August 4, 2021

ruhtinaskunta, opportunismi ja tunnepitoisuus

  • Tämän päivän vaihe: Céret – Andorra la Vella, 192 kilometriä

Viimeinen suora ennen lepopäivää. Ja mikä suora viiva! Juoksijat lähtevät Céretistä (Pyrénées-Orientales) tänä sunnuntaina 11. kesäkuuta, ja edessäsi on helvetillinen menu Andorran ruhtinaskunnan kokoamiseksi. Ensimmäisten kilometrien jälkeen nousevassa laaksossa kaikki monimutkaistuu Oletten väli-sprintin jälkeen. Seuraan kelkkaradan muotoinen tie, joka ei ole lasten leikkiä. Juoksijoiden on ensin kohdattava Mont-Louisin nousu (8,4 km 5,7%: lla), sitten Col de Puymorens (5,8 km 4,7%: lla), Port d’Envalira (10, 7 km 5,9%: lla) – lisäksi tämän Tour-painoksen katto sen 2408 metriä merenpinnan yläpuolella – ja lopulta Col de Beixalis (6,4 km 8,5%: lla).

Lue myös Tour de France 2021: Hollantilainen Bauke Mollema voittaa Quillanissa

Varo ruoansulatushäiriöitä sprinttereille, joilla kaikilla on yksi tavoite: päästä ajoissa. Aikaisemmin tällaisen arvostetun vaiheen ei pitäisi välttää yleisluokan johtajia, niitä, jotka jättivät voiton lauantaina irtautumiseen. On selvää, että kaikki katseet kohdistuvat slovenialaiseen Tadej Pogacariin, keltaiseen pelipaidaan, joka tuntui koskemattomalta kiertueen alusta lähtien heti tien noustessa.

Viidentoista vaiheen reitti.
  • Ratsastaja katsomaan: Rigoberto Uran

Rigoberto Uran sijoittui toiseksi Tour de France 2017 -kilpailussa.

Toinen sija ennen 14. päivääe Kolumbialainen suoritti huonon operaation lauantaina Carcassonnen ja Quillanin välillä hieman yli viiden minuutin päässä johtaja Tadej Pogacarilta. Saapui 31e Hieman alle seitsemän minuutin päässä voittajasta, hollantilaisesta Bauke Mollemasta, 34-vuotias ratsastaja näki sensaation Guillaume Martinin ohittavan hänet yleisarviossa. Nyt yleisessä luokittelussa kolmas, Uran voi lohtua kertoa itselleen, että hän on säilyttänyt 5 minuutin ja 18 sekunnin eron, joka erottaa hänet Pogacarista.

Lue myös muotokuva: Patrick Lefevere, maailmanpyöräilyn viimeinen “kummisetä”

Ef Education-Nippon kiipeilijän on odotettava yli loukkaavaa Ison silmukan alusta lähtien hyödyntämällä ensimmäistä Pyreneiden vaihetta Céretin ja Andorra la Vellan välillä päästäkseen takaisin kilpailuun keltaisesta pelipaidasta. Kolumbian Urraon syntyperäinen on jo voittanut vuoristovaiheen Tour de France 2017 -tapahtuman aikana Nantuan ja Chambéryn välillä, jolloin hän sijoittui 2e Kaiken kaikkiaan 54 sekuntia britti Christopher Froomen jälkeen. Aina tasangoille kuin vuorille sijoittuneella kolumbialaisella on todellinen kortti sunnuntaina ajettujen 192 km: n yli neljällä ensimmäisen ja toisen luokan passilla.

Bauke Molleman joukkuetoveri Arkéa Samsicissa, Julien Bernard oli iloinen hollantilaisen vaihevoitosta lauantaina Quillanissa. Ranskalaiset onnittelivat häntä Twitterissä muutama tunti saapumisen jälkeen ja käytti tilaisuutta lähettää hänelle pieni esine, joka ei olisi kieltänyt eurojalkapallon päähenkilöitä. 184 kilometrin ponnistuksen jälkeen sinun on vapautettava paine hieman.

“Tänä vuonna haluan ottaa riskejä”

Carcassonnen ja Quillanin välisessä erotetussa lauantaina läsnä oleva Guillaume Martin jäi Bauke Molleman loukkuun muiden kumppanien tapaan, ja lähti voittoon 43 kilometrin päässä maalista. Mutta ei ole varma, että Cofidiksesta tullut ranskalainen on pettynein ryhmässä, hän, joka hyödynsi tätä vaihetta saavuttaakseen loistavan toiminnan yleisluokituksessa loukkaavan temperamenttinsa ansiosta.

Martin ylitti linjan pitkät minuutit ennen pelotonia saadakseen toisen sijan. Hän on edelleen selvästi takana keltaisen pelipaidan Tadej Pogacarin (+4 ’04 “) takana, mutta hänellä on vakava etumatka muihin johtajiin nähden, aloittaen Rigoberto Uranista (kolmas, 1’14 Martinin takana). Ja jos ranskalainen uhkaa maksaa ponnisteluistaan ​​lähipäivinä, häntä ei ole kielletty tekemästä mitään Pyreneillä. “Meillä on vaikutelma, että tällä kiertueella on paljon mahdollisuuksia. Yritän tarttua heihin ”, hän sanoi muutaman minuutin linjan ylityksen jälkeen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tour de France 2021: nämä “varjo-miehet”, jotka muovaavat kilpailua
  • Kuva: Woods, lattiasta korokkeeseen

Se oli emotionaalinen nostopäivä, jonka Michael Woods koki lauantaina. Lähti eroaikaan valloittamaan Nairo Quintanan pilkullinen jersey, kanadalainen läpäisi vaiheen haastamaan hollantilainen Wout Poels pisteistä eri vaikeuksien kärjessä. Vaikka hän oli tehnyt kovan osan kiinnittämällä tunika, hän varmasti ajatteli menettävänsä kaiken 50 kilometrin päässä maalista.

Lue myös raportti: Mont Ventouxilla pyhiinvaellus Simpsonin steeliin

Johtamalla irrotusta laskeutumisessa Woods oli syyllistynyt suureen virheeseen arvioidessaan lentorataa ja sijoittui maahan, vasemmalla puolella repeytyneet shortsit. Luottamuksen menetyksen vuoksi hän epäonnistui laskeutumalla seuraavilla käännöksillä, mutta lopulta piti kiinni kahdesta pyörästä päästäkseen maaliin. Kaikki päättyi hyvin, ja hän pystyi noutamaan Kanadan historian ensimmäisen pilkku-tunikan korokkeelta.

Valikoimamme artikkeleita vuoden 2021 Tour de France -kilpailustavirallinen lausunto