August 1, 2021

Hollantilainen Bauke Mollema voittaa Quillanissa

Mitä meidän pitäisi muistaa Tour de Francen neljästoista vaiheesta Carcassonnen ja Quillanin (Aude) välillä, 183 km: n pituisella reitillä vähintään viidellä vaikeudella?

Ensinnäkin, että Bauke Mollema (Trek-Segafredo) on verinen reppumatkailija. 34-vuotias hollantilainen voitti. Hän pakeni neljätoista ratsastajaa 27 km: n päässä maalista ja onnistui pitämään kuilun.

Koe Tour de Francen 14. vaihe: Hollantilainen Bauke Mollema voittaa, Guillaume Martin on 2. sija

Sitten Guillaume Martin valaisee kiertueen alusta lähtien Cofidis-tiimin vedenalaisella lampulla – muodostuma, joka kelluu niin kauan kahden veden välillä. Normand, kiipeä viisaasti kaikkiin päivän dekompressiovaiheisiin, palasi kenraalin pinnalle jalkojensa ja kilpa-älykkyytensä ansiosta. Perjantaina yhdeksäs, hän on nyt palkintokorokkeella kello 4:04 keltaisesta pelipaidasta, slovenialaisesta Tadej Pogacarista (Arabiemiirikunnat) ja jopa jahtaa kolumbialaista Rigoberto Urania (EF Education-Nippo) toiselta paikalta. Mikä ei yllätä ketään, niin paljon tämä mies, lempeä, mietteliäs, aivojen ja niin hienovarainen huomautuksissaan, on itsessään luettelo juoksijan unelmoimista ominaisuuksista.

” Selvitä hengissä. Ja selviydy huomenna ”

Aikaisemmin pelcoton, joka oli lähtenyt Carcassonnesta ja sen valleilta pitkään Ariègeen, jota merkitsi Col de Montségurin nousu, luokiteltu toiseen luokkaan, pahoitteli kahta aloittelijaa: ranskalaista Warren Barguilia ja tanskalaista Soren Kragh Andersenia , Arkéa-Samsicin ja DSM: n johtajat – entinen Sunweb, mutta vastustamaton vuonna 2020 ja tänään avoin.

Juuri Montségur Passin huipulla peloton, joka oli ottanut haltuunsa päivän ensimmäiset paeta – Kristian Sbaragli (Alpecin Fenix), Maxime Chevalier (B & B Hotels P / B KTM) ja Anthony Turgis (TotalEnergies) -, nousu alkaa hänen kädestään.

Ensimmäinen tunti, joka ajetaan keskimäärin 48,3 km / h, on jo onnistunut melko hyvin. Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic), joka oli pudonnut edellisenä päivänä ja ontunut matalalle, myöhästyi sitten lähes kahdeksan minuuttia Col du Bacin (KM 50) uloskäynnillä. Chris Froome (Israel Start-up Nation) seuraa häntä pitkässä yhteisessä marttyyrikuolemassa. Vaiheen aamuna britti, jolta kysyttiin päivän ajatuksista, kuiskasi: ” Selvitä hengissä. Ja selviää huomenna. “

Montségurin kärjessä Wout Poels (Bahrain Victorious) otti johtoaseman ja tasoitti viisi pistettä polka dot -paidasta. Hollantilainen on kanadalaisen Michael Woodsin (Israel Start-up Nation), italialaisen Mattia Cattaneon (Deceuninck-Quick Step) ja kolumbialaisen Esteban Chavesin (BikeExchange) edellä.

Pogacar ei voi hävitä

Col de la Croix des Mortsin (toinen luokka) ensimmäisiltä rinteiltä tulevat B & B Hôtelsin joukkuetoverit Quentin Pacher ja Pierre Rolland ulos pelotonista. Johtavan trion ja takaa-ajajien ryhmän takana: Guillaume Martin (Cofidis), Elie Gesbert (Arkéa-Samsic) ja Valentin Madouas (Groupama-FDJ) kokoavat tricolor-duo. Neljä miestä ovat 1 min 51 s johtajan takana. Martin, parhaiten sijoittunut, tuo tricolor-ryhmän takaisin kilpailun eteen.

Neljätoista miestä on silloin eturintamassa. Peloton päästää irti. Neljä minuuttia myöhässä Gallinagues-kukkulan huipulla 57 km: n päässä maalista, tapaus on tiellä: ei ole epäilystäkään siitä, että lopullinen voitto pelataan retkeilijöiden välillä.

Poels ottaa johtoaseman kärjessä Michael Woodsin takana. Jälkimmäisestä tulee käytännössä pilkullinen jersey, mutta se laskeutuu laskuun. Nouse ylös ja ajaa palataksesi. Takana, peloton ja erityisesti sen vuoristoasiantuntijat, tasoittavat höyheniään ja odottavat lentoonlähtöä sille sunnuntaille, mikä voi häiritä ohjelmia? Kaksi päivää sitten Richard Carapaz (Ineos-Grenadiers) luotti siihen Maa että hänelle Pogacar ei voi menettää kiertuetta ja pitää hauskaa slovenialaisen “väärän epäonnistumisen” kanssa Mont Ventouxissa muutama päivä aikaisemmin. Ymmärrä, että merkkijono on vähän paksu.

Lue myös: Elävöittikö Mont Ventoux -vaihe kiertueen juonittelua?

“Vaikein Tour de France”

Thomas De Gent (Lotta-Soudal), flaamilainen juoksija, joka hoitaa ironiaa ja pilkkaa brion kanssa, pelaa kunnolla. Ja juuri vakavammalla sävyllä lähtöviivalla hän luotti juoksemaan “Vaikein Tour de France” hänen urastaan. Retkeilijä-kiipeilijä, myös pyöräilijä, kahdeksan osallistumista Grande Boucle, sijoittui 85e paikka, yli 17 minuutin päässä Mollemasta. Arkéa-Samsicille se ei ollut myöskään hyvä päivä: Bretonin joukkue, jonka pikajuoksija Nacer Bouhanni oli ahdistuksessa koko päivän (147e yli 36 min), mahtuu nyt autoon, jossa neljä kuljettajaa on vielä käynnissä. Tämän lisäksi hän menetti Nairo Quintanan pilkullinen jersey Woodsille…

27 km: n päässä maalista hollantilainen Bauke Mollema päättää lähteä yksin liikkuvalle osuudelle. Hän jatkaa kuilun kasvattamista takaa-ajajien joukosta ja on 1 minuutin 12 sekunnin etumatkalla. Trek-Segafredo-ratsastaja on sitten matkalla uransa toiseen menestykseen Grande Boucle -pelissä voitonsa jälkeen vuonna 2017 Puy-en-Velayssa (Haute-Loire), jossa hän oli jo voittanut soolonsa hyökättyään 25 kilometriä. maalista.

Mollema on ammattilainen. Ei lainkaan salto-opettaja. Nämä viitteet kertovat sen vakavuudesta. Kasvatettu Rabobankissa, tiimissä, joka tuolloin haisti pulloja ja pieniä koeputkia ja joka sai seuraajien hiukset seisomaan vain pelkällä nimen ääntämisellä. Se on tietysti menneisyydessä. Koska Mollemalla on muita arvokkaampia koristeita. Komea kaveri, kuten tapana sanoa teollisuudessa.

Valikoimamme artikkeleita vuoden 2021 Tour de France -kilpailusta

katso tätä sivustoa