August 1, 2021

Stellantis, näin italialainen auto käynnistyy uudelleen Termolista ja Melfistä

Elpymisrahaston ansiosta toimielimet voivat perustellusti tukea Molisen ensimmäisen Gigafactoryn syntymää, kuten tapahtuu Saksan Kaiserslauternissa ja Ranskan Douvrinissa, kun taas Basilicatan tehtaan tehokkuus on palkittu Stlan saapumisella Keskikokoinen sähköalusta.

Päivämäärä 8. heinäkuuta muistetaan EV-päivästä 2021, jolloin Stellantis ylitti muutaman edellisen tunnin aikana vuotaneen huhun. Syksyn nimitys on edelleen vahva teollisuussuunnitelmalle, jolla Carlos Tavares laatii synergian ja tehokkuuden ehdot ryhmässä, joka sisältää 14 tuotemerkkiä, mutta meillä on jo vastaukset Italiaan ja strategisiin linjoihin. italialaisen auton. Kaksi laitosta ovat päähenkilöitä, Termoli Moliseessa ja Melfi Basilicatassa, ja interventiosuunnitelma voi kyseenalaistaa myös elvytysrahaston ja siihen liittyvän kansallisen elvytys- ja sopeutumissuunnitelman Pnrr saatavuuden.

Gigafactory-toiminta

Stellantis-konsernin toimitusjohtaja Carlos Tavares ennakoi EV Day 2021 -tapahtuman aikana yli 30 miljardin euron investoinnit, jotka konserni suunnitteli vuoteen 2025 mennessä sähköistykseen ja ohjelmistoihin. Luku, joka on luonnollisesti ennustettava nykyiseen elvytysrahasto-ohjelmasta johtuvaan eri maiden rahoitustuen tilanteeseen. Stellantis, suurimpana autoteollisuuden toimijana, päätti siksi valita Mololisen Termolin ensimmäisen italialaisen Gigafactoryn pääkonttoriksi, ja tällä hetkellä moottoreiden tuotantoon käytettävän laitoksen uudistettiin kokonaan, mikä korvataan valmistuksella. ja paristojen lopullinen kokoaminen. sähköautoille. Tämä on sama kohtalo kuin Stellantis-tehtailla Kaiserslauternissa Saksassa ja Douvrinissa Ranskassa, joissa ei yllättäen hyödynnetä laitosten osallistumista muutosprosessiin. Tältä osin yritykselle on tarkoitus saada 437 miljoonan lainaa Saksan viranomaisilta ja 846 miljoonaa lainaa Ranskan viranomaisilta. Termolin osalta lehdistöraportit kertovat tarpeellisesta 1,5 miljardin euron investoinnista, mutta ennen kaikkea tärkeintä on se, että tällainen teollisuuden uudelleenarviointitoimenpide on täysin palautusrahaston asettamien ja rahoittamien tavoitteiden mukaista maamme teknisen tueksi. Johdon osalta on hyvä muistaa Stellantiksen ja Totalin välinen kumppanuus akkujen valmistuksessa, nimeltään Automotive Cells Company, mutta hypoteesit uuden yrityksen syntymästä, jota johtaa Gigafactory Termoli, voidaan myös jättää avoimiksi. Cassa Depositi e Prestiti. Ennen kaikkea koko operaatiolla voidaan laillisesti käyttää 600 miljoonaa euroa, jotka Italian hallitus on myöntänyt Gigafactoryn syntymälle Italiassa, jolle voidaan myöntää lisärahoitusta elvytysrahaston luvuista, jotka on tarkoitettu vetymoottoreiden innovaatioille. lisätty. ja akku.

Palkinto Melfille

Yritysten julkista tukea säätelevien yhteisön sääntöjen olemassaolo on tosiasiassa kumottu ainakin väliaikaisesti elvytysrahaston soveltamisella, mikä väistämättä ohjaa rahoituksen yksittäisten maiden eri teollisuudenalojen kasvutasolle. Tänään, kuten paitsi auto osoittaa, valtioiden välinen kilpailu on syntynyt. Stellantiksen, kuten kaikkien muidenkin kilpailevien ryhmien, on tartuttava mahdollisuuksiin nopeimmilla reaktioajoilla. Tässä on Basilicatan Melfin valinta ensimmäiseksi sähköautojen keskukseksi Italiassa. Tehdas työllistää jo 7200 henkilöä, ja vuonna 2020 se tuotti puolet FCA: n autoista eli 229848 yksikköä 460 610 maassamme rakennetusta autosta. Tähän mennessä se isännöi Fiat 500X: n, Jeep Compassin ja Renegaden linjoja, mutta sen mukaan, mitä Stellantis ennakoi, siihen vaikuttaa pian todellinen käännekohta. Melfissä, kuten myös Fim Cisl muistaa, nimitettiin Stla Medium -sähköinen moduulialusta, joka oli tarkoitettu perustaksi koko autoperheelle, jonka kantama on jopa 700 km ilman päästöjä. Vuodesta 2024 lähtien kehitetään neljä uutta täysin eri tuotemerkkien täysin sähköistä mallia, joiden linjat eivät korvaa, vaan täydentävät nykyistä tuotantoa, jotta kokonaiskapasiteetti saadaan noin 400 000 yksikköön vuodessa.

.

etsi lisää