ÖFB: n hyökkääjä Marko Arnautovic teki myös paljon otsikoita. Ja: jokainen “turnauksen yksitoista” tarvitsee myös kouluttajan. Se tulee lopussa.

Christian Eriksen

Tanskalaisen pelaajan romahdus turnauksen alkaessa varjosti EM-mestaruuden – ja selviytyneen shokin jälkeen se antoi joukkueelle vauhtia. 29-vuotias selviytyi. “Ajattelen Christiania joka päivä, ennen peliä ja pelin jälkeen”, sanoi valmentaja Kasper Hjulmand. Maailmanlaajuinen kiintoaalto kuljettaa Tanskaa emotionaalisesti pelien läpi. Eriksenille annettiin defibrillaattori. Onko ja milloin hän voi jatkaa uraansa, on auki.

APA / AFP / Jonathan Nackstrand


Cristiano Ronaldo

Kun EM-titteli pelataan sunnuntaina, Portugalin supertähti on jo pitkään ollut lomalla. Unelmia vuoden 2016 voitosta räjähti kahdeksantenvälierässä Belgiaa vastaan. Siitä huolimatta viisinkertainen maailman jalkapalloilija jätti jälkensä historiaan: Ronaldo on EM: n uusi ennätyspelaaja 14 maalilla ja on tällä välin jättänyt ranskalaisen Michel Platinin (9) hyvin taakse. 36-vuotiailla oli 109 kansainvälistä maalia, ja he pääsivät tasolle iranilaisen Ali Deiin kanssa. 25 EM-finaalia ja viisi turnausta ovat myös huippumerkkejä.

Reuters / Franck Fife


Patrik Schick

Tšekin tasavallan puolivälierät johtuvat suurelta osin hänestä. 25-vuotias pelaaja teki viisi joukkueensa kuudesta maalista ja asetti Milan Barosin Euroopan mestaruuden ennätyksen. Bayer Leverkusen -pelaaja on todennäköisesti kasvattanut markkina-arvoa valtavasti. Maalintekijöiden luettelossa Schick on jopa sidottu Cristiano Ronaldoon. Koska malleja käytetään UEFA: n aritmeettisessa tasoituksessa, se riittää tällä hetkellä vain toiselle sijalle.

Maalijuhla Patrik Schickiltä

Reuters / Andy Buchanan


Harry Kane

Rangaistuslaukaus onneaan – Englannin kapteeni Harry Kane toi ”Kolme leijonaa” ensimmäiseen EM-finaaliinsa voitolla 2-1 Tanskaa vastaan. Se oli 27-vuotiaan turnauksen neljäs maali, jonka alussa monet fanit ja kriitikot kysyivät: Missä Kane on? Mutta vuoden 2018 maailmanmestaruuskilpailujen paras maalintekijä löysi tiensä ajoissa maalilla 2-0 Saksaa ja kaksi muuta Ukrainaa vastaan. Nyt hän haluaa nostaa ensimmäisen cupin Englannille sunnuntaina vuoden 1966 maailmancupin jälkeen.

Harry Kanen rangaistuslauka Tanskaa vastaan

Reuters / Laurence Griffiths


Kylian Mbappe

Vuoden 2018 maailmanmestari Ranskan kanssa ja palkittu nuorena tähtinä. Euroopan mestaruuskilpailut eivät olleet ollenkaan Pariisin Saint-Germainin 22-vuotiaan turnausta. Ei maalia Equipe Tricolorelle – ja sitten: Seitsemännessä pudotuspeleissä Sveitsiä vastaan ​​hän oli viimeinen ranskalainen rangaistuspotkut epäonnistunut Yann Sommeria vastaan. “Halusin auttaa tiimiä, mutta epäonnistuin”, hän kirjoitti myöhemmin.

Kylian Mbappen reaktio rangaistuksen jälkeen

APA / AFP / Franck Fife


Yann Sommer

Kuva 32-vuotiaasta hurraavasta friikkikaveriensa keskellä saattaa roikkua hänen olohuoneessaan. Maalivahti meni Sveitsin jalkapallohistoriaan rangaistustrillissä Ranskaa vastaan. Espanjaa vastaan ​​hän pelasti joukkueensa vedonlyönneillä uudelleen päätöksenteossa, mutta tällä kertaa se ei riittänyt.

Kippis Yann Sommer ja hänen tiiminsä voiton jälkeen Ranskaa vastaan

MITÄ / AFP / Justin Setterfield


Giorgio Chiellini

Kapteenin ja puolustuspäällikön laaja virne ja tinkimätön pelityyli edustavat myös Italian tietä menestykseen. 36-vuotias Juventus Torinosta debytoi Squadra Azzurrassa melkein kaksi vuosikymmentä sitten 17. marraskuuta 2004. Sen jälkeen kun hän jäi 2018 MM-kisoista, hän unelmoi ensimmäisestä tittelistään maajoukkueen kanssa.

Giorgio Chiellini vitsailee Jordi Alban kanssa ennen rangaistuspotkua Espanjaa vastaan

Reuters / Andy Rain


Goran Pandev

Pohjois-Makedonian ennätyspelaaja ja kapteeni päättivät maajoukkueuransa tulokkaiden turnauksen jälkeen. 37-vuotias teki ensimmäisen EM-maalin Pohjois-Makedoniassa Itävaltaa vastaan. Hänen maanmiehensä muistavat myös hänen tavoitteensa 2-1-voitossa Saksaa vastaan ​​maaliskuun MM-karsinnassa. Pandev kuvaili EM: ää uransa kohokohdaksi: “Unelma on toteutunut.”

Maali lyö Goran Pandev vastaan ​​Itävallan

Reuters / Daniel Mihailescu


Sergio Busquets

Espanjan kapteeni jätti turnauksen alun positiivisen koronavirustestin vuoksi. Karanteeni joukkueen koulutuksen ja pelien sijaan. 32-vuotias tuli myöhään – mutta valtava. “On mahtavaa pelata hänen vierellään”, sanoi keskikenttäpelaaja Pedri (18) vuoden 2010 maailmanmestarista. “Super kapteeni”, “Marca” kirjoitti. Hänen 128. kansainvälisen ottelunsa EM-finaaleina evättiin Busquetsilta Italiaa vastaan ​​tehdyn katkera välierän takia. Sen pitäisi olla hänen viimeinen turnauksensa, hän sanoi.

Sergio Busquets am Ball

Reuters / Laurence Griffiths


Marko Arnautovic

Kuva David Alabasta, joka tarttuu energisesti ÖFB-joukkuetoveriinsa leukasta ja yrittää peittää suunsa, on hyökkääjän kanssa pitkään. Itävallan kapteenin toiminta tuli liian myöhään: 32-vuotias Kiinan legioonalainen teki 3-1 Pohjois-Makedoniaa vastaan ​​- ja sitten UEFA kielsi hänet ottelusta, koska hän loukasi vastustajaa sanoilla ja eleillä juhliessaan maalia.

Arnautovic polarisoituu uudestaan ​​ja uudestaan, mutta hän on “ehdoton mentaliteetin peto”, kertoo joukkuetoverinsa Christoph Baumgartner. Kuva Arnautovicin maalijuhlista pysyy todennäköisesti muistissa pitkään – paitsi ÖFB: n kannattajat.

Georginio Wijnaldum

Hollantilainen näytti esimerkkiä Budapestissa kapteenin käsivarsinauhalla, jonka otsikkona oli ”One Love”. Aiemmin Unkarin ja Ranskan välisessä pelissä Puskas-Arenan riveissä loukattiin Mbappea rodullisesti. Wijnaldum karkotettiin ”Oranjella” Tšekkiä vastaan, mutta hänen toimintansa pysyy edelleen: Hän protestoi myös Unkarin lakia vastaan, joka rajoittaa nuorille tarkoitettuja tietoja homoseksuaalisuudesta ja transseksuaalisuudesta.

Georginio Wijnaldum käsivarsinauhalla

AP / Laszlo Balogh


Joachim Löw

Hänen 15 vuoden toimikautensa Saksan maajoukkueen valmentajana päättyi yhtä katkerasti kuin Venäjän vuoden 2018 MM-kisat loppuaan alkukierroksen jälkeen. Englantia vastaan ​​ottelun kahdeksanneksantoista ottelussa oli 2-0, jolloin 198 kansainvälisen ottelun aikakausi päättyi. Unohtumattoman maailmancup-voiton jälkeen vuonna 2014 Löw ei kyennyt voittamaan toista titteliä ja sai paljon kritiikkiä. 61-vuotias luovuttaa viestikepin entiselle avustajalleen Hansi Flickille. “Sydämeni lyö edelleen mustaa, punaista ja kultaista”, hän sanoi erottaessaan.

Pettynyt Jogi Löw Saksan lähdön jälkeen

GEPA / Witters / Tim Groothuis


Etsi nämä