August 1, 2021

Djokovic – Shapovalov 7: 6, 7: 5, 7: 5, Djokovic pelaa kolmannesta Wimbledonin tittelistä peräkkäin Berrettiniä vastaan

Paul Childs, Reuters

30. grand slam -finaalissaan 34-vuotias Djokovic voi lisätä kokoelmansa kahdennenkymmenennen tittelin tasapainottaen sveitsiläisen Roger Federerin ja espanjalaisen Rafael Nadalin ennätyksellisen tasapainon. Seitsemännessä Wimbledonin finaalissaan hän hyökkää kuudetta laakeria vastaan.

Tällä kaudella Djokovic voi voittaa kolmannen gradslam-pokaalinsa. Hän ei löytänyt voittajaa Melbournessa Australian avoimilla paikoilla eikä savirannalla Roland Garros Pariisissa.

Mitä tapahtui Plíškovalle? Hän nousi penkiltä ja hänellä oli erilainen ilme, valmentaja sanoo

“Tämä turnaus on minulle maailman paras. Yritän saada kaiken irti kaikista otteluista täällä, ja kun pääsen tälle kentälle, haluan aina voittaa ”, Djokovic sanoi. “Mummelit ovat minulle eniten nyt, ja minulle on kunnia kirjoittaa historiaa rakkaassani urheilussa.”

Ensimmäisessä erässä Shapovalov palveli voittoa, mutta 5: 4 Djokovic ei antanut hänen asettaa setinsä ja voitti tie-breakin 7: 3. Jäljellä olevissa kahdessa sarjassa serbi voitti aina yhden voiton Kanadan vasemmistosta -hand, jolle hän ohjasi 10 11: stä pallopallosta. Djokovic kohtasi kärsivällisesti Shapalovin iskuja ja odotti pakottamattomia virheitään – vastustaja teki yli kaksi kertaa niin paljon (36:15).

”En usko, että tulos on kurssin mukainen. Hän oli todennäköisesti parempi ensimmäisessä sarjassa, hänellä oli mahdollisuus ja hän ansaitsee suosionosoitukset. Kuulemme hänestä tulevaisuudessa ”, Djokovic sanoi Shapovalovista.

Krejčíková menettää ykkösparinsa ja korvataan Mertensillä

Berrettini käsitteli Hurkaczia kahdessa tunnissa ja 39 minuutissa. Hän valitsi ainoan heikoimman hetken kolmannen setin tie-breakissä, mutta heti neljännen erän alussa hän otti vastustajan palveluksen ja vei ottelun voittoisaan loppuun.

Tämänhetkinen 25-vuotiaan italian suurin slammi-enimmäismäärä oli viime vuoden US Openin välierät. Äskettäisessä Roland Garrosissa maailmanluokan yhdeksäs pelaaja pääsi puolivälieriin.

“En tiedä mitä sanoa … En usko, että se tapahtuu vasta muutama tunti myöhemmin”, sanoi Wimbledonin historian ensimmäinen italialainen finalisti tuomioistuimen haastattelussa. ”Tiedän pelanneeni hienon ottelun, mutta en ole koskaan haaveillut tästä. Se oli aivan liikaa unelmalle ”, hän lisäsi.

Berrettinin eteneminen finaaliin ei kuitenkaan ole niin yllätys, koska kesäkuussa hän oli ensimmäinen Boris Beckerin debyytti vuonna 1985, joka voitti nurmikon tittelin Queen’s Clubilla.

Kaksikymmentäneljä-vuotias Hurkacz tavoitti myös parasta tulosta Big Four -turnauksissa. Sijoitusten kahdeksastoista pelaaja ei kuitenkaan voinut rakentaa edellisten kierrosten esityksiä. Kahdeksannessa finaalissa hän eliminoi maailman kakkossijaisen Daniil Medvedevin Venäjältä ja puolivälierissä kahdeksankertaisen mestarin Roger Federerin Sveitsistä.

Wimbledon Tennis Lontoossa (ruoho, apuraha 35 miljoonaa puntaa):
Miehet:
Kaksinpelin puolivälierät:
Berrettini (7-It.) – Hurkacz (14-Pol.) 6: 3, 6: 0, 6: 7 (3: 7), 6: 4
Djokovic (1-SRB) – Shapovalov (10-CAN) 7: 6 (7: 3), 7: 5, 7: 5
Tšekin edustajien tulokset
Naisten tennisturnaus Hampurissa (savi, tuki 189708 euroa):
Kaksinpelit – puolivälierät:
Jastremska (1-UKR) – Erraniova (it.) 7: 6 (7: 4), 6: 4
Niemeierova (DEU) – Zidansekova (3-slovenialainen) 6: 2, 6: 4
Ruse (ROU) – Collins (4-USA) 6: 4, 1: 6, 7: 5
Petkovicova (DEU) – Bonaventure (Belgia) 6: 2, 7: 5

.

Lue lisää