July 28, 2021

Kuka on Berrettini: hän tukee Fiorentinaa, rakastaa LeBronia ja Tarantinoa ja halusi olla biologi

Matteon isä opetti tennistä Sisilian kylässä Fiorellon kanssa. Hän opetti tyttöystävänsä Tomljanovicille keittämään cacio- ja pepepastaa. Hän pitää amerikkalaisesta kirjallisuudesta: se on ensimmäinen italialainen Wimbledonin finalisti

Sunnuntai kahdelle. Ensin Matteo, sitten Roberto ja hänen poikansa. Berrettini Wimbledonissa, Azzurri Wembleyssä. Tunnin ja neljänneksen metrolla, Lontoon metrolla, alle 20 km. Mutta jos kaikki tietävät maajoukkueen, ehkä Matthew, englanniksi kerran vain paikantamaan hänet, vähän vähemmän. Joten selvitetään tai löydetään se uudelleen.

Paavi

Hyvä veri ei valehtele. Itse asiassa Luca oli yhdessä Fiorellon kanssa tenninopettaja lomakylissä. Ja vain yhden kesän Sisilian Brucolissa hän tapasi Matteon äidin Claudian. Sitä sitten hänen nuorempi veljensä Jacopo työnsi pelaamaan, joka on myös tennispelaaja. Hänen neuvonsa ansiosta Matteo liittyi Circolo della Corte dei Contiin, jota johti Raoul Pietrangeli, ja sitten Circolo Canottieri Anieneen, edelleen hänen valmentajansa Vincenzo Santopadren alaisuudessa. Hän ja Jacopo harjoittavat yhdessä (he debyyttivät parinsa huhtikuussa 2021 Sardegna Openissa) ja ovat hyvin lähellä. Matteo on myös Fiorentinan fani, intohimo, joka on peritty isältä isältä. Isoäiti Brasiliasta ja Firenzestä, mutta erittäin roomalaisella aksentilla ja sydämellä. Hän osallistui lukioon Montesacrossa. Lempikaupunki sitten: ”Tietysti Roomani”, sanoi Matteo.

henkinen valmentaja

Wimbledonin finaali on luonnollinen askel eteenpäin, joka seuraa edellisen, Us Open 2019 -finaalin jalanjälkiä, jolloin hänen täytyi kumartua Rafa Nadalille. Poika oppii nopeasti virheistään. Hän on työskennellyt itsensä kanssa lapsesta asti, hän oli 16. “Kiitos Santopadren intuitiosta, joka tunsi minut ja joka halusi Matteolle toisen tien – selitti henkinen valmentaja Stefano Massari aiemmin. Vincenzo on keskittynyt sekä pojan henkilökohtaiseen kasvuun että tekniseen kasvuun. Santopadre ymmärsi, että Matteolle, jota hän oli seurannut 13-vuotiaasta asti, tarvittiin jotain erikoista, aivan kuten hänen pelaajansa: “Hän on aina ollut erittäin utelias – selitti valmentaja -. Hän on poika, joka kuuntelee, kehittää ja toteuttaa käytännössä vaikuttavalla nopeudella.

Intohimot

Hän rakastaa amerikkalaista kirjallisuutta: Bukowski, Bunker, Hemingway ja sitten myös elokuva, erityisesti Tarantino. Django Unchained on yksi hänen suosikeistaan. Kill Billin johtajan jälkeen hän siirtyi mestareiden luokse: Kubrick, Sergio Leone, Sorrentino, “One more man” ja sitten ilmeisesti “Great Beauty”. Lopuksi Nanni Moretti, jota hän ei tuntenut. Elokuva ei pelkästään harrastuksena, vaan myös lähestymistapana tenniseen. Tietämyksen halu saa hänet ajattelemaan, hän oppii, tuntee rikastuneen. Ja hän rakastaa myös lukea: ”Suosikkikirja? Kenelle Hemingwayn kellot maksavat ”. Ja musiikki: “Kuuntelen vähän kaikkea”. Hän kutsui itseään utelias, mutta “liian perfektionisti”. Hän ihailee naisten puhtautta, muun muassa koripalloa, erityisesti NBA: ta, pitävien urheilulajien joukossa ja kannustaa “joukkueelle, jossa LeBron James pelaa”. Italialaisten keskuudessa se keskittyy kuitenkin Gigi Datomeen. Koulussa hän piti historiasta, mutta ei kemiasta. Lapsena hän halusi olla biologi.

Tyttö

Palattuaan naisiin hän on tällä hetkellä kollegansa Ajla Tomljanovicin kanssa. He kokivat pandemian yhdessä Floridassa, Boca Ratonissa. Hän opetti hänelle ruoanlaittoa välittäen intohimonsa italialaiseen ruokaan, erityisesti suosikkiruokiinsa, pastaan ​​juustolla ja pippurilla ja valkosipulilla, öljyyn ja chiliin. Unohtamatta amatriciana. He puhuvat englantia keskenään, kuten Sky Sportin haastattelussa sanoivat: “Mutta kun taistelemme, puhun italiaksi. Sanotte, että kun puhun englantia asteikolla 1-10, he ovat 8, kun puhun italiaa, ne ovat 10 “. “Siksi yritän oppia italiaa”, Australialainen kroatialainen sanoi hymyillen. Sunnuntaina hän on tietysti katsomossa. Kärsiä. Ja piristää. Luultavasti italiaksi, varmasti vannoo. Toivottavasti ei ole tarvetta.

.

Katso tämä