July 28, 2021

Alexandersson voitti kaikki viisi kultamitalia suuntautumisen MM-kisoissa

Radek Petrášek, ČTK

Viime vuosina voittamaton Alexandersson on voittanut jo 15 kultaa ja 27 mitalia MM-kisoissa. Hän juoksi kilpailuun viimeinen, kasvoi vähitellen melkein kolmen ja puolen minuutin etumatkan, hän pääsi maaliin 77:11 melkein kolme minuuttia toisen venäläisen kilpailijan Natalia Gemperlován edessä. Kolmas oli sveitsiläinen Simone Aebersold, joka hävisi voittajalle yli kolme ja neljännes minuuttia.

Kilpailu klassisella radalla, jonka mitat olivat 9,6 mailia linnun lennossa ja miesten 13,6 kilometriä, päätettiin valitsemalla menettelyt pidemmillä osuuksilla tarkastusten välillä. Usein oli tarpeen valita paljon pidempi kallioiden tai laaksojen kierros matkan varrella tai vaikea nousu tai lasku maaston läpi. Kaikki kolme mitalissa olevaa naista valitsivat pitkän kiertoradan pohjoisesta ensimmäisellä pitkällä aikavälillä.

Suunnittelun maailmanmestaruuskilpailujen välittäjiä hallitsivat ruotsalaiset, Tšekin joukkueet olivat viidenneksi

Kahdeksas Knap oli lähtenyt samalta reitiltä aikaisemmin ja ylittänyt useita laaksoja, menettäen kolme minuuttia Alexanderssonille ja kaksi Aebersoldille toisessa tarkastuspisteessä. Toisin kuin mitalistit, hän äänesti myös useissa muissa tarkastuksissa. “Valintoja oli paljon, en paljastanut niitä kaikkia oikein”, Knap sanoi maalissa. Seitsemännessä tarkastuksessa hänet ohitti norjalainen kilpailija, mikä auttoi häntä lopulta hidastumaan.

Tšekin maajoukkueen päävalmentaja Jan Šedivý kiitti myös Tereza Janošíkován kolmastoista sijaa ja Denisa Kosován viidentoista sijaa.

Nuori Nor Fosser osallistui miesten kilpailuun itsevarmasti. Jo kolmannessa tarkastuksessa, pitkän edistyksen jälkeen, hän juoksi kolme minuuttia Sveitsin jäsenen Mathias Kyburzin edessä, joka voitti kultaa Smržovkassa lyhyellä radalla torstaina, ja toisen Nora Magne Daehlin, joka juoksi kuusi minuuttia edessään. . Keskinäinen yhteistyö toi sitten mitalit triolle, hopea Kyburzille ja lähellä pronssia Daehlille. Suuri juokseva sveitsiläinen Daniel Hubmann sijoittui takana 17 sekuntia, mutta hänen täytyi juosta koko kilpailu yksin.

Tšekkiläiset olivat viidenneksi suunnistuksen MM-kisojen viestissä, suosivat ruotsalaiset voittivat

Kilpailun jälkeen Fosser ylisti Tšekin ainutlaatuisia maastoja, hiekkakivikiviä ja syviä laaksoja. Vuonna 1972, kun Tšekki isännöi suunnistusmaailmanmestaruuskilpailuja läheisessä Staré Splavyssä, Norjaa edusti hänen isoisänsä Per Fosser. “Olin hämmästynyt vuonna 2018, kun olin täällä maailmancupissa”, hän kertoi. Hän myönsi, että myös kaksi kilpailijaa, jotka juoksivat hänen kanssaan, auttoivat häntä motivoimaan häntä hidastamasta. Hän vietti radalla melkein 96 minuuttia, vain hän ja hopea Kyburz saivat kisan alle 100 minuutissa. Kilpailijat 37. sijasta ovat jo viettäneet metsässä yli kaksi tuntia, viimeinen makedonialainen yli kolme tuntia.

Tšekkiläisistä parhaiten juoksi Nykodým, joka paransi nykyistä maksimiaan MM-kisoissa kahdeksanneksi. Maalilinjalla hän oli vakuuttunut siitä, että hän oli valinnut vain yhden väärän menettelytavan ja että hänellä oli tarpeeksi energiaa. Päinvastoin, kilpailun jälkeen kuudestoista Vojtěch Král pettyi, joka äänesti usein väärin. Hän ei ollut kovin tyytyväinen koko mestaruuteen, josta hän halusi viedä mitalin. ”Arvioin kaikki kilpailut paitsi viestit ikään kuin en onnistunut. Se ei ollut epäonnistuminen, mutta ei myöskään ihme ”, hän sanoi kilpailun jälkeen. Tomáš Kubelka sijoittui neljänneksi.

Päävalmentaja Šedivý arvioi kaksi kahdeksatta sijaa nykypäivän klassikkoradalta uskomattomina tuloksina. Hänen mukaansa on liian aikaista arvioida kunnolla koko mestaruutta. “Luulen, että meillä oli hieno ateria, mutta siitä puuttui mitalijälkiruoka. Valitettavasti hänen ehdottomasta ilostaan ​​kappale puuttui ”, hän kertoi. Todennäköisesti Knapová riisti itsensä lyhyen radan pronssimitalista leimaamalla virheellisen tarkastuksen, mikä johti hänen hylkäämiseen. Sekä metsä- että sekajuoksu, jotka sijoittuivat viidenneksi, olivat lähellä mitalia.

Suunnistamisen maailmancup Heřmánky (Českolipsko) – klassikkorata:
Miehet:
1. Fosser (Norja) 95:55
2. Kyburz (Sveitsi) -3: 05
3. Daehli (Norja) -5: 58
8. Nykodým -9: 15
16. kuningas -13: 25
42. Kubelka (kaikki CR) -26: 08
Naiset:
1. Alexandersson (SWE) 77:01
2. Gemperleová (Venäjä) -2: 58
3. Aebersold (Sveitsi) -5: 45
8. Knapova -9: 53
13. Janošíková -11: 46
15. Kosovo (kaikki CR) -12: 18

.

seuraava sivu