August 3, 2021

kuuma laukaus azzurri, maustettu Maguire ja taklaus Van Gaalilta

  • Laskulla: Italia-Englanti, pitkä historia

Gary Lineker sanoi Englannin tappion jälkeen vuoden 1990 MM-kisojen välierissä. “Jalkapallo on peli, jossa 22 kaveria juoksee pallon jälkeen, ja lopulta Saksa voittaa. “ Englannin menestyksellä Mannschaftia vastaan ​​kahdeksantoista neljännesvälierässä sanonta on menettänyt todellisuutensa. Mutta se voi koskea Italiaa, valintaa, joka ei ole onnistunut Kolme lionia viidenkymmenen vuoden ajan.

Transalpines odotti vuoteen 1973 voittamaan englantilaisia ​​vastaan ​​Torinossa (3-2) ja lopetti kahdeksan pelin sarjan ilman voittoa. Bis toisti muutama kuukausi myöhemmin uudella ystävällisellä menestyksellä, tällä kertaa Wembleyssä (1-0).

Vuosi 1980 on heidän ensimmäinen passinsa virallisessa turnauksessa, Euron aikana Italiassa. Squadra Azzurra voitti 1-0. Kymmenen vuotta myöhemmin kaksi maata tapaa ensimmäisen kerran maailmancupissa. Tässä taas Italia pelaa kotona ryhmävaiheessa ja voittaa pienimmällä marginaalilla (2-1).

Italian riemu sen jälkeen, kun Euro 2012: n puolivälierissä saavutettiin rangaistusvoitto Englantia vastaan. Giorgio Chiellini (oikealla) tapaa Kolme leijonia tänä sunnuntaina Wembleyssä.

Euro 2012: n puolivälierissä Nazionale voitti ampumaradan jälkeen nukke d’Andrea Pirlo. Sitten taas vuoden 2014 maailmancupissa ryhmäkilpailussa (2-1). Englantilaisia ​​vastaan ​​käydyssä 27 vastakkainasettelussa italialaiset johtavat tanssia 10 voitolla, 9 tasapelillä ja 8 häviöllä. Ennen kaikkea kolme lionia eivät ole koskaan voittaneet Azzurria suurten turnausten loppuvaiheessa.

Italia-Englanti, Sunnuntaina 11. kesäkuuta klo 21.00 M6- ja BeIN Sports -sivustoilla (ja jatkuu Lemonde.fr)

  • Eurotähti: Harry Maguire

Harry Maguire johti Englannin toista puolivälierämaalia Ukrainaa vastaan ​​(4-0-voitto) 3. heinäkuuta Lontoon Wembley-stadionilla.

Jos Englanti on myöntänyt vain yhden maalin euron alusta lähtien – tanskalaisen Mikkel Damsgaardin vapaapotku välierissä – Harry Maguire ei ole vieras. Kilpailun alkaessa nilkkavamma, keskikenttäpelaaja on pelannut kaikki joukkueensa ottelut sen jälkeen kun hän on voittanut Tšekin tasavallan ryhmäkilpailun 3. päivänä. Ja hän erottuu joukkueen kapteenina John Stonesin rinnalla, hänen avustajansa keskuspuolustuksessa. Mitä ei voitettu etukäteen.

Hänen siirtonsa Leicesteristä Manchester Unitediin vuonna 2019 (87 miljoonan euron maksusta) ripustaa selälleen maailman kalleimman puolustajan raskas etiketti. Siitä lähtien Sheffieldin kotoisin oleva on joutunut kriitikoiden tuleen pienimmänkin heikomman suorituskyvyn vuoksi.

Maguire pilkattiin usein ruumiinrakennuksestaan, ja hän teki vuosi sitten tabloidien etusivun osallistumalla myöhäisillan taisteluun Mykonosissa, Kreikassa. Paikallinen oikeus oli tuominnut hänet kahdentoista yhden kuukauden keskeytettyyn vankeusrangaistukseen “valtion virkamiesten pahoinpitelystä”, “ruumiinvammoista”, “suullisista loukkauksista” ja “lahjonnan yrityksestä”.

Lue myös Euro 2021: Englanti, kaikki joukkueesta
  • Samaan aikaan: lämpöä Italian valtuuskunnalle

Toimittaja ja kaksi transalpiinisen julkisen televisiokanavan RAI: ​​n teknikkoa, jotka seurasivat Nazionalea euroon, testasivat Covid-19: n perjantaina positiivisesti, kertoo paikallinen lehdistö. Tämän seurauksena Italian federaatio on päättänyt ryhtyä varotoimiin sulkemalla koulutuskeskuksensa ovensa Covercianossa (Firenze, Toscana). Myös perjantaina pidetty lehdistötilaisuus peruttiin, ja se tapahtui lopulta videoneuvottelun kautta. Italian valtuuskunta lentää Lontooseen lauantaiaamuna.

« Euro räjähti ympäri Eurooppaa? En usko, että teemme sen uudestaan ​​”

Haastattelussa BBC Sportin kanssa UEFA: n (Euroopan jalkapallon hallintoelin) presidentti arvioi tätä Euroopan mestaruutta, joka pidettiin yksitoista Euroopan kaupungissa. Aleksander Ceferin myöntää, että tämä muoto ei ollut sopivin pelaajien ja kannattajien liikkumiselle, ja muistutti, että se oli hänen edeltäjänsä Michel Platinin idea. “Se on muoto, joka päätettiin ennen saapumistani [en poste] (…) enkä usko, että teemme sen uudestaan. (…) Se ei ole reilua faneille, joiden täytyi olla Roomassa yhden päivän ja Bakussa seuraavina päivinä ”, on samaa mieltä slovenialainen.

  • Sinisen taivaan kulma: Louis Van Gaalin taklaus

Louis van Gaal, silloinen Manchester Unitedin manageri, vuoden 2015 lopussa.

Ranskan joukkueesta puhutaan edelleen kilpailusta 28. kesäkuuta jälkeen ja kahdeksannesta tappiosta Sveitsiä vastaan. Haastattelussa Joukkue Julkaistu 9. heinäkuuta, entinen hollantilainen valmentaja Louis Van Gaal – kertoi mahdollisesta paluusta Alankomaiden päähän – ei väheksynyt sanoja bluesin epäonnistumisesta: ” Katsokaa Kroatiaa ja Sveitsiä. Heidät johdettiin 1-3 ja he taistelivat loppuun asti. Sitä pidän. Paras joukkue on aina voitettava, ei parhaat henkilöt. (…) Tämä koskee myös Ranskaa tai Portugalia: mielestäni se ei ole joukkueita, vaan yksilöiden lisääminen. »

Vaikka Covid-19-tapausten määrä on nousussa Isossa-Britanniassa, 60 000 ihmistä odotetaan sunnuntai-iltana Wembley-stadionin katsojilla Euro-finaaliin. Ison-Britannian viranomaisten ja Italian jalkapalloliiton keskinäisellä sopimuksella tuhannet italialaiset kannattajat valtuutettiin tällä viikolla osallistumaan finaaliin erittäin tiukkojen logististen puitteiden mukaisesti.

Times Radio -mikrofonissa Britannian liikenneministeri Grant Shapps muistuttaa, että tämä kiintiö on poikkeus ja että Italian kansalaiset eivät saa matkustaa Lontooseen voimassa olevien terveysrajoitusten vuoksi.

Lue myös: 60000 katsojaa Wembleyssä pandemiasta huolimattatämä