August 1, 2021

Mark Cavendish tai tuhlaajapojan paluu

Olisiko Tour de France 2021 varmasti upea tarina lapsille, jossa todellisuus ylittää usein fiktiota? Olipa kerran 36-vuotias brittiläinen sprinter Mansaarelta, joka menetti jalkansa. Niiden etsiminen kesti kolme vuotta, ja Flanderissa hän hämmästyneenä löysi heidät lopulta vuoden alussa.

Todiste: Kun hänen Deceuninck-Quick Step -työtoverinsa on viety finaaliin kolme kertaa verhoillulla tuolilla, Mark Cavendish, jolla on yhteensä kolmekymmentäkolme vaihevoitoa 13 kiertueella osallistuneella kiertueella, on siinä määrin kuin ennätys on ollut. suurin kilpailupyöräilijä: belgialainen Eddy Merckx. Nîmesin ja Carcassonnen välinen kolmastoista vaihe, perjantai 9. heinäkuuta, voisi myös antaa hänelle mahdollisuuden.

Lue myös Tour de France 2021: Valencessa Mark Cavendish nostaa kätensä kolmannen kerran

Voimaton palauttaa taso, joka oli nostanut hänet korkeimpaan vuosiin 2008-2016 – aikaan, jolloin “Cav” mursi kilpailun – entinen “Rasvainen”, kuten hän pätisi elämäkerrassaan (Nopeudella, elämäni nopealla kaistalla, VeloPress, 2013), oli tämän talven lopussa palannut voittoon Turkin kiertueella (neljä vaihetta poistettu) Flanderin joukkueen väreissä sen jälkeen, kun oli melkein pyytänyt ottamaan hänet takaisin työvoimaansa.

Näillä samoilla väreillä – joukkue sai puolestaan ​​nimeksi Omega Pharma-Quick Step ja sitten Etixx-Quick Step – hän oli kilpaillut kausista 2013–2015. Sitten hän oli vapauttanut nämä samat belgialaiset, joille kaikki yritykset nostaa palkkoja ovat petoksen arvoisia, suosimalla antelias sopimusta Etelä-Afrikan joukkueen Dimension Data, sitten Bahrainin valtakunnan – väreillä – niin hyvin tässä kiertueen versiossa – ja jossa voitto kuitenkin vältti hänet jälleen.

Pitkä aavikon ylitys

Se kaikki kuulostaa vertaukselta tuhlaajapoikansa paluusta. Ilman joukkuetta kauden 2020 lopussa Cavendish joutuu siten pyytämään Deceuninck Quick-Step -pomolta Patrick Lefevereltä eräänlaista palvelusta. Jälkimmäisellä, 66-vuotiaana, on kyky inkuboida mestareita, että hän lämpenee vakiolämpötilaan. Ja ennen kaikkea ei näytä yllättyneeksi omasta voimastaan ​​elvyttää juoksijoita varmasti yksinkertaisen kädenpanon ansiosta.

Todellisuudessa belgialaisen harjoittelijan Sam Bennettin, vihreän pelipaidan vuonna 2020, menetys on pitänyt ottaa Cavendishille kohtalon merkkinä, viikko ennen suurta lähtöä Brestistä, 26. kesäkuuta. kunnia.

Sinusta on jäljellä 61,98% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Lue