July 31, 2021

nämä “varjo miehet”, jotka muovaavat rodun

Maantiepyöräily on yksilöllinen urheilulaji, joka kilpailee joukkueena. Neljän vaiheen voittaja Tour de France 2021 -tapahtumassa, jossa hän ylitti legenda Eddy Merckxin ennätyksen perjantaina 9. heinäkuuta, brittiläinen sprinteri Mark Cavendish (Deceuninck-Quick Step) tykkää usein muistaa sen: ”Ironista kyllä, olen tiimissä, joka tekee pienimmän määrän työtä. “ Koska arvostettujen tapahtumien luetteloa mustentavien suurten nimien takana on kuitenkin tärkeitä juoksijoita, joiden nimet ovat tiedossa vain pienen kuningattaren ahkerimmille harrastajille.

“Tavoitteeni ei ole tulla näkyviin”, selitti belgialainen Tim Declercq toukokuussa haastattelussa Pyöräilyvinkit. Lempinimeltään “Traktori”, keskittynyt katse ja puristetut leuat, on epäilemättä yksi ryhmän jäsenistä, jonka kasvoja on kuvattu eniten tämän 108e Iso silmukka, 26. kesäkuuta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tour de France 2021: Mark Cavendish tai tuhlaajapoikansa paluu

Declercq, 32, ei ole koskaan ylittänyt maaliviivaa ensin. Tour de Francella hänen hienoimmat henkilökohtaiset saavutuksensa juontavat vuoteen 2020, jolloin hän sijoittui 24e 19: stäe Bourg-en-Bresse (Ain) ja Champagnole (Jura) välillä. Kun hän muutti ammattilaiseksi vuonna 2010, belgialainen huomasi, ettei hänellä ollut voittoon tarvittavaa räjähtävyyttä. Sitten hän asettaa itselleen toisen tavoitteen: ”Eräänä päivänä sinusta tulee“ palvelija ”WorldTour-tiimissä [l’élite du cyclisme sur route] » – ymmärrä: tule paras mahdollinen joukkuetoveri.

Nykyään hän on pelotonin tunnetuin ”irrottaja”. Rooli, jota hän kuvaa seuraavasti: ”Minun tehtäväni on tarkistaa, mitkä ratsastajat yrittävät päästä eroon. Tunnen suurimman osan heistä ja voin arvioida itse, onko joku uhka vai ei. “

“Kuten nyrkkeilijän heikko”

Hänen joukkuetoverinsa Flanderin joukkueesta, tanskalainen Michael Morkov, 36, tuntee myös varjot. Erityisesti italialainen Elia Viviani, silloinen irlantilainen Sam Bennett, jonka hän toimitti pisteiden luokituksen vihreät pelipaidat 2019- ja 2020-kiertueilla. Tänä vuonna hän käyttää “Cav” -palvelua, kun hän ottaa käyttöön kykynsä. Jälleen menestyksellä.

Hänen tehtävänsä “luotsikalana”: viedä sprinterinsä parhaisiin mahdollisiin olosuhteisiin muutaman sadan metrin päähän maalilinjasta, ennen kuin astuu syrjään päästäkseen tielle. « Kuten nyrkkeilijän huijaus ennen kohtalokkaan lyönnin antamista tai jalkapalloilijan pakeneminen pallolta häiritsemään puolustajan », väitti Deceuninck-Quick Step, kun tanskalaisen sopimusta jatkettiin toukokuun puolivälissä.

Sinulla on 55,06% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tärkeä linkki