July 31, 2021

Matteo Berrettini finaalissa Wimbledonissa: ensimmäinen italia 144 vuoteen

LONTOO – Kirjoita se kiveen: se on perjantai 9. heinäkuuta 2021, ja italia pelaa ensimmäistä kertaa 144 vuoden aikana (134 painosta) Wimbledonin turnauksen finaalin. Matteo Berrettini kirjoittaa sinisen tenniksen historian uudelleen. Hän on ensimmäinen, joka palauttaa lipun aaltoilevan miesten kaksinpelin finaalissa Grand Slamissa 45 vuotta Panattan jälkeen Roland Garrosilla vuonna 76. Ja ehkä se oli todella kohtalo, kun otetaan huomioon, että tänään, 9. heinäkuuta, Adrianone täyttää 71 vuotta: jopa hänelle, joka on koko elämän ajan pitänyt Italian nimeä Davis Cupin kapteenina, on paras lahja.

>

Berrettini: “Voitatko turnauksen? Minun on uskottava siihen ”

Berrettini taitteli välierissä Hubert Hurkacz, ei. 18 maailmassa, 6-3, 6-0, 6-7 (3/7), 6-4 kahden tunnin lopussa ja 38 ‘hyvää tennistä. “Minulla ei ole sanoja, minulla kestää pari tuntia ymmärtääkseni mitä olen tehnyt”, hän sanoi lopuksi iloiten. “Olen erittäin onnellinen, perheeni on saapunut, minulla on kaikki joukkueeni lähellä, se on upeaa. Se on liian iso unelma, en koskaan kuvitellut sitä. Kolmannen sarjan jälkeen, jonka ajattelin voivani voittaa, sanoin itselleni, että minun oli reagoitava ja tulos on tullut. Kun pelasin kaksi vuotta sitten keskellä Federeria vastaan, hävisin selvästi, mutta nautin siitä huolimatta. Tämä kokemus auttoi minua voittamaan tänään. Sunnuntaina minä ja Italia finaalissa EM-kisoissa? se on hieno päivä. Minun on uskottava siihen. “Finaalissa Berrettini, joka Twitterin kautta sai Italian valmentajan Roberto Mancinin (” Sunnuntai kaikille sydämellisillä Wimbledonissa ja Wembleyn! “) Kohteliaisuudet, ottelee ottelun maailman ykkönen kanssa. Novak Djokovic. Uransa aikana Slam-numeroa 20 jahtaava serbia voitti kanadalaisen Denis Shapovalovin 7-6 (7/3), 7-5, 7-5 kolmessa erässä. Nolelle se on seitsemäs finaali Wimbledonissa, jonka hän on voittanut viisi kertaa.

Täydellinen ottelu ilman dippejä

Berrettini, joka tällä menestyksellä nousee ei. Kolme kilpailua, hallitsi kahta sarjaa, onnistui täysin sekoittamaan puolalaisen, joka keräsi 2-3: sta uskomattoman osittaisen negatiivisen 11 ottelusta peräkkäin (6-3, 6-0, 1- 0). Kuilun reunalla Hurkacz kuitenkin toipui: hän päätti hyökätä enemmän, kun otetaan huomioon lähtötilanteen monet virheet, ja painosti enemmän kilpailijaansa. Kolme kertaa Berrettini oli vielä kaksi pistettä ottelusta, menetti murto-osan tie-breakissa huonon alun ansiosta (0-4). Juuri psykologisesti monimutkaisimmalla hetkellä, sininen osoitti hänen suurta henkistä kasvua. Hän poisti välittömästi vastustajan palveluksen ja ässää kuullen (22 lopussa), voittopalvelut ja erinomaiset suorat linjat loppuivat taivuttamalla Hurkaczin vastustuksen, jolla ei koskaan ollut mahdollisuutta pystyä palaamaan (0/2 pallot – tauot koko ottelun ajan). Puolalle näin ollen ensimmäinen finaali haalistuu Grand Slamiksi. Italia hymyilee kahdesti tuona Lontoon sunnuntaina. Toivon, että on yksi noista päivistä, kun voimme kertoa lapsenlapsille.

Berrettinin raporttikortit: melkein täydellinen syöttö ja kämmen, mutta kosketus muutti Wimbledonissa

kirjoittanut Giuliano Foschini


.

lue artikkeli