August 4, 2021

De Meo: “Kannustimet ovat kunnossa, mutta tarvitsemme apua myös vihreitä autoja tuottaville”

Renault-konsernin toimitusjohtaja käynnistää uudelleen vapaa-alueet niille, jotka rakentavat ajoneuvoja, joilla on vähäinen ympäristövaikutus. Samaan aikaan EU esittää 14. heinäkuuta tuottajille pyyntönsä päästöjen vähentämiseksi

Autoteollisuuden elpymisen helpottamiseksi valtion on toteutettava Ecobonus-kaltaisia ​​toimenpiteitä vihreiden autojen ostamiseksi, mutta samalla on maksettava tukea autonvalmistajille, jotta ne voivat toteuttaa tulevaisuuden luomishankkeita. Tämän totesi Renault-konsernin toimitusjohtaja Luca De Meo, joka tapasi toimittajia vierailunsa aikana Rooman Renault Italian pääkonttorissa, samassa paikassa, jossa hän aloitti uransa autoteollisuudessa 28 vuotta sitten, vuosi nimityksestään. Losanga-yhtiön toimitusjohtajana.

kannustimia

“Jos laitat yhden euron myynninedistämistarkoituksiin – sanoi De Meo -, palautat 1.1. Jos laitat yhden tuotantoon, palautat 4 ”. Erityisesti De Meo korosti, että kannustimet sähköisten ja sähköverkkoon kytkettävien hybridiautojen ostamiseen voivat varmasti auttaa luomaan kysyntää: “Laittaisin rahat sähkö- ja sähköautoihin, koska ne ovat suhteellisen kalliita autoja ja siksi kannustimilla . sinulla on kiusaus ostaa “. Mutta autojen markkinoiden elvyttämiseksi meidän on De Meon mukaan työskenneltävä myös käytettyjen ajoneuvojen parissa. “On tarpeen nykyaikaistaa laivasto ja siirtää ne, joilla on autoja 2 tai 3 euroa, jopa käytetyille autoille, 6 euroa. Näin olemme vähentäneet saastuttavia päästöjä ja samalla nostaneet käytettyjen ajoneuvojen jäännösarvoa ja tästä seuraa myös hyötyä uudelle. ”. Italiassa parlamentti keskustelee muutoksesta Sostegni bis -asetukseen, jolla laajennetaan kannustimia uusien käytettyjen tuotteiden ostamiseen kontekstuaalisen romuttamisen avulla.

infrastruktuuri ja vihreät vapaa-alueet

Lisäksi De Meon mukaan on tärkeää työskennellä infrastruktuurien parissa. “Jos antaisin ehdotuksen hallituksen päämiehelle – hän sanoi – käskisin häntä investoimaan infrastruktuuriin, verovapautukseen luomaan edistyneeseen teknologiaan erikoistuneita tuottavia ekosysteemejä, jotka eivät muuten olisivat kilpailukykyisiä esimerkiksi Ranskassa tai Italiassa. mahdollisimman korkeat investoinnit, mutta tähän tarvitset taitoja. Resepti autoteollisuuden elvyttämiseksi De Meon mukaan voisi olla “ilmaisten viheralueiden” luominen vihreään liikkuvuuteen investoiville kodeille. ”Se ei ole vallankumouksellinen idea, koska se oli jo toteutettu työttömyyden vähentämiseksi itämaissa 1990-luvulla. Vapaiden vihreiden alueiden luominen tuotantoverojen ja sosiaaliturvamaksujen alennuksilla olisi tarpeeksi älykäs ratkaisu muutoksen nopeuttamiseksi. joillakin aloilla ”. Malli, jonka De Meo havainnollisti Macronin hallitukselle viime päivinä ja joka hänen mukaansa voitaisiin toteuttaa myös Italiassa. Osana Renaultia hän mainitsi esimerkin Electricitystä, joka on Hauts-de-Francen teollisuuskompleksi kolmen olemassa olevan tehtaan ympärillä, jotka tuottavat muun muassa uutta sähköistä R5-moottoria. “Se voisi antaa meille mahdollisuuden osoittaa, että pystymme tuottamaan demokraattisen sähköauton Euroopan sydämessä, maan sydämessä Marokon tai Turkin sijaan”.

eu: n ja hybridien vaatimukset

Mitä tulee uusiin päästöstandardeihin, jotka Euroopan komission olisi esitettävä lähipäivinä, Renault-konsernin toimitusjohtaja toivoi, että hybriditeknologia säästyy, “ainoa, joka pystyy takaamaan vaihtoehdon niille, joilla ei ole pääsyä autoja. sähkömoottoreita vielä pitkään. Jos polttomoottorit kiellettäisiin vuodesta 2035 lähtien – hän selitti – voi syntyä kaksi skenaariota: ne poistetaan tuomioistuimessa tai hyväksytään, mutta vain täysversioina tai plug-in-hybridiversioina. Uskomme, että näiden tekniikoiden on oltava turvatoimia, koska emme tiedä, ovatko sähköautojen kustannukset siihen mennessä laskeneet tarpeeksi, jotta ne olisivat kaikkien saatavilla. Puhumattakaan siitä, että jos lämpömoottoreiden lopettamisesta ilmoitettaisiin, se jo vääristäisi markkinoita ja vaikuttaisi välittömästi kysyntään.

latausverkossa

Lopuksi De Meo korosti toista suurta prioriteettia vihreän liikkuvuuden haluttomuuden voittamiseksi: sähköautojen latausverkko. “Italia ja Espanja – hänen mukaansa – ovat Euroopan takaosaa kaupunki-, esikaupunki- ja moottoritieliikenteen täyssähköautojen latauspisteiden suhteen. Meidän on investoitava nopeasti näihin infrastruktuureihin.

.

käy sivustolla