August 4, 2021

Sostegni bis -asetus uudesta ylimääräisestä kilpailusta Covidin henkilökuntaan: koulu odottaa tätä

Talon budjettivaliokunta on lopettanut Sostegni-bis-asetukseen tehtävien muutosten käsittelyn, jotka odotetaan istuntosalissa ensi viikolla ja jotka sitten siirretään senaatille. Toimenpide on hyväksyttävä 24. heinäkuuta mennessä, ja hallitus todennäköisesti turvautuu luottamukseen.

Viimeisten tuntien uutisista erottuu itse asiassa kouluun liittyvä sääntöpaketti.

Ylimääräinen maksukyvyttömyysmenettely yli 11 tuhannelle paikalle

Pitkän neuvottelun jälkeen enemmistöjoukkojen välillä yhdelle annettiin vihreä valo ylimääräinen maksukyvyttömyysmenettely epävarmojen opettajien palvelukseen ottamiseksi. Joidenkin arvioiden mukaan opettajia on noin 11 tuhatta.

Ilmoituksessa määrätään, että epävarmat työntekijät, joilla on tietty määrä palvelusvuosia, voivat osallistua, että järjestetään kurssi ja loppukoe. Polun lopussa säännös kuuluu, “Ehdokas on palkattu määräämättömäksi ajaksi 1. syyskuuta 2022”.

Ilmoituksessa määritetään myös osallistujilta veloitettava sihteeripalkkio, joka kattaa täysin kilpailumenettelyn taakan. Jokainen ehdokas voi osallistua edellä mainittuun menettelyyn yhdellä alueella, kilpailuluokalle, jolle on kertynyt vähintään vuoden erityispalvelu. Alueelliset ansioluettelot valmistellaan pidetyn pätevyyden ja pisteiden perusteella, jotka on saatu kurinpitokokeesta, joka on pidettävä opetusministeriön asetuksella määritettävässä kurinpitokokeessa 31. joulukuuta 2021 mennessä.

Paikkojen rajoissa ehdokkaat, jotka ovat sijoittuneet hyödylliselle sijalle rankingissa, osallistuvat omalla kustannuksellaan myös yhteistyössä yliopistojen kanssa järjestettävään koulutukseen, joka integroi heidän ammattitaitonsa ja joka tarjoaa lopputestin, joka määritellään opetusministeriön asetus. Jos kurssi ja lopputentti arvioidaan myönteisesti, ehdokas palkataan määräämättömäksi ajaksi 1. syyskuuta 2022 alkaen edellä mainituille avoimille ja käytettävissä oleville paikoille, jotka eivät ole käytettävissä liikkuvuuden ja rooliin pääsyn kannalta. Lukuvuonna 2022/23 palkatut opettajat suorittavat myös vuotuisen peruskoulutuksen ja testikurssin.

Alueelliset ansioluettelot raukeavat, kun he pääsevät voittajien rooliin.

Vuotuista peruskoulutusta ja testikurssia seuraa kurinpidollinen ja metodologinen-didaktinen testi; tämän kokeen läpäisevät hakijat, jotka saavuttavat kelpoisuusrajan, ja koulupalvelulaitoksen ulkopuolinen komissio arvioi sen. Ehdokkaat, jotka läpäisevät kurinpidollisen ja metodologisen-didaktisen kokeen, joutuvat lain nro 1 1 §: n 117 momentissa tarkoitetun arvioinnin kohteeksi. 107.

Sostegni bis -asetus, Azzolina: ”Amnestia” on hyväksytty. Syyskuussa opettajat, jotka ovat jo epäonnistuneet kilpailuissa tuolissa,

Uusi ylimääräinen kilpailu 31. joulukuuta 2021 kolmen vuoden palveluksessa oleville opettajille. Muutos hyväksytty [TESTO]

Vihreä valo tukiopettajien vakauttamiseksi

Valiokunnassa hyväksyttiin myös tarkistus, joka koskee niin monien tukiopettajien vakauttamista. Tässä tapauksessa sääntö koskee kaikkia niitä, jotka ovat erikoistuneet tukeen 31. heinäkuuta 2021 mennessä, ja siten myös erikoistuneita.

Pohjimmiltaan ne, jotka ovat nyt päättäneet koulutuksen, voivat myös osallistua rooliin. Opettajat palkataan seuraavasta lukuvuodesta määräaikaiseksi ja testivuoden ja suhteellisen loppuarvioinnin jälkeen (ministeriön vahvistama erityissäännöksellä) määräämättömäksi ajaksi.

GPS: n oletukset, miten ne muuttuvat. Määräaikainen sopimus, kokeiluvuosi ja loppuarviointi 11 tuhannen tukiopettajan roolista. TEKSTI M5S-tarkistus

Tilapäiset tukihenkilöt palkataan ilman palvelua: askel eteenpäin, mutta hätätilanne jatkuu. Poikkeuksena on 40 000 professuuria

400 miljoonaa Covidin henkilöstölle

Lisäksi 400 miljoonaa laitettiin lautaselle opettajien ja Atan palkkaamiseksi kouluihin määräaikaisesti 30. joulukuuta 2021 asti.

COVID-henkilöstö, tarkistukselle on vihreä valo: 400 miljoonaa opettajien ja Atan rekrytointiin 30. joulukuuta 2021 asti

30% vuokratyöntekijöiden käytettävissä olevista paikoista kilpailuissa

Vielä vuokratyöntekijöiden osalta tarkistuksessa todettiin, että vuokratyöntekijöiden osalta 30% kilpailuissa käytettävissä olevista paikoista on varattu tälle yleisölle.

Kolmen vuoden palveluksessa epävarma, 30% varaa paikkoja professuurikilpailuihin. Mutta ei kaikille: Vihreä valo tarkistukselle

10 miljoonaa enemmän lasten vertaislaitoksille

Perjantaina valloitettuun koulupakettiin sisältyy myös 10 miljoonan euron rahasto tasa-arvoisia lasten oppilaitoksia varten. Tuki on valtionkouluille jo myönnettyjen 350 miljoonan ja ala- ja lukioihin investoitujen 50 miljoonan lisäksi.

Sostegni bis -asetus, vihreä valo 10 miljoonalle eurolle tasa-arvoisille päiväkodeille

Teknisen johtajan kilpailu, kaksi kirjallista testiä ja yksi suullinen

Vihreä valo myös teknisen johtajan kilpailuun. Kiintiö varataan henkilöille, jotka ovat saaneet toimeksiannon ja suorittaneet teknisen johtajan tehtäviä vähintään 3 vuoden ajan. Tentti koostuu kahdesta kirjallisesta kokeesta ja suullisesta kokeesta.

Teknisen johtajan kilpailu, tässä on muutos uudistettuun bis-tuen asetukseen. Mikä muuttuu

Tukiasetus bis, mitä muutoksia koulussa tapahtuu: tutustu video-oppaaseen, joka sisältää kaikki uutiset [VIDEO]

Tulosta

Mene nyt