August 1, 2021

tapaaminen historian, kuninkaallisen kannustuksen ja kolmannen puoliskon kanssa

  • Laskulla: Italia-Englanti

Euro-finaali, sunnuntai 11. heinäkuuta Wembleyssä, lupaa tyylien yhteenoton. Toisaalta Italia, nelinkertainen maailmanmestari, puolustuksen tietyn taktisen käsityksen mestari ja kuuluisa catennacio. Toisaalta Englanti, paradokseista ravittu kansa, joka kykenee keksimään urheilulajin onnistumatta sijoittamaan itselleen paikkaa suurten kilpailujen luettelossa, ainoana aseiden voittona World Cup -finaali, voitti vuonna 1966.

Finaalin lopputuloksesta riippumatta Roberto Mancini ja Gareth Southgate, kaksi valmentajaa, jättävät jälkensä maahansa osoittaen, että myös vanhat kliseet voivat pudota. Transalpins ja britit antoivat muistiinpanon kuukaudeksi Leonardo Spinazzolasta Harry Kaneen Jack Grealishin tai Lorenzo Insignen välityksellä ja toivat kesäksi vanhan mantereen terveyskontekstista.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euro 2021: Wembleyssä Gareth Southgaten lunastus koko maan edessä

Aloitettuaan ryhmävaiheessa kolmella voitolla kolmessa ottelussa Italia horjui kahdeksannessa Itävallaa vastaan ​​ja välierissä espanjalaisia ​​vastaan. Mutta hänen räikeä hyökkäyksensä (12 maalia) ja puolustuksensa ovat aina niin varmoja oikeuttamaan hänen menestyksensä. Finaali, joka palkitsee tietyn logiikan, jota ilmentää hullu jatkuva 33 pelin sarja ilman tappiota, alkoi syyskuussa 2018.

Huolimatta arkaammasta alusta, kahdella altaalla tehdyllä maalilla, Englanti osoitti puolustuskykyä, jota he olivat tunteneet harvoin, vain yhdellä maalilla. Brittiläinen raketti lähti kahdeksannesta, jahtasi vanhoja demoneitaan tavanomaista saksalaista variksenpelätintä vastaan ​​(2-0) ennen kuin se palasi ukrainalaisia ​​vastaan ​​neljännesvuosittain (0-4). Kahdella maalilla, jotka on tehty kolmessa pudotuspelissä, englantilaiset ovat todistaneet kykynsä nostaa pelitasoa Cleaver-otteluissa. Heidän on päätettävä yleisönsä edessä voittaakseen historiansa ensimmäisen euron. Squadra Azzura sitä vastoin näyttäisi pilaavan puolueen muistaa hyvät muistot vuodelta 1968, heidän ainoan mannermaisen kruunautumisensa vuodesta.

Italia-Englanti, Sunnuntaina 11. kesäkuuta klo 21.00 M6- ja BeIN Sports -sivustoilla (ja jatkuu Lemonde.fr)

Emme odottaneet häntä tällä tasolla, mutta Luke Shaw yllätti tarkkailijat, sillä hänellä oli niin tärkeä rooli englannin kurssilla tässä eurossa. Kolmen lionin lopullisessa luettelossa, joka on pelannut kaksi peliä kahdessa vuodessa, hän alkaa vaihtaa ensimmäisessä ottelussa Kroatiaa vastaan ​​(1-0). Gareth Southgate päättää perustaa hänet vasemmalle puolelle Kieran Trippierin tilalle Skotlantia vastaan ​​tapahtuneen iskun aikana. Se on sitten hänen ensimmäinen viimeisen vaiheen ottelu suuressa turnauksessa vuoden 2014 maailmanmestaruuskilpailujen jälkeen. 25-vuotias ei koskaan jätä englantia alkaen yksitoista.

Kolmella avustuksella Luke Shaw on yksi Englannin hyvän kurssin arkkitehdeistä, joka kaataa Italian Euro 2021 -finaalissa sunnuntaina 11. heinäkuuta.

Tämä paluu armoihin ei ollut kaukana ilmeisestä. Vuoden 2015 lopussa hän kärsi sääriluun ja sääriluun kaksinkertaisesta murtumasta, joka tekisi hänet kaipaamaan Euro 2016. Vamma, josta toipuminen kesti vuoden. « Olin hyvin lähellä jalkani menettämistä ”, hän oli sitten tunnustanut. Heti palattuaan kilpailuun hän jatkoi uutta nivusvaurioita vuoden 2016 lopussa, sitten loukkaantumista jalan nivelsiteissä huhtikuussa 2017. Verilöyly, joka esti häntä kansainväliseltä tutkalta.

Myös poissa vuoden 2018 maailmanmestaruuskilpailuista Manchester Unitedissa vuodesta 2014 pelannut näyttää vihdoin saavuttavansa täyden potentiaalinsa. Yllätysvieras on Englannin paras ohikulkija, jolla on kolme tarjousta euron alusta lähtien: yksi Raheem Sterlingin vapauttavan maalin aikana Saksaa vastaan ​​(2-0) ja kaksi muuta Ukrainaa vastaan ​​saavutetun menestyksen aikana (0-4). Toinen ratkaiseva passi italialaisia ​​vastaan ​​antaisi hänelle mahdollisuuden tulla kilpailun parhaaksi ohikulkijaksi ja kenties Euroopan mestariksi. Mukava syntymäpäivälahja sille, joka viettää 26. syntymäpäiväänsä 12. heinäkuuta.

  • Samaan aikaan … Messi voittaa ensimmäisen suuren tittelin Argentiinan kanssa

Viides on vihdoin ollut oikea. Kolmen hävinneen finaalin (2007, 2015 ja 2016) jälkeen Lionel Messi voitti 34 ensimmäisessä Copa Amerikassa Argentiinalle. Albiceleste sai paremman Neymarin Brasiliasta lauantain finaalissa (1-0). Argentiinalaisen menestyksen loistava arkkitehti (4 maalia ja 5 syöttöä ennen finaalia) “la Pulga” voitti ensimmäisen suuren pokaalinsa viidessä finaalissa. Hän epäonnistui myös vuoden 2014 MM-kisoissa. Ainoa kuusinkertaisen Ballon d kullan aseiden esitys maansa kanssa on vuodelta 2008, voitolla olympialaisissa.

Lue myös Copa America: Argentiina-Brasilia, finaali saada Messi ja Neymar unohtamaan vanhat demonit
  • Kattoikkunassa: Kolmen leijonan XXL kunniavartija

Kolme leijonaa lähti St. George’s Park -perusleiriltään viimeisen kerran kilpailussa lauantai-iltapäivällä. Englannin pelaajia saattoi vaikuttava yleisö, joka tuli piristämään heitä ennen saapumistaan ​​Wembleyyn valmistautuakseen sunnuntain finaaliin.

  • Sinisen taivaan kulma: palapeli jatkuu Tokioon

Ranskan olympialaisten jalkapallojoukkueen valmentaja Sylvain Ripoll joutuu kohtaamaan uuden poissaolon, koska klubit ovat jo kieltäytyneet vapauttamasta pelaajiaan. Vasemman polven etuosan ristisidoksen repeämän uhri, puolustaja Jérémy Gélin joutui menettämään 22. heinäkuuta alkavan olympiaturnauksen. Ripoll pystyi kutsumaan Tokioon 22 pelaajaa ja pystyi säilyttämään vain 19, ja tämä, koska säännöistä, jotka antavat seuroille mahdollisuuden säilyttää pelaajansa, olympialaisten päivämääriä ei lasketa FIFA: n kalenteriin. Gélinillä ei ole toistaiseksi korvausta puolustuksessa, koska reserviläisten luettelo koostuu vain maalivahdista (Bertaud) ja hyökkääjästä (Lihadji). Valtuuskunta, joka koostuu nyt 18 osasta, lensi perjantai-iltana Etelä-Koreaan valmistelukurssille. Nollavarmuudella ja paljon kysymyksiä.

“Haluan välittää onnitteluni, samoin kuin perheeni, kaikille teille pääsystä EM-finaaliin”

Kruunu kiittää jo kolmea lionia. Ylpeänä aiheidensa kulusta kuningatar Elizabeth II välitti rohkaisunsa maajoukkueelle lauantaina 24 tuntia ennen finaalia. Hänen majesteettinsa on läsnä Wembleyssä vuoden 1966 maailmanmestaruuskilpailujen voitokkaan finaalin aikana ja palkintojen esittelyn aikana Euro 1996: ssa tällä kertaa palatsistaan. “Viisikymmentäviisi vuotta sitten minulla oli mahdollisuus luovuttaa maailmancup Bobby Moorelle ja huomasin, mitä pelaajille, johdolle ja tekniselle tuelle merkitsi saavuttaa ja voittaa suuren kansainvälisen jalkapalloturnauksen finaali”, kirjoitti 95-vuotias kuningatar virkaan.

Juhlat Lontoon kaduilla, jos Gareth Southgaten pelaajat menestyvät, aiheuttavat huolta. “Kolmannesta puoliskosta” voi tulla potentiaalinen infektiolähde, epidemiologi Antoine Flahaultin mukaan. ”Ihmiset tulevat tungosta, hyvin epävarmassa liikenteessä, heidät majoitetaan paikallisesti, he käyvät baareissa, juhlia, ovat iloisia vuorovaikutuksessa tai päinvastoin hukuttavat kyyneleensä. Tulee kolmasosa, joka todennäköisesti on tartuntojen lähde ”, hälyttänyt Geneven yliopiston globaalin terveyden instituutin johtaja, jonka AFP kyseenalaisti.

Valikoimamme artikkeleita Euro 2021: stälinkitetty tähän