August 2, 2021

Mark Cavendish on yhtä suuri kuin Eddy Merckxin Carcassonnen vaihevoitotietue

Päivät kuluvat eivätkä ole samankaltaisia ​​… Hengitetyn ensimmäisen viikon jälkeen Tour de Francen teillä, Mont Ventouxin (Vaucluse) kaksinkertaisen nousun ja edellisenä päivänä tapahtuneen kauniin irtautumisen jälkeen, 13e Nîmesin ja Carcassonnen välinen vaihe oli pääosin yhtä tasainen kuin sen reitti. Tämän perjantaina 9. heinäkuuta pidettävässä ohjelmassa: 220 kilometriä tasaista – vain yksi pieni vaikeus reitin alussa, Pic-Saint-Loupin kukkula (luokka 4).

Peloton, ikään kuin tyhjäkäynnillä otettu, antoi vaikutelman täydentävän ristisanatehtävän jopa 40 km: n päässä maalista. Yksi askel neliöpapereille. Päivän määritelmä viidellä kirjaimella? Tylsistyminen. Määritelmä voitto yhdeksällä kirjaimella? Cavendish.

Koe 13. vaihe uudelleen: Mark Cavendish on yhtä suuri kuin Eddy Merckx -ennätys 34. vaiheen voitolla

Kuten epäilimme, päivä päättyi massiiviseen sprinttiin, jonka aikana britti Mark Cavendish (Deceuninck-Quick Step) voitti – jälleen – voittaen neljännen voittonsa tässä Grande Boucle, 34e urastaan ​​- samankaltainen kuin belgialainen legenda Eddy Merckx. “En usko, että kukaan voi koskaan verrata minua häneen. Hän on kaikkien aikojen suurin pyöräilijä ”, reagoi “Cav” saapumisen jälkeen.

“Olen niin kuollut: 220 km tässä kuumuudessa, tässä tuulessa. Menin hyvin pitkälle, hyvin pitkälle. Pojat olivat hämmästyttäviä. en voi uskoa sitä » Cavendish on voitonsa vuoksi velkaa wolfpack-joukkuetovereilleen ja etenkin finaalissaan vaikuttavalle “pilotkalalle”, tanskalaiselle Michael Morkoville. Hän sijoittui myös toiseksi vaiheessa.

Kolmekymmentä juoksijaa rantaan

Onko ihmisen miehestä tulossa raivoa tervettä järkeä vastaan? Tai suoremmin sanoen Deceunink-Quick-Step? Tour-teline on liian pieni pitämään Mark Cavendishin voittoja. Hän ei ole enää juoksija vaan mies-tykki. Voidaan vain toivoa, että Pyreneet kulkevat ainakin pienellä sähkövirralla riippulukolla ennen viime viikkoa.

Ei muutoksia yleisluokat tämän päivän lopussa: Tadej Pogacar (Yhdistyneet arabiemiirikunnat) säilyttää keltaisen pelipaidansa, kolumbialainen Rigoberto Uran (EF Education-Nippo) on toinen ja Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) kolmas. Ensimmäinen ranskalainen Guillaume Martin (Cofidis) on yhdeksäs.

Lue myös muotokuva: Mark Cavendish tai tuhlaajapojan paluu

Kolme miestä kiihtyi edelleen tänä päivänä: amerikkalainen Sean Bennett (Qhubeka NextHash), israelilainen Omer Goldstein (Israel Start-Up Nation) ja ranskalainen Pierre Latour (TotalEnergies). Vaikka heillä ei juurikaan ollut mahdollisuutta riitauttaa lopullista voittoa, he antautuivat isku iskussa päivän aikana, jolloin laskettiin voin kenraalille. Sitten oli Quentin Pacher (B&B Hotels p / b KTM) kokeilla onneaan. Kukaan heistä ei ollut koskaan yli neljän minuutin edellä pelotonia, ja 20 kilometrin päässä linjasta kaikki olivat taas lämpimiä.

Kilpailun tosiasia, joka olisi voinut olla äärettömän dramaattisempi, tapahtui pelotonin takana noin 60 kilometrin päässä maalista. Vasen käännös, sora, sitten kaaos. Massiivinen putoaminen – jonka alkuperää ei tunneta hyvin – tuo maahan 30 juoksijaa. Heidän joukossaan: Benoît Cosnefroy (AG2R-Citroën), Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic), Tim Declercq (Deceuninck-Quick Step), Simon Yates (BikeExchange), Geraint Thomas (Ineos-Grenadiers) tai jopa Casper Pedersen (DSM)… Soren Kragh Andersen (DSM) päätyi rotkoon.

Niukka joukkue

Luulen pelänneemme liikenneympyröitä, jotka olivat niin mahtavia ensimmäisen viikon aikana. Koska, tiesitkö? tämä kolmastoista vaihe menee historiaan ainakin vähän, ja se on eniten liikenneympyröitä vuodesta 1996 lähtien – joka tapauksessa yhdeksänkymmentäseitsemän!

Osallistujien rivejä heikkenee edelleen, ja 13: n lopussa kolmekymmentäkolme vetäytymistäe askel. Itävaltalainen Michael Gogl (Qhubeka-NextHash) ei ottanut starttia perjantaina, kun taas saksalainen Roger Kluge (Lotto-Soudal), britti Simon Yates ja hänen joukkuetoverinsa australialainen Lucas Hamilton, kaikki kolme massiivisen kaatumisen uhria, luovuttivat.

Kilpailussa on nyt vain 151 ratsastajaa ja vain seitsemän kahdestakymmenestä kolmesta joukkueesta on vielä valmis: Arabiemiirikunnat, Israel Start-Up Nation, Trek-Segafredo, Deceuninck-Quick Step, Cofidis, EF-Nippo ja TotalEnergies. BikeExchange, joka voi ylpeillä siitä, että kahdeksan miestä on edelleen kilpailussa tänä aamuna, päättää päivän kuuden. Joukkueet, joihin vetäytyminen ja viivästykset ovat eniten vaikuttaneet, ovat Groupama-FDJ ja Lotto-Soudal, joilla on vain neljä ratsastajaa.

Huomenna päivän pitäisi olla hieman vilkkaampi. Carcassonnen ja Quillanin (Aude) välillä on 184 km karu reitti, joka on ihanteellinen retkeilijöille, ennen kuin hyökkää vuorille ja Pyreneille.

Valikoimamme artikkeleita vuoden 2021 Tour de France -kilpailusta

Mene tähän