August 1, 2021

Pelimerkit ja raaka-aineet: ongelmia autolla, mutta Kiina hallitsee puolijohdekriisiä

Uuden tekniikan kehitys vaarantaa mineraalien, etenkin harvinaisiksi määriteltyjen, puolijohdeteollisuudelle hyödyllisten mineraalien saatavuuden. Maailmanlaajuinen kulutus on nelinkertaistunut vuodesta 1970 lähtien, ja on vaarana, että autoteollisuuden tukemiseen tarvittavien materiaalien saanti, joka on yhä enemmän sähköistetty, taisteluun

Kiina siruissa ja harvinaisten maametallien markkinoilla hallitsee suurelta osin maailmanmarkkinoita. Viimeisimmän, vuonna 2016 päivätyn väestönlaskennan mukaan maapallolla on 5090 mineraalilajia, joista 2550 pidetään harvinaisina. Amerikkalaisen mineralogin mukaan yli kaksi kolmasosaa tunnetuista mineraaleista johtuu biologisista muutoksista. Yksi harvinaisimmista mineraaleista maailmassa, joka koostuu toriumista ja molybdeenista, löydettiin vuonna 2013 Sarrochista, muutaman kilometrin päässä Cagliarista Su Seinargiun paikkakunnalta. Sitten on hazeniitti (Kalifornia), alburniitti (Romania) ja nevadaite (Nevada) mainitsemaan muita. Kuten Usgsin (Yhdysvaltain geologinen palvelu) vuosittain julkaisemista tiedoista voidaan päätellä, maapallolla kulutetaan yhä enemmän materiaaleja, mineraaleja ja metalleja.

Uusien materiaalien metsästyksessä

Maailmanlaajuinen kulutus on nelinkertaistunut vuodesta 1970 Kiinan eduksi. 50% sisältää hiekkaa, savea, soraa ja sementtiä sekä erilaisia ​​mineraaleja lannoitteiden tuottamiseksi. Yksityiskohtaisesti voidaan todeta, että kivihiili, öljy ja kaasu muodostavat 15% kokonaismäärästä, kun taas metallien osuus on 10%, loput kasvit ja puut. Vahvista materiaaleista muistetaan harvinaisten maametallien lutetium, erittäin kallis (gramman arvo on noin kuusi kertaa gramma kultaa), ja sitä käytetään metalliseoksissa ja katalysaattorina kemiallisissa prosesseissa. Ja taas osmium, samaan perheeseen kuin platina, volframi, teräs, kromi, titaani, rauta, vanadium, zirkonium, tantaali. Puhumattakaan grafeenista, supermateriaalista, jolle on tunnusomaista yksi hiiliatomikerros, joka on järjestetty kuusikulmaiseen ristikkoon. Paksuuteen nähden se tarjoaa sata kertaa korkeamman mekaanisen kestävyyden kuin teräs. Se on myös superjohdin, sähköinen ja terminen, joka kykenee pilkkomaan kuparia. Sitten se on kevyt kuin sulka, vedenpitävä ja biohajoava. Niin paljon, että Leonardo-yritys haluaa soveltaa sitä lentokoneen siipiin jääkerrosten välttämiseksi.

Mineraalit ja sähköautot

Sähköauto tarvitsee toimiakseen kymmeniä metalleja, enemmän tai vähemmän harvinaisia. Litiumin lisäksi sen paristot vaativat myös grafiittia ja mangaania, kobolttia, nikkeliä, kuparia, rautaa ja alumiinia. EV: n leviäminen on käynnistänyt näiden metallien metsästyksen muodostamalla huolestuttavia spekulaatioita, sosio-ympäristöriskejä ja kriittisiä raaka-aineita (Crw). Ja näiden puutteesta saadaan kaskadivaikutus, joka rankaisee valmistajia. Hälytys tulee Swisse Resource Capital AG: n (Src) julkaisemasta raportista. Alkaen litium-ioniakkuista, markkinat tarvitsevat niitä miljoonia (litium, jolla on vain vähän vaikutusta lopulliseen hintaan, noin 4%). Esterata on kuitenkin alkanut kuukausien ajan, koska raaka-aineet ovat keskittyneet muutamalle alueelle.

Toimitusongelmat

Lähes 50% maailman kobolttilähteistä löytyy Kongon demokraattisesta tasavallasta, kun taas 58% litiumista tulee Chilestä. Tai 80% grafiittivaroista löytyy Kiinasta, Brasiliasta ja Turkista, kun taas 75% mangaanivarannoista löytyy Australiasta, Brasiliasta, Etelä-Afrikasta ja Ukrainasta. Tulos? Toimitusvarmuuteen liittyy huolenaiheita. Yksi raportissa korostetuista ratkaisuista on lisätä materiaalien kierrätysastetta alkaen paremmasta paristosuunnittelusta ja sertifiointijärjestelmään liittyvien tehokkaiden kierrätysstandardien kehittämisestä.

Kiinan voima

Hallitseva markkina-alue on Kiina, joka hallitsee 54 prosenttia maailman harvinaisten maametallien louhintakapasiteetista ja runsaat 84 prosenttia niiden jalostamisesta, mutta on myös johtava grafiitin tuotannossa. Äskettäisessä G7: ssä puolijohteet, harvinaiset maametallit, mineraalit ja paristot olivat tärkeässä asemassa keskusteluissa. Kiina on ainoa maa maailmassa, joka hallitsee automoottoreiden kokonaisosia, lentokoneissa, kiintolevyissä, ohjattuissa ohjuksissa ja magneettikuvauskoneissa. Ei ole yllättävää, että sirunhankinta on rankaissut joitain autovalmistajia, jotka on pakotettu pakottamaan tuotantolaitokset lopettamaan. Jokaisessa autossa on 50-140 mikrosirua. Jos 1 dollarin siru puuttuu, noin 40 000 arvoisen mallin myynti estetään. Puolijohteiden puute on rankaissut Toyotaa, Fordia, Volkswagen-konsernia, Hondaa (pakotettu vähentämään arvioita Fit-mallien tuotannosta Japanissa ja Civic ja Accordia Yhdysvalloissa) ja jopa Nissania, pakottanut hidastaa Note-sarjan tuotantoa hybridi, Mazda, Subaru ja muut tuotemerkit, kuten GM, Daimler, Audi. Jopa Stellantiksen toimitusjohtaja Carlo Tavares sanoi vuoden 2021 tilien neuvottelupuhelun aikana ”nähdä kaksi estettä: raaka-aineet ja hakkeet”. Seurasi tarkasti Renaultin toimitusjohtaja Luca De Meo, joka puhui ”päivittäinen taistelu pelimerkistä”. Tänään ilman puolijohteita et voi edes nostaa auton ikkunaa. Eikä vain se. Suurin osa arjen esineistä toimii näiden materiaalien ansiosta: autoista älypuhelimiin, tietokoneista televisioihin ja kodinkoneisiin. Viimeaikainen inflaatio Yhdysvalloissa. se liittyy osittain sirupulaan, joka on nostanut käytettyjen autojen hintoja. Sirupulasta tulee 110 miljardia dollaria autoteollisuudessa tuloina tänä vuonna 3,9 miljoonan ajoneuvon tuotannon menetyksen vuoksi.

.

nähdä