August 4, 2021

Anthony Yigit saa uuden MM-ottelun nyrkkeilyssä

Sen sijaan haaveile tulemasta näyttelijäksi ja poliisiksi

HÄSSLEHOLM. Anthony Yigit, joka ei ole nyrkkeillyt vähän yli kahdessa vuodessa, tavoittelee uutta uraa – näyttelijänä.

Sitten hänellä on yhtäkkiä hyvät mahdollisuudet nousta toiseen maailmancup-otteluun.

– Otan sen vastaan, mutta tulla maailmanmestariksi ei ole enää unelma, Yigit sanoo.

Matkapuhelimellaan hän näyttää kasvonsa aikana kuinka hän asuu pienessä huoneessa Miamin kuntosalilla.

– Hieman sotkuinen. Ungkarlslya. Mutta tarkista nyt, kun avaan oven.

Suoraan hotellin ulkopuolella on kuntosali, jossa on nyrkkeilyrengas. Se on täynnä ihmisiä, jotka harjoittavat nyrkkeilyä ja muita asioita.

– Siitä lähtien, kun tulin tänne, olen ollut täällä. Ei ole minnekään mennä. Olemme keskellä ei mitään.

Yigit varattiin otteluun 17. heinäkuuta alikortilla, kun hyped kevyt Rolando Romero tarvitsi yhtäkkiä uuden vastustajan voidakseen nyrkkeillä WBA World Cupin väliaikaiselle tittelille. Otsikko, joka täyttää haasteen organisaation todelliselle maailmancupin tittelille.

– Vastustaja vetäytyi, koska hän loukkaantui. Sitten hyppäsin viimeiseen sekuntiin.

– Se on uusi ottelu. Jos voitan, minun on tapattava hänet uudelleen. Jos hän haluaa.

“Minun täytyy tehdä jotain muuta”

Rolando Romero on voittamaton 13 suoralla voitolla ammattilaisena. Hän on myös tehnyt itselleen nimen lyömällä korkeamman tason nyrkkeilijöitä, kun hänet palkattiin sparriksi. Ja hän puhuu paljon. Ominaisuudet, jotka saivat Floyd Mayweather Jr: n houkuttelemaan hänet tähtitaloonsa.

– Ihmiset ajattelevat, että hän puhuu liikaa eikä ole niin hyvä. Hän lyö kovasti, mutta en olisi voinut pyytää parempaa vastustajaa. Hänet voidaan lyödä.

Kaksi vuotta ilman ottelua on erittäin pitkä tauko.

– En usko, että se vaikuttaa niin paljon. Olen harrastanut ja harrastanut koko ajan. Kaikki mitä teen ottelussa, jonka olen tehnyt, mutta ei ottelussa. Mielestäni se riittää.

Ottelu järjestetään Texasissa San Antoniossa sunnuntai-iltana 18. heinäkuuta. Hieno uusi alku Anthonylle, joka huolimatta vain yhdestä ottelusta ammattilaisurallaan ja jolla on hieno viiva 24 voittoa, 1 tasapeli ja menetys EM-tittelillä, on elämänsä uusien haasteiden tärkein ajatus.

– En voi enää sijoittaa sataprosenttisesti maailmanmestariksi tulemiseen. Minun täytyy tehdä jotain muuta. Olen nyrkkeillyt puoli elämästäni. Oli aika tehdä jotain muuta. Jos voitan tämän ottelun, pidän vedonlyönnissä niin, että näyttelijäharjoituksen jälkeen voin tehdä viimeisen panoksen maailmanmestaruuden titteliä vastaan.

Ja sitten Hollywood?

– Kyllä, ja sitten Hollywood. Vain.

Näyttelijä – ja poliisi

Oletko ajatellut tulla näyttelijäksi pitkään?

– Olen aina ajatellut, että näytteleminen on hauskaa, mutta olen myös aina ajatellut, etten voi tulla näyttelijäksi, koska olen eliittiurheilija. Mutta sitten tunsin, että jos minusta tulee maailmanmestari nyt vyö vatsassani, se korvaa minut. Se ei ole enää unelma.

– Jossain olen ymmärtänyt, että mielestäni on erittäin hauskaa nyrkkeillä ja tehdä se korkealla tasolla, mutta tulla maailmanmestariksi ei millään tavalla paranna minua. Jos en vieläkään halua antaa sata prosenttia, niin minun pitäisi ehkä keskittyä tekemään jotain muuta.

Unelma tulla näyttelijäksi on vahvin juuri nyt, mutta hän haluaa olla enemmän.

– Haluan myös olla poliisi. Ajattelen, että voin olla näyttelijä 30-40 ja sitten tulla poliisiksi. Jos haluan.

Elokuussa hän aloittaa kaksivuotisen näyttelykoulutuksen Calle Flygaressa, jossa monet maan suurimmista toimijoista ovat oppineet perusasiat. Lisäksi monet suurista pakotettiin hakemaan useita kertoja ennen kuin heidät hyväksyttiin.

– Kyllä, se on täysin sairas. Lähetin koe ja he ottivat sen mukaani. Nyt se on sata prosenttia kahdessa vuodessa, hän sanoo Anthony Yigit.

Julkaistu:

pop-sivustolle