August 2, 2021

Italia-Englanti: Lontoon italialaisten löytäminen

Musiikin kaupunki 60- ja 70-luvuilla on nyt finanssimaailman keskus. Ja siellä on paljon kolmivärisiä

Kirjeenvaihtajamme Stefano Boldrini

Yhdeksäs italialainen kaupunki, ehkä jopa kahdeksas, koska Firenzen kanssa se on mukavaa päästä päähän ja ulkomaisten maanmiehemme asukkaiden tiedot ovat aina tappiollisia: Lontoo, jossa on 350 tuhatta asukasta maastamme, on iso Italia kaikkialla raja. Viimeisten 50 vuoden aikana se on ollut nuorten, taiteilijoiden ja viime aikoina finanssihenkilöiden suosikkikohde. Se on ohittanut Buenos Airesin, jossa niitä on 300 000. Stuttgart, Frankfurt ja München seuraavat Saksassa. Italia-amerikkalaisten, italia-brasilialaisten ja italia-australialaisten luku on erilainen. New York on tyytyväinen 1892 400: een.

Mazzini

Lontoo on ollut kaupunki vuosisatojen ajan tärkeille italialaisille: navigaattori Giacomo Caboto, joka löysi Kanadan kuningas Henry VII °: n puolesta; runoilija Ugo Foscolo, joka vietti elämänsä viimeisen jakson Ison-Britannian pääkaupungissa; Risorgimenton päähenkilö Giuseppe Mazzini joutui pysymään maanpaossa Englannin metropolissa noin 30 vuotta. Kuusikymmentäluvulla ja seitsemänkymmentäluvulla Lontoo oli musiikin, muodin ja uusien suuntausten kaupunki. Patty Pravo kertoo kirjassaan “Muutan elämää, joka…”: “Lontoo iski minua heti: ilmapiiri oli erilainen. Oli erityinen tuoksu, joka havaittiin kaikessa: pojissa, musiikissa, klubeissa, ideoissa, unelmissa. Se oli tanssin ja buzzin, musiikillisen ja aistien tutkimuksen pääkaupunki. Nuoret italialaiset menivät pyhiinvaellukselle Lontooseen seuraamaan Cream- ja Jimi Hendrix-konsertteja. Mary Quantin minihame houkutteli tyttöjä King’s Road -sateliin. Soho oli pieni Italia, jossa oli paljon baareja ja ravintoloita. Tienraivaajat olivat olleet heti sodanjälkeisenä aikana Piacenzan, Luigin ja Caterina Polledrin pariskunnan. Täällä täällä he kutsuivat meitä tarjoilijoiden joukkoon, kun maajoukkue pelasi Wembleyssä 14. marraskuuta 1973. Fabio Capello teki maalin historiallisesta voitosta ja ottelun lopussa hän omisti Italian ensimmäisen menestyksen Englannissa tarjoilijoillemme. Claudio Baglioni lauloi vuonna 1973: “Eläköön Englanti, rauha, naiset, rakkaus ja vapaus”.

Rahoittaa

Se muuttui 1980-luvulla. Toisen nousukauden Italia alkaa viedä pätevämpiä nuoria Englantiin: opiskelijoita, stipendiaatteja, rajuja rahoittajia. Juppien vuosikymmenellä maanmiehemme löytävät kaupungin ja nyt, vuoden 2021 puolivälissä, kun Brexit on nyt voimassa, olemme Euroopan tunnetuimmalla rahapiirillä saksalaisten ja ranskalaisten jälkeen unionin kolmanneksi suurimpia edustajia. Asianajaja Alessandro Belluzzo, Lontoon kauppakamarin puheenjohtaja, kansainvälisen yrityksen omistaja, yksi kasvupäätöksen innoittajista, selittää: “Lontoo on yksi tärkeimmistä italialaisista kaupungeista eikä vain asukkaiden kannalta. Olemme läsnä talouden eri sektoreilla: maatalouden elintarvikkeet, muoti, tekniikka, rahoitus, ammatilliset opinnot. Ajan myötä taso on noussut. Taitojamme arvostetaan ”.

Vahva oluiden kanssa

Nykyään on vaikea muodostaa Lontoon piiri, kuten Pikku Italia. Olemme läsnä kaikilla Ison-Britannian pääkaupungin alueilla, vaikka Chelseaa, South Kensingtonia, Notting Hilliä ja Fulhamia voidaan pitää kolmivärialueina par excellence, suosituimpina. Keittiömme on edelleen huippuosaamisen symboli, mutta olemme myös voittaneet markkinaosuuksia perinteisesti englantilaisilla sektoreilla. Esimerkki: veneet. Vuodesta 2015 tähän päivään olemme tulleet erittäin vahviksi. Voimme pitää kynttilää hyvin brittiläisillä. Ja jos kilpailemme vastakkain oluen kanssa täällä, voimme tehdä sen myös jalkapallossa.

.

lisäresurssit