August 1, 2021

Eurooppalaiset, ennätyspalkinnot UEFA: lta Italiassa on jo taskussa yli 25 miljoonaa

Palkintopotti on yhteensä 331 miljoonaa eli 30 enemmän kuin vuoden 2016 painos. Rahaa jopa seuroille, joilla on eniten sitoutuneita pelaajia

Palkintopotti, jonka UEFA valmistautuu jakamaan Euro 2020 -tapahtumaan osallistuneiden maajoukkueiden kesken, on 331 miljoonaa euroa. Pandemiasta huolimatta tämä on kasvua vuoteen 2016 verrattuna, jolloin se oli 301 miljoonaa.

Italia ei ole iso

Karsinnan arvo oli 9,25 miljoonaa, kukin ryhmävoiton voitto takasi miljoonan, kun taas siirtyminen neljännesvälierään 1,5 miljoonaa, pääsy puolivälieriin 2,5 miljoonaa, välierän 4 miljoonan saavutukset viimeiselle 5 miljoonaa ja niille, jotka nostavat pokaalin, lisäksi 3 miljoonaa. Näiden parametrien perusteella Italia on jo takannut 25,25 miljoonaa, josta voi tulla yli 28, jos tänä iltana onnistutaan Englantia vastaan. Vuonna 2016 Portugali voitti 25,5 miljoonaa, mutta tällä kertaa lusitaanilaiset, samoin kuin tuolloin toinen finalisti, Ranska ja Saksa, ovat joukossa vähemmän keränneitä maajoukkueita, kun otetaan huomioon kuka on läpäissyt ryhmävaiheen: 12,25 miljoonaa Saksalle ja Portugali (kuten Kroatia ja Wales), 12,75 miljoonaa Ranskalle (Ruotsin ja Itävallan tasalla), Alankomaiden ollessa edessään 13,75 miljoonaa.

Muut

Puolivälierissä pudotetuista joukkueista Belgia saa kuitenkin 16,25 miljoonaa, kun vastaava luku Ukrainassa oli 14,25 miljoonaa ja Sveitsissä ja Tšekissä 14,75 miljoonaa. , 25 miljoonaa, miljoona vähemmän kuin toinen voitettu puolifinalisti Espanja (19,25 miljoonaa).

Rahaa myös seuroille

Liitot hymyilevät silloin (FIGC oli sisällyttänyt talousarvioon varotoimena ainoan palkinnon 9,25 miljoonan osallistumisesta), mutta myös seurat hymyilevät. Itse asiassa UEFA maksaa yhteensä 130 miljoonaa euroa seuroille, jotka antoivat pelaajat maajoukkueille Euroopan mestaruuskilpailuihin sen päivän perusteella, kuinka monta pelaajaa pysyi eri valmentajien käytettävissä: joukkueiden joukossa, eniten kutsutaan Manchester City ja Chelsea, Juventus, Atalanta ja Inter johtavien pelaajien joukossa. Esimerkiksi vuonna 2016 bianconeri oli saanut 3,5 miljoonaa, eniten Liverpool (3,4 miljoonaa) ja Tottenham (3,0 miljoonaa).

Uefa-tilit

Eurooppalainen, jonka UEFA on näin ollen onnistunut, vaikkakin vaikeuksitta, toteuttamaan. Taloudelliselta tasolta ansaitsemaan jotain enemmän kuin odotettiin, esimerkiksi lippuista: arvioiden mukaan Englannin tie finaaliin (joiden avautuminen Wembleyssä on lisääntynyt viimeisissä otteluissa) on antanut FA: lle lunastaa noin 30 miljoonaa. euroa. Joka tapauksessa on vaikea saavuttaa 1,9 miljardia tuloa, viisi vuotta sitten kerätty luku (+ 38% vuoteen 2012 verrattuna), ottaen huomioon myös, että UEFA ilmoitti tilinpäätöksessään 30. kesäkuuta 2020 lykänneensä varainhoitovuodelle 2020/21 hieman yli 1,3 miljardia tuloa Euro 2020 -strategiaan liittyvistä sopimuksista, joiden kustannukset ovat 504 miljoonaa euroa. Tavoitteena on kuitenkin palata tasapainotettuihin tileihin sen jälkeen kun liikevaihto laski 3,8 miljardista vuosina 2018/19 3 miljardiin vuonna 2019/20, mikä johti taseen menetykseen 74 miljoonalla.

.

anonyymi