August 1, 2021

Italia Englanti EM-finaalissa: miten maajoukkueen vastustaja pelaa

Southgaten joukkue on hyvin erilainen kuin Italia, vähemmän halukas miehittämään vastustajan puoliskon, mutta kykenee satuttamaan hyökkäävien pelaajiensa lahjakkuutta

ITALIA – ENGLANTI, ELÄVÄ LÄHESTYMISTAPA

Wembleyn finaalissa Italia joutuu kohtaamaan aivan toisenlaisen joukkueen kuin itse. L ‘Englanti on kompakti joukkue, joka ei välitä pelaamisesta aikojensa kanssa, jättää aloitteen tarvittaessa vastustajalle, mutta myös pelaamaan hurjasti., tutkitaan kunkin pelin erityisiä ratkaisuja, jotka on tulkittava nopeilla ja terävillä hyökkäävillä toimilla.

Siksi päinvastoin kuin Mancinin Italiassa, joka on hyvin määritellyssä sijaintirakenteessa säilyttänyt huomattavan kiertokapasiteetin tiloissa näiden eurooppalaisten polulla ja pystynyt siksi hyödyntämään erilaisia ​​ratkaisuja päästäksesi ovelle. Kahden niin erilaisen pelityylin kontrasti saa meidät arvostamaan kahden täydentävältä näyttävän joukkueen välisen finaalin.

Uutinen on, että Italian ja Englannin välillä meidän on ehdottomasti loukkaavin joukkue, joka on halukas ottamaan riskejä, harmoninen, kun taas Englanti tulee olemaan Konna, vihamielinen vastustaja, joka on halukas tekemään mitä tahansa vastustajan vahvuuksien taivuttamiseksi, tietäen pystyvänsä kääntämään pelin koska tahansa hyökkääjiensä välähdysten, kyvyn mukaan, jonka hän voi tuoda penkiltä tai potkuilla.

Todennäköisesti nimenomaan tämän vakauden etsimisen nimissä Southgate ei ole koskaan luopunut kahden keskikenttäpelaajan käytöstä puolustuksen suojaamiseksi ja ennen kaikkea siemaillut mahdollisuuksien mukaan yhtä monta pelaajaa samanaikaisesti kuin Sterling, Mount, Foden, Grealish ja Sancho. Loppujen lopuksi Saksasta vastaan ​​aloitetusta kahdeksannentoista kierroksesta Saka keräsi eniten minuutteja eteenpäin yhdessä Kanen ja Sterlingin kanssa (ymmärrettävästi koskematon).

Ottaen huomioon mahdollisuuden intensiiviseen alkuun, on todennäköistä, että jos tulos pysyy estettynä, Englanti sopeutuu Italian monimutkaisiin juoniin ja viettää suuren osan pelistä puolustamalla omalla selkällään. Jos Southgate vahvistaa neljän miehen puolustuksen käytön, todennäköisesti Kalvin Phillips joutuu menemään alaspäin ja tieltä seuraamaan Insignen keskittämistä vasemmalta, joka on vakio Italian pelissä myös ilman Spinazzolan perustavaa panosta.

Tässä tilanteessa Tanskaa vastaan ​​Phillips imee Delaneyn keskiosan, mutta myös Shaw houkutellaan. Tämä avaa vaarallisen kulkuväylän vasemmalle laidalle, jota Italia voisi hyödyntää hyvin, vaihtoehtona linjojen väliselle pystysuuntaistamiselle.

Italian vasemmalla keskellä oleva risteys voi olla yksi herkimmistä, koska Immobile-diagonaaliset aallot voivat syventää toista kahdesta keskimmäisestä, jolloin englannin oikea puoli merkitsee sen. Jos Insigne menisi lähelle puolustuslinjaa tai pysyisi leveänä, on tärkeää, että Italia miehittää tuon tilan tavallisten kiertojen kautta, joihin voi liittyä vasen ulkopuoli (Emerson) tai sisäpuoli (Verratti). Oikeassa laidassa Englannissa on Walkerin kaltainen pikajuoksija, joka näyttää ilmeisesti ylittämättömältä sekä lyhyellä että pitkällä, mutta oikealla dynamiikalla Italia voi löytää muutaman ratkaisevan senttimetrin hyödyntämällä poistumiskohdassa olevia päättämättömyyksiä.

Vaihtoehtona on käyttää esimerkiksi Saksaa nähden spekulatiivista järjestelyä, jossa ei ole hallussaan 5-2-3, tasoittamaan ainakin numeerisesti tapaa, jolla Italia on viimeisellä rivillä, toisin sanoen vähintään viiden pelaajan kanssa. pelata 1-4 tai 4-1 kanssa, johon joskus voidaan lisätä ylimääräinen keskikenttäpelaaja tukemaan. Tässä tapauksessa voi olla oikeanpuoleinen keskus (Walker) huolehtimaan vastaanottoista vastaavassa puolitilassa Italiassa. Se olisi kuitenkin jonkin verran yllättävä valinta, kun otetaan huomioon, että Saksaa vastaan ​​otettiin enemmän puolustaa leveyttä kuin sisäisiä kanavia, Gosensia ja Kimmichiä vastaan. Mutta se on silti ratkaisu, joka on Southgaten käytettävissä.

Kentän toisella puolella Chiesa voisi löytää lisää vapautta, etenkin hyökkäävässä siirtymässä. Englanti yleensä työntää vasemman selkänsä, Shaw, luoda kierrosta samanlainen kuin Italia samalla puolella, mukaan lukien hänet Mount, joka alkaa trocar ja liikkuu vasemmalle, ja Sterling.

ing2

Täällä Ukraina palauttaa pallon, ja pelaajalla, joka saa ensimmäisen syötön puolustuksen edestä, on aikaa kääntyä ympäri. Valittu puolustava lähestymistapa ei antanut hänelle suuria määriä pallolinjan yläpuolelle, mutta Shawn ja Maguiren välistä tilaa voidaan hyökätä siirtymävaiheessa.

Shawn jättämä tila voidaan verrata siihen, mitä Italia voi myöntää Emersonin takana. Englannilla on kuitenkin hieman konservatiivisempi lähestymistapa, ja keskisoittajien suojelemiseksi edelleen yksi keskikenttäpelaajista (Rice) puolustajien keskellä tai heidän vieressään. Temppu, jota käytetään ennen kaikkea vaikeimpia vastustajia vastaan ​​ja jonka voimme tarkistaa finaalin aikana. Löytääkseen englanninkielisen puolustuksen vasemman puolen paljastamattomana Italian on todennäköisesti hyödynnettävä pelin muutoksia kentän vastakkaiselta puolelta saatujen pallojen palautuksissa, olosuhteissa, joissa Rice voi löytää itsensä valmistautumattomaksi.

ing3

Riisin ennalta ehkäisevä sijoittelu kentän vasemmalle puolelle, Maguiren ja Shawin etenemisen väliin, samalla puolella pallokierron kanssa.

Lyhyesti sanottuna Italian on pystyttävä hyödyntämään nopeasti ne muutamat tilat, jotka Englannin puolustus sallii, jos niitä on käytettävissä, mutta sen on myös oltava varovainen, ettei pakota liikaa pystysuoraa vertikaalisuutta, jotta etäisyys ja siten myös alueen tehokkuus eivät menetä sen uudelleen aggressiivisuus menetettyä palloa vastaan. Koska jos joukkueet pitenevät, se on vain etu Englannille.

Loukkaavasta näkökulmasta sanoimme, että Englannilla ei ole uskomattoman erilaisia ​​ratkaisuja yhdistelmien suhteen, mutta heillä on laatua ja kärsivällisyyttä voidakseen vaatia joitain näytelmiä, jotka voivat olla ratkaisevia. Esimerkiksi Tanskaa vastaan ​​he hyökkäsivät jatkuvasti Maehlen taakse pakottaen Vestergaardin ja Kjaerin ylitöihin ensin Sakan tai Kaneen kanssa, sitten Sterlingin syrjäyttämisen jälkeen Grealishin tulon jälkeen.

ing4

Tässä tapauksessa Kane hyökkää vasemmalla puolella olevaan tilaan, kun taas Saka laskettiin laskeutumaan vastaan ​​Walkerilta.

Toinen Southgaten käytettävissä oleva ase hyökkäystoiminnan sujuvuuden lisäämiseksi ovat Kaneen liikkeet hyökkäyksen keskeltä, joka tilanteesta riippuen voi myös hyvin pitkälle kohti molempia reunoja tai alemmaksi keskikenttää vastaan ​​saadakseen selkänsä maaliin ja lajittelun. ulos pelistä, kuten ensimmäisen maalin aikana Tanskaa vastaan.

ing5

Tällä kertaa Kane putoaa saadakseen keskikohdan, Saka hyökkää sivusyvyydelle ja palkitaan mukavalla läpipallolla puolustajien välillä.

Tietysti Southgatella on myös muita ratkaisuja tulkkien laadun vuoksi: Ukrainaa vastaan ​​Mount pelasi kentän oikealla puolella parantaakseen paremmin Shevchenkon joukkueen viiden puolen linjaa, mutta on todennäköistä, että Italiaa vastaan ​​hänellä on vähemmän mahdollisuuksia torjua pitkittynyt asemahyökkäys kentän sinisellä puoliskolla, ja keskitymme pääasiassa vastahyökkäyksiin tai pystysuoraan takaa takaamaan maajoukkueemme itsepäinen painostaminen.

ing6

Jopa vaikeissa otteluissa Espanjaa vastaan, varsinkin ensimmäisinä minuutteina, Italia osoitti ajoittain hyvää korkeaa painetta. Yllä olevasta toiminnasta näemme kuinka Chiesa huolehtii linjan peittämisestä vastustajan sisäosaa kohti vasemmalle keskuspuolustajalle vasemmalla puolella olevan immobileen painettua vastustajaa pysyen valmiina lähtemään oikealle; Jorginho liikkuu lähellä peittääkseen hänet ja pysyy reagoivana liukumaan vastakkaiselle puolelle; kun Barella hallitsee vastustajan peliä ja Verratti on valmis nousemaan sieppaamaan käytävän kohti laskettua kärkeä.

Italia osoittautui erittäin vaaralliseksi pallon suuressa palautumisessa, etenkin välitiloissa, joissa oli kaksi puoli-siipeä. Englannin takaa lähtemisellä ei ole kovin monimutkaisia ​​ratkaisuja, ja se voi halutessaan ohittaa mediaanit tarkoituksellisesti välttääksesi Azzurrin painamisen ansoja. Jos pallo kulkisi ulkopuolen läpi, laukaisija aktivoituu sen sijaan – eli tapahtuma, tässä tapauksessa paineen aktivoiva ulospäin suuntautuva kulku italialaisen selkänojan eteenpäin nousun myötä jäljellä vain yhden pelaajan todennäköiseen läsnäoloon Emersonia vastaan ​​(Walker pysyy melkein aina matalana näissä tilanteissa), kun taas vastakkaisella puolella Di Lorenzo saattoi tarttua keskelle Sterlingin, Shawin ja Mountin, joten Chiesan (joka voisi tiukentanut aluksi asemaansa peittämään kulkureittiä kohti Mount) ja Barellaa.

Nämä ovat vain joitain mahdollisia liitoksia, jotka ovat epävarmoja sekä mahdollisilla äänestyslipuilla että väistämättömillä vastaliikkeillä pelin alkamisen jälkeen. Molemmat joukkueet voivat luottaa ratkaisuihin, jotka on määritelty eri tavoin penkiltä, ​​ja ne ovat myös erittäin vaarallisia asetetuissa kappaleissa.

Kuten jokainen peli, ja vielä enemmän kuin jokainen finaali, tulos määräytyy pienten tapahtumien tai erityistilanteiden mukaan. Väistämättä siihen vaikuttaa emotionaalinen kaaos, joka seuraa kahta joukkuetta, molemmat etsimään kansainvälistä voittoa, joka kruunaa sellaisen liikkeen kasvun, joka Englannin tapauksessa alkaa kaukaa, kun taas Italialle se näyttää vasta alkaneen . Mancinin joukkue näyttää huolettomammalta, mutta sillä on stadionin mieliala; englantilainen tunsi enemmän paineen painon, mutta myös Wembleyn latauksen. Toisaalta meille on vain yritettävä nauttia paljon lupaavasta pelistä olemalla joukkueen puolella, joka on viimeisen kuukauden aikana saanut meidät hauskaksi ja jännittäväksi, koska emme ole tehneet sitä pitkään aikaan jalkapalloon.

.

tarkasteleminen kokeile tätä web-sivustoa