August 1, 2021

Kuka on Bjorn Kuipers, Euro 2020 Italia-Englanti -finaalin erotuomari

Sara Bjorn Kuipers erotuomari Euro 2020 finaaliin, joka näytetään Wembleyn stadionilla vuonna Lontoo, Sunnuntai 11. heinäkuuta. Peli, joka ei ollut ollenkaan helppo, ottaen huomioon myös kiistat, jotka koskivat erityisesti Englannin ja Tanskan välistä välierää. Kuipers on tuomarannut jo kolme peliä tässä kilpailussa. Avustajina ovat maanmiehet Sander Van Roekel ja Edwin Zeinstra. Neljäs virkamies oli espanjalainen Carlos Del Cerro Grande. Saksalainen Bastian Dankert nimitettiin Variin avustajineen hollantilaiset Pol Van Boekel sekä saksalaiset Christian Gittelmann ja Marco Fritz.

Kuipers, 48, on jo ohjannut Azzurria neljä kertaa. Hän syntyi Oldenzaalin pikkukaupungissa ja aloitti tuomaritoiminnan 16-vuotiaana. Hän on valmistunut liiketaloudesta ja on tullut yksi maailman rikkaimmista, ellei rikkaimmista välimiesmenettelyistä: hänellä on C100-supermarkettiketju ja parturi. Sen varat ovat 12 miljoonaa euroa. Hänen debyyttinsä Eredivisessa, ensimmäisessä hollantilaisessa luokassa, vuonna 2010. Uteliaisuus: Luis Suarez puri vastustajaa kahdessa ottelussa, Ajax-PSV ja Italia Uruguay, mukaan lukien Juventuksen pelaaja ja nykyinen maajoukkueen kapteeni Giorgio Chiellini.

Viimeisen kerran hän erotuomari Azzurri oli vuoden 2014 MM-kisoissa Brasiliassa, Englantia vastaan. Ottelu päättyi 2-1 Azzurri-joukkueelle. Maaliskuu Marchisio ja Balotelli. Muut ennakkotapaukset: tasapeli Kroatian kanssa ja kaksi tappiota Ranskan ja Espanjan kanssa. Kolme ennakkotapausta Englannin kanssa: jo mainittu ja brittien kaksi voittoa Ruotsista ja Puolasta.

Kuipers erotuomari Manner-klubien kolme suurta finaaliottelua: Mestarien liiga, Eurooppa-liiga ja Euroopan super Cup. Hänen ennätyksensä sveitsiläisen Massimo Busaccan kanssa. Hän erotti myös Confederation Cup -finaalin vuonna 2013 ja neljännen virkamiehen Ranskan ja Kroatian vuoden 2018 MM-finaalissa. Sunnuntaina hänestä tulee ensimmäinen hollantilainen, joka ohjaa Euroopan mestaruuden finaalin.

Ammattitaitoinen toimittaja. Hän osallistui opiskeli ja valmistui kielillä. Hän osallistui Suor Orsola Benincasan journalistikouluun Napoliin. Hän teki yhteistyötä AdnKronos-uutistoimiston kanssa. Hän on kirjoittanut urheilusta, kulttuurista, viihteestä.

lähde