August 1, 2021

Sepp Kuss allekirjoittaa ensimmäisen vaihevoitonsa Andorrassa

Se oli Tour de Francen ratsastajien kotijoukko ennen toista lepopäivä. Myös Pyreneiden triptyykin alku, josta monet olivat uskoneet, että panos olisi kukaan muu ” selvitä hengissä ” kilpailussa. Peloton – joka on jo tuhonnut kolmekymmentäviisi vetäytymistä ja määräaikaa suuren alun jälkeen, Brestistä – lähti Céretistä (Pyrénées-Orientales) sunnuntaina 11. heinäkuuta viidentoista vaiheen yhteydessä liittymään Andorran ruhtinaskuntaan, rakas monille juoksijoille, jotka ovat asuneet siellä. Viimeksi mainitut ehkä sanovat itselleen, että mitä antelias olet ponnisteluissa, sitä enemmän sinun on säästettävä.

Voitto meni amerikkalaiselle Sepp Kussille (Jumbo-Visma) hyökkäyksen jälkeen päivän viimeisessä vaikeudessa. Hänen ensimmäinen voittonsa Grande Bouclella. Espanjalainen Alejandro Valverde (Movistar), 41, sijoittui toiseksi. Pelotonin dekaani – entinen dopingsyyllinen, jonka lunastus muuttui – on tieteen ihme. Ei tavallaan sama mies … Totuus Alejandro Valverden elämästä on mahdoton veto. Ikääntyessään se saa kiipeilyruusun!

Kaiken kaikkiaan Tadej Pogacar (Yhdistyneet arabiemiirikunnat) säilyttää keltaisen pelipaidansa, kun taas ranskalainen Guillaume Martin (Cofidis) ei ole enää viidennessä kärjessä. Pilkullinen paita vaihtaa olkapäät ja palaa Wout Poelsiin (Bahrain Victorious).

Koe vaihe uudelleen: Tour de France 2021: amerikkalainen Sepp Kuss voittaa vaiheen; Guillaume Martin erotettiin korokkeelta

Vilkaisu päivän ohjelmaan riitti ymmärtämään, että yksi olisi kaukana sunnuntaikävelystä ja että ensimmäisiltä kilometreiltä ylämäkeen joudut kääntymään pois. Oletten välikilpailusta asiat menivät vaikeiksi: Mont-Louisin nousu (8,4–5,7%), sitten Col de Puymorens (5,8–4,7%), Envaliran satama (10,7 km 5,9: ssä) %) – tämän painoksen katto sen 2408 metrin korkeudella – ja lopuksi Beixalis Pass (6,4 km 8,5%: lla).

“Painajaisia ​​sprinttereille”, tiivistetty ennen lähtöä, entinen australialainen ratsastaja Mark Renshaw, entinen ”pilotti-kala”, Mark Cavendish. Se oli yksi Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic): vähentynyt pudotuksensa jälkeen 13. vaiheessa, hän jäi ensimmäisestä vaikeudesta. Hän jää eläkkeelle pian välikilpailun jälkeen. Hänen kokoonpanonsa on nyt heikoimmin edustettuna Tour-reiteillä, ja vain kolme ratsastajaa: Elie Gesbert, Nairo Quintana ja Connor Swift.

Ei riskiä Pogacarille

“Minulla on hyviä muistoja Andorrasta, siellä voitin ensimmäisen vaiheeni suurella kiertueella [la Vuelta, en 2019] (…). Tavoitteena on puolustaa keltaista paitaa, mutta jos on mahdollisuus voittaa, menen ”, selitti keltainen paita, Tadej Pogacar, lauantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

« Vaarallisin vastustajani? Jos luotamme Ventouxiin, se on Vingegaard [coureur Danois de la Jumbo-Visma, 4e au général à 5 min 32 s au départ de Céret]. Mutta kaikki 10 parasta juoksijaa ovat melko vaarallisia. “

Slovenialle ei ollut todellista riskiä. Peloton lähti heti pitkälle nousulle Col du Fourtouan – nousua ei luokiteltu kiipeilijöiden luokitukseen – ja kahdeksan ratsastajaa – Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Aurélien Paret-Peintre (AG2R-Citroën), Ruben Guerreiro (EF-Nippo), Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma), Dan Martin (Israel-Start Up Nation), Julien Bernard (Trek-Segafredo), Dylan Teuns (Baharain Victorious) ja Sergio Henao (Qhubeka-NextHash) – ottivat mahdollisuus pakata…

Peloton Tour de Francen 15. vaiheessa Céretin (Pyrénées-Orientales) ja Andorra-La-Vellan (Andorra) välillä 11. heinäkuuta.

Melko nopeasti heidän seuraansa liittyi 24 takaa-ajajaa – mukaan lukien ranskalainen Julien Bernard, Kenny Elissonde (Trek-Segafredo), Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step), David Gaudu, Bruno Armirail, Valentin Madouas (Groupama-FDJ), Pierre Latour (TotalEnergies) ja Franck Bonnamour (B & B Hotels p / b KTM). Arvostettu johtava ryhmä, jossa on yksitoista ratsastajaa, jotka ovat jo aiemmin nostaneet kätensä Grande Boucle -laitteeseen, mutta eivät ole uhkaavia: ylin sijoitus, ranskalainen Aurélien Paret-Peintre, oli vasta 13-vuotiaana.e kenraalin sijoitus alussa tänä sunnuntaina maksamalla 24 min 44 s.

Record d’abandons

Groupama-FDJ, jolla oli vaikea kiertueen alku, osoitti haluavansa jatkaa taistelua, kuten mies, Bruno Armirail, joka juoksi johtajansa David Gaudun varrella. Hän jättää johtavan ryhmän ennen Envaliran satamaa. Johtava ryhmä räjähtää huipun lähestyessä, missä puhaltaa voimakas vastatuuli.

Jonathan Castroviejo ja Dylan van Baarle (Ineos Grenadiers) nousivat ylös ja ehdottivat johtajansa, ecuadorilaisen Richard Carapazin, hyökkäystä – 5e yleensä 5 min 33 s Tadej Pogacarilta tämän sunnuntain alussa. Keltainen jersey eristetään myös yläosasta brittiläisen muodostumisen kiihtyessä pelotonissa. Céretin kenraalin kakkossijana toiminut Guillaume Martin (Cofidis) jää jäljelle. Nyt on 9e yleensä 7 minuutin 58 sekunnin päässä Pogacarista.

Beixalis-passissa Carapaz yritti ensimmäistä hyökkäystä. Pogacar, joka istuu satulassaan kuten Jan Ullrich hänen aikanaan, ei räpytä. Carapaz luopuu. Australialainen Ben O’Connor (AG2R-Citoën) kiihtyy. Tanskalainen Jonas Vingegaard testasi keltaisen pelipaidan vastustuskykyä kahdesti. Sitten se on kolumbialaisen Rigorberto Uranin (EF Education Nippo) ympäristössä … sloveeni ei edelleenkään horju. “Kilpailijani yritti tänään hyökätä minuun, mutta valitettavasti tunsin heidät hyvältä”, hän tiivistää lehdistötilaisuudessa.

Vaikka he olivat 184 Brestin alussa – 23 kahdeksan ratsastajan joukkuetta -, tänä sunnuntai-iltapäivänä maalissa on vielä 147 kilpailua, ja norjalainen Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies) on päättynyt aikarajan ulkopuolella. Lauantaina, neljännentoista vaiheen lopussa, laskimme 35 hylkää 14 päivässä … mitä ei ollut nähty vuodesta 2012.

Maanantaina juoksijat – ja seuraajat – hyötyvät siis toisesta hyvin ansaitusta lepopäivästä ruhtinaskunnassa, ennen kuin jatkavat tiistaina 169 km: n Pyreneiden lukua Pas de la Casein (Andorra) ja Saint-Gaudensin (Haute) välillä. -Garonne).

Valikoimamme artikkeleita vuoden 2021 Tour de France -kilpailusta

lue tämä viesti täältä