August 3, 2021

Copa America: Messin koettelemus päättyy Maracanaan

Näkyvästi liikutettuna 34-vuotias polvistui Maracana-stadionin nurmikolla viimeisen pillin jälkeen ja peitti kasvonsa käsillään. Hieman myöhemmin joukkuetoverinsa kannustivat häntä harteillaan. “Se on uskomatonta”, sanoi Messi ensimmäisestä suuresta palkinnostaan ​​kansallisessa pelipaidassa. “Uskon, että Jumala pelasti tämän menestyksen minulle – finaalissa heidän maansa brasilialaisia ​​vastaan.”

Angel Di Marian 21. minuutin kultaisen maalin ansiosta Messi unelma toteutui. Neljän menetetyn finaalin jälkeen oli vihdoin syytä juhlia. Aivan kuin vapautettu raskaasta taakasta, maailmanluokan hyökkääjä halasi tiimikaverinsa ja valmentaja Lionel Scalonia. Hän suuteli muutamia argentiinalaisia ​​faneja katsomossa käsisuudelmilla. “Minulla oli tapana olla surullinen. Mutta tiesin, että se tapahtuu jossain vaiheessa ”, Messi sanoi innostuneesti. “Minulla ei ole koskaan ollut onnellisempaa hetkeä kuin tämä.”

Argentiina voittaa Copa Amerikan

Supertähtien Neymarin ja Messin välisessä kaksintaistelussa argentiinalainen kapteeni ja hänen tiiminsä voittivat Brasiliaa vastaan ​​1-0. Albicelestelle se oli ensimmäinen Copa-titteli 28 vuoteen.

“Onnellisuus näkyi tuhansia kilometrejä”

“Mestari vihollisen hovissa”, kommentoi La Nacion -lehti ja juhli Messiä: “Se tapahtui. Hän itkee, on uskomaton ja liikutettu. Hän lentää Rion taivaalla joukkuetovereidensa ohjaamana, joiden on täytynyt itkeä joukkueensa tappioita varhaislapsuudesta asti. ”Ole” ilmaisi sen yhtä säälittämättömästi: ”Tuo kasvot kertoivat kaiken. Suojaavan naamarin ulkopuolella onnea voitiin nähdä tuhansien kilometrien päässä. Lionel Messin ilo on miljoonien argentiinalaisten ilo. “

Viimeisen pillin jälkeen tuhannet fanit kokoontuivat juhlimaan Rion voittoa Argentiinan pääkaupungin Buenos Airesin keskustassa sijaitsevan obeliskin ympärillä. He heiluttivat lippuja ja lauloivat “Champion, Champion”. “Kiitos Messi, emme unohda sitä”, sanoi fani Argentiinan pelipaidassa TN TV: ssä. Toinen kannatti poikaansa harteillaan. “Hänelle on ensimmäinen kerta, kun olemme mestareita”, isä sanoi. “Huolimatta kaikesta, mitä kamppailemme juuri nyt, voimme nyt juhlia jotain. Se on hulluutta. Se on niin kaunis.”

Viimeinen aukko uralla on suljettu

Kuudenkertaisen jalkapalloilijan vaikuttavan uran viimeinen aukko on suljettu. Koska kaikesta nerosta huolimatta historiallinen voitto Albicelesten kanssa oli evätty. Vuoden 2008 Pekingin olympialaisten kultamitali ja U-20-maailmanmestaruuskilpailut vuonna 2005, joilla ei ole oikeastaan ​​merkitystä jalkapallossa, eivät täyttäneet hänen odotuksiaan. Turhautuneisuutena jatkuvasta epäonnistumisesta hän ilmoitti jopa eroavansa maajoukkueesta 26. kesäkuuta 2016 sen jälkeen, kun Argentiina hävisi Copa America -finaalin Chilea vastaan ​​rangaistuksilla ja Messi jätti rangaistuksen. Hänen eroamisensa eroamisesta vain muutama kuukausi myöhemmin tarjosi valtakunnallista helpotusta.

Reuters / Ricardo Moraes


Se, että jopa Brasilian supertähti Neymar oli tyytyväinen Messiin viimeisen pillin jälkeen, puhuu paljon

Voitto Brasiliasta lopetti Argentiinan 28 vuoden jalkapalloputken Copa-voiton jälkeen vuonna 1993. Messi osallistui tähän merkittävästi neljällä maalilla ja viidellä avulla. Yhdessä Brasilian supertähden Neymarin kanssa hänet äänestettiin yhdeksi Etelä-Amerikan mestaruuden parhaista pelaajista. Jokaisessa ottelussa he olivat osoittaneet taitonsa, mikä teki heistä pelaajia, joilla oli teknistä ja taktista laatua sekä älykkyyttä pallolla ja ilman palloa, sanoi Etelä-Amerikan jalkapalloliiton Conmebol asiantuntijavaliokunta lauantaina. “On mahdotonta valita vain yksi paras pelaaja, koska tällä turnauksella on kaksi parasta pelaajaa”, sanottiin.

Maailman titteli Qatarissa seuraavana maalina

Aivan euforinen kuin Messi, voittomaalintekijä Di Maria juhli voittoa kaaren kilpailijoiden yli. “Haaveilimme niin paljon tämän saavuttamisesta”, hyökkääjä sanoi. Voiton hulluudessa 33-vuotias asetti tavoitteensa seuraavaan vallankaappaukseen – eikä tuhlannut mitään ajatuksia vetäytyä maajoukkueesta: ”Se riittää jatkamaan täällä. Maailmanmestaruus on välitön. Se on iso vauhti ”, hän sanoi ajatellen Qatarin maailmancupia vuoden 2022 lopussa.

Vain muutama tuhat katsojaa pystyi katsomaan finaalin legendaarisessa Maracanassa livenä. Rio de Janeiron kaupunginhallinto oli sallinut vain rajoitetun yleisön koronapandemian takia. Noin 4500 fania ja kutsuttua vierasta oli lopulta stadionilla ja loi silti hyvän ilmapiirin. Argentiinan tiedotusvälineet raivoivat Maracanazo II: ta – perustuen vuoden 1950 maailmancupin ratkaisevaan otteluun, jossa Uruguay voitti Brasilian 2-1.

Copa America Brasilienissa

Viimeinen vaihe

Finaali:
11.07. Brasilia Argentiina 0: 1
Peli kolmannelle sijalle:
10.07. Kolumbia Peru 3: 2
Välierät:
06.07. Brasilia Peru 1: 0
07.07. Argentiina Kolumbia 1: 1/3: 2 eli
Puolivälierä:
02.07. Peru Paraguay 3: 3/4: 3 eli
03.07. Brasilia Chile 1: 0
04.07. Kolumbia Uruguay 0: 0/4: 2 eli
04.07. Argentiina Ecuador 3: 0

Kaikki ajat CEST

Miksi et saa lisätietoja