August 2, 2021

Jalkapallo EM: Showdown titteleille lupaa jännitystä

Ei ole selkeää suosikkia. Italia, joka tavoittelee toista titteliä vuoden 1968 jälkeen neljännessä EM-finaalissaan, on toistaiseksi pelannut raivokkaan turnauksen, mutta noin 60 000 katsojaa haluaa lyödä brittejä ensimmäiseen eurooppalaiseen titteliinsä. Kolmen leijonan nykyinen sukupolvi voi unohtaa legendaarisen ja lähes mystisesti kunnioitetun vuoden 1966 MM-tittelin niille, jotka tietävät vain kuvat TV-arkistosta.

“Olemme kaikki odottaneet niin kauan”, sanoi tähti hyökkääjä Harry Kane, joka ei ollut kaukana syntynyt, kun Englanti pääsi viimeistä kertaa suurten turnausten finaaliin vuonna 1966. “Sinun on tartuttava tilaisuuteen molemmin käsin. Tämä on urani tähän mennessä suurin peli, luultavasti kaikkien urojemme suurin peli ”, kertoi nelinkertainen turnauksen maalintekijä, joka tietää kuinka vaikea tehtävä on. “Se tulee olemaan erittäin kova Italiaa vastaan.”

Englanti toivoo Sterlingiä ja Kanea

Takana olevien fanien tuella Englanti haluaa palkita itsensä tittelillä ensimmäisessä EM-finaalissaan. Italiaa vastaan ​​toiveet lepäävät jälleen kapteeni Harry Kane ja Raheem Sterling.

Euforian pitäisi innostaa Englantia

Englannin valmentaja Gareth Southgate ei jättänyt epäilyksiä suuresta tavoitteesta. “Olemme finaalissa ja olemme täällä voittaaksemme. Haluamme tuoda pokaalin kaikille kotiin ”, sanoi 50-vuotias nainen, joka oli aiemmin saanut lyhyen motivaatiokirjeen kuningatar Elizabeth II: lta. Kuningatar kiitti voiton päättäneen joukkueen “henkeä, omistautumista ja ylpeyttä”.

Southgate vei loppupelin korkeammalle tasolle. Entinen ammattilainen, jonka epäonnistunut yritys Saksan EM-puolivälierien finaaliotteluissa vuonna 1996 laukaisi kansallisen surun, muistutti monia asioita, joista Englanti voisi olla “ylpeä”. Euforia ei saisi kuitenkaan häiritä olennaista. “Meidän on kohdeltava peliä niin kuin se olisi turnauksen ensimmäinen ottelu”, sanoi hyökkäävä pelaaja Phil Foden, joka on kyseenalainen jalavammojen takia.

“Squadra Azzurra” pysyy uskollisena polulleen

Mancini puolestaan ​​ei salannut, kuinka Italia lähestyy finaalia. ”Haluamme yrittää soittaa niin kuin aina haluamme. Olemme päässeet niin pitkälle sen kanssa emmekä muuta mitään ”, 56-vuotias ilmoitti lauantaina.

Jalkapallon EM, finaali

Sunnuntaina klo 21, suorana lähetyksenä ORF1

Italia – Englanti

Lontoo, Wembley Stadium, SR Kuipers (NED)

Mahdolliset asetukset:

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson – Barella, Jorginho, Verratti – kirkko, liikkumaton, insigne

Englanti: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Riisi – Saka, Mount, Sterling – Kane

Mancini ei halua olla tyytyväinen saavutettuun. ”Finaaliin pääseminen on mukava tavoite. Mutta se ei riitä meille ”, sanoi Mancini ennen joukkueensa lähtöä. Hän odottaa pelaajiensa “tekevän viimeisen ponnistelun. Poikien pitäisi pitää hauskaa 90 minuuttia, sitten he voivat mennä lomalle. “

Italia haluaa korostaa Englantia

Hänen suunnitelmansa on korostaa “Kolme leijonaa” varhaisella maalilla finaalissa. “Meidän on painostettava heitä.” Tavoitteena on ottaa johtoasema aikaisin, Mancini sanoi kysyttäessä, voisivatko odotukset olla haitaksi myös isännille.

Englanti on “hieno joukkue, fyysisesti ja teknisesti vahva, joukkue, joka taistelee”, sanoi Mancini. Siksi hän odottaa peliä, joka pysyy jännittävänä loppuun asti. Hänen tiiminsä ei kuitenkaan saisi lähestyä sitä liian suurella jännitteellä. Mancini: “Sinun täytyy pelata oikealla paineella ja yrittää pitää hauskaa. Tämä on ainoa tapa voittaa finaali. “

Älä pelkää “Lionien luolaa”

Italialaiset pelaajat eivät pelkää leijonien luolaa. “Olemme tottuneet pelaamaan tällaisilla stadionilla, ammutaan siitä voimaa”, sanoi keskikenttäpelaaja Marco Verratti. “He (Englanti, huomautus) ansaitsevat olla finaalissa stadionilla, jonka he tuntevat hyvin. Olisi unelma, jos voittaisimme heidän stadionillaan. “

Kapteeni Giorgio Chiellinin myötä pelin odotus lisääntyi. ”Nämä ovat pelejä, joita monet pelaajat eivät edes saa pelata. On erittäin onnekas, että voimme osallistua ”, sanoi 36-vuotias. Hänen joukkueensa tarvitsee “kuuman sydämen ja viileän pään, muuten et selviydy finaalia vastaan ​​Englantia vastaan ​​Wembleyssä”.

Italia on jo pelannut siellä kaksi turnauspeliä ylitöillä. Kahdeksantoista kierrosta Itävaltaa vastaan ​​oli 2: 1 nV, puolivälierissä Espanjaa vastaan ​​4: 2 (1: 1) rangaistuksista. 6500 italialaista fania saa istua stadionilla. Kotiin pääsy on sallittua 1 000 hengelle. Tiukat koronaviruksen suojatoimenpiteet, kuten viiden päivän karanteeni palautuksen jälkeen, ovat voimassa.

Keskinäinen ihailu

Itävalta, Belgia, Espanja vs. Saksa, Ukraina, Tanska – finaaliin matkalla olevien vastustajien nimet viittaavat siihen, että Italian oli saatava kovemmat vastustajat pois tieltä. “Azzurri” joutui menemään jatkoaikaan kahdesti, Englanti vain tanskalaisia ​​vastaan. Vahvuuskysymyksen pitäisi puhua Southgate-Elfin puolesta, Mancinin joukkue näyttää olevan hieman ylivoimainen pelin suhteen.

Italia kunnioittaa suuresti Englantia. ”Olet vahva kaikilta osin. Jos annat heille tilaa, he voivat todella satuttaa sinua “, sanoi Chiellini, joka odottaa erityisesti Kane-taistelua:” Hän on uskomaton pelaaja. Olen yksi hänen suurimmista ihailijoistaan. On aina ilo pelata tällaisia ​​pelaajia vastaan. “

Tähti hyökkääjä palautti kohteliaisuuden Chiellinille ja hänen kumppanilleen Leonardo Bonuccille. “Hyökkääjänä haluan pelata maailman parhaita puolustajia vastaan, ja nämä kaksi ovat ehdottomasti osa sitä”, sanoi Englannin kapteeni. Italiassa toiveet perustuvat myös siihen, että Ciro Immobile löytää nenänsä jälleen maaliin. Keskikenttäpelaaja jäi vaaleaksi kahden maalin jälkeen ryhmässä.

Italialaiset osoittivat vähemmän hyökkäävää tarvetta pudotusvaiheessa, mutta myös heidän edelleen olemassa olevat ominaisuutensa taistella peliä kaikilla tempuilla. Englanti antoi vain yhden maalin vapaapotkusta turnauksen aikana. Jos vähennät 4: 0 Ukrainaa vastaan ​​puolivälierissä, ”Kolme leijonaa” teki vain kuusi maalia jäljellä olevissa viidessä EM-ottelussa.

Englanti finaalissa edelleen ilman voittoa Italiaa vastaan

Englanti ei ole koskaan voittanut Italiaa yhdessä suurista finaaleista (Euroopan mestaruuskilpailut tai maailmanmestaruuskilpailut) – eikä myöskään kolmessa viimeisessä kaksintaistelussa. Viimeinen kerta, kun Wembleyssä järjestettiin ystävyysottelu 1-1, oli maaliskuussa 2018.

Englannin näkökulmasta kaiken pitäisi olla erilaista sunnuntaina. Sir Geoff Hurst (79) pitää myös sormiaan ristissä. Se, että tuon ajan maailmanmestarit haluaisivat vaatia ainutlaatuista myyntitarjoustaan ​​pidempään, on hölynpölyä, sanoi vuoden 1966 finaalin kolmen maalin maalintekijä. “Ymmärrän enemmän kuin kukaan, kuinka tärkeä maajoukkueemme menestys on joukkueelle ja maalle. Ilo siitä, että voitit maailmancupin kotimaassasi, kestää ikuisesti. “

Tarkista tämä