August 2, 2021

Messi kruunasi lopulta Argentiinan kukistamalla Brasilian

Thunder Cup Maracanassa! Lionel Messi voitti lopulta ensimmäisen tittelin Argentiinassa kesyttämällä Neymarin Brasilian Copa America -finaalissa (1-0), lauantaina 10. heinäkuuta, mikä lopetti kaksikymmentäkahdeksan vuoden pula maastaan.

Viides oli oikea: Albicelesten kanssa hävinneiden neljän suurten turnausten finaalin jälkeen (Mondial-2014, Copa America 2007, 2015 ja 2016) kuusinkertainen kultainen pallo nosti lopulta pokaalin maansa pelipaidalla. Joukkueen toverit voittivat viimeisen pillin jälkeen voiton, Messi, 34, oli turnauksen paras maalintekijä ja syöttäjä (4 maalia ja 5 syöttöä).

Lue myös Copa America: Argentiina-Brasilia, finaali saada Messi ja Neymar unohtamaan vanhat demonit

Mutta finaalin sankaria kutsutaan Angel Di Mariaksi: Pariisin SG-pelaaja teki Argentiinan voittomaalin loistavalla lohkolla Rodrigo De Paulin kirkkaan avauksen jälkeen, joka oli myös erinomainen Maracanassa. Neymar, hän ei tiennyt miten vaikuttaa otteluun ja puhkesi kyyneliin viimeisen vihellyksen jälkeen, ennen kuin lohdutti häntä Messi, hänen entinen joukkuetoverinsa FC Barcelonassa.

Julma pettymys Brasiliaan

Brasilian kannalta olemme kaukana 1950-luvun Maracanazon traumasta Uruguayta vastaan ​​tai Saksan aiheuttaman 7-1: n nöyryyttämisestä vuoden 2014 maailmancupin puolivälierissä, mutta se on edelleen julma pettymys kannattajille. otsikosta, joka oli voittanut kotona soitetun Copan viisi muuta versiota. Titen miehet olivat lyömättömiä virallisissa otteluissa vuoden 2018 maailmancupin puolivälierän jälkeen Belgiaa vastaan ​​(1-2). He olivat voittaneet suuret argentiinalaiset kilpailijansa kahdessa viimeisessä kohtaamisessaan Copa America -finaalissa (2004, 2007) ja viimeisimmän version puolivälierissä vuonna 2019.

Argentiina, joka ei ollut voittanut pokaalia vuoden 1993 Ecuadorissa sijaitsevan Copa America -kilpailun jälkeen, liittyi Uruguayssa kilpailun kärjessä 15 palkinnolla ja piti brasilialaiset loitolla (9).

Tälle gaalakilpailulle Rion kaupungintalo oli sallinut muutaman tuhannen kannattajan läsnäolon Maracanassa 10%: lla sen kilpailun huipentumaksi, jossa kaikki edelliset ottelut oli pelattu suljettujen ovien takana. Covid-19-pandemia, joka tappoi yli 530 000 ihmistä Brasiliassa.

FIFA: n presidentti Gianni Infantino, joka tuli erityisesti Rioon finaaliin, oli myös osa juhlia.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Copa America isännöi kipinää joidenkin brasilialaisten raivosta

Jännitys tuntettavissa

Argentiinan valmentaja Lionel Scaloni oli päättänyt ryhtyä päättäväisesti hyökkäävään joukkueeseen, jossa Di Maria korvasi viimeiset kolme peliä Messin ja Lautaro Martinezin hyökkäyksessä.

Kuten kaikki «Superklassikko» kahden eteläamerikkalaisen jalkapallon pyhän hirviön välillä jännitys oli tuntuva aloituspelistä.

Seleçao alkoi määrätä suuria painostuksia, ja aggressiivisuus pakotettiin nopeasti keltaisella kortilla Fredille kolmannesta peliminuutista lähtien. Neymar halusi myös merkitä välittömästi alueensa Sombreron iskuella hänen entiselle joukkuetoverilleen PSG Lo Celsolle keskiviivalla (7e).

Mutta ottelun alkamisen jälkeen, jossa molemmilla puolilla oli paljon virheitä, salama tuli Di Marialta. Hyvin laukaistu De Paul oikealla puolella rajalla, pariisilainen laituri otti Renan Lodi nopeuden ennen kuin petti maalivahti Ederson kauniilla lohko (22).e). Tämä tavoite hämmästytti Brasiliaa jonkin verran ja Argentiinan aallot jatkoivat nousua Di Marian (28e) ja Messi (30e).

Tite yritti kaiken koko ajan ja toi puoliajalla ylimääräisen hyökkääjän, Firminon, Fredin tilalle ja Seleçao sai vauhtia. Richarlison ei saanut maalia hyökkäyksestä (52e) ja tuli vastaan ​​maalivahti Martinezia (53e) Neymarin mukavan aukon jälkeen laatikossa. Gabigol loi ottelun lopussa kaksi mahdollisuutta (82e, 86e), mutta Argentiina jatkoi voittoa Brasilian jalkapallotemppelissä.

Lue myös Vuoden 2018 MM-kisat: Messi, keskeneräinen unelma

Maailma AFP: n kanssa

Kokeile tästä