August 3, 2021

Nautor-vallankumous: merihenkinen Rolls-Royce avautuu moottoriveneille yhdessä Swansin kanssa!

Käsittämätön vasta muutama vuosi sitten: Myyttisten “joutsenien” telakka, jota johtaa Leonardo Ferragamo, alkaa rakentaa purjeveneitä

Vertailu on helppoa: Nautorin telakka, joka aloittaa moottoriveneiden rakentamisen, on käännekohta, joka autojen maailmassa johtaisi Rolls-Royceen myymään moottoripyöriä. Merenkulkuympäristössä Swan – Nautorin purjeveneiden sarja – on synonyymi eleganssille, täydellisyydelle, muotoilulle, joka kiinnittää pakkomielle huomiota jokaiseen kappaleeseen, joka tarkistetaan ultraäänellä ennen kokoonpanoa Pietarsaaren telakalla, jonka Leonardo otti vuonna 1998 haltuunsa. Ferragamo. Nyt hyppy. “Ajattelimme sitä jonkin aikaa, mutta odotimme oikeaa hetkeä tarjota jotain erilaista, koska moottorimarkkinat ovat täynnä markkinoita purjehdukseen verrattuna, mikä on enemmän kapealla markkinalla”, kertoi toimitusjohtaja Giovanni Pomati Nautorin Joutsenen ruorissa syyskuusta 2018 lähtien. Ensimmäisen mallin nimi on Swan Shadow: 42-jalkainen “monikäyttöinen”, joka pystyy saavuttamaan suorituskyvyn jopa 55 solmua maksiminopeudella.

rakennettu italiaan

Tärkeä näkökohta: Shadowia ei rakenneta tontille, joka jatkuu purjehdukselle, vaan Italiassa, jossa Nautor on solminut kumppanuuksia muiden tuotantoyritysten kanssa. Toistaiseksi Ferragamon telakka on saanut jo seitsemän tilausta ja näistä kuudesta on rakenteilla. Projektin tarkoituksena oli tehdä siitä luokkatarjous tai a päiväristeilijä, mutta myös kalastusvenenä. Tämäntyyppisiä veneitä jakava viiva on vähitellen ohentunut. Itse asiassa, kaksinkertaisen hytin kannen alla ja toisen valinnaisen hytin, erillisellä kylpyhuoneella, tämä 13-metrinen voi majoittaa pariskunnan aluksella viikonloppuna perheen kanssa. Kannen asettelua muuttamalla siitä tulee kuitenkin ihanteellinen vene päiväksi rannalla tai jopa a kalastaja. Suunnittelun hoiti Jarkko Jämsén, italialainen Roy Capasso projektinjohtajana ja Swan Shadowin kaupallisena johtajana.

kolme moottoria

Rungossa on kaksinkertainen redan ja se on suunniteltu CFD-tekniikan avulla maksimoimaan suorituskyky. Moottorikäyttö on uskottu kolmelle perämoottorille, joiden teho on 225-350 hevosvoimaa, ja sitä ympäröi lava, joka tekee veneestä helpon liikkua, jopa perässä noustessa. Perushinta alkaa 350-400 tuhannesta eurosta, jonka on määrä kasvaa asiakkaalle räätälöityjen eri kokoonpanojen kanssa. Uteliaisuus: debyytti moottoriveneilyssä on kutsuttu Nautoria esittämään innovatiivisia ehdotuksia myös purjehduksessa. “Uudessa Maxi Swan -sarjassa on mahdollisuus saada sähkömoottori – sanoo Pomati – Olemme luoneet 88-jalkaisen sähkömoottorin saksalaiselle omistajalle. Herkkyys kestävyyteen on lisääntymässä ja purjehdus on paras tapa kokea meri kokonaisuudessaan.

.

ohjataan tänne