August 3, 2021

Tennis: Djokovic tavoittaa 20. Grand Slam -tittelin

Ei vain kokemuksensa vuoksi, hän on suuri suosikki ensimmäistä italialaista Wimbledonissa olevaa 25-vuotiasta Matteo Berrettiniä vastaan. Kuten aina, kun yksi “kolmesta suuresta” on Grand Slam -finaalissa, historia voidaan kirjoittaa.

Koska Djokovic ei pystynyt vain nostamaan tasoa Nadalin ja Federerin kanssa. Hänellä on tänä vuonna suurempia suunnitelmia: Jos hän voittaa “pyhällä nurmikolla”, se olisi hänen kuudes voittonsa Wimbledonissa, hän voisi olla ensimmäinen pelaaja Rod Laverin (1962 ja 1969) jälkeen saavuttanut “oikean” Grand Slamin. Nimittäin voittaa kaikki neljä suurta yhtiötä samana kalenterivuonna.

AP / Kirsty Wigglesworth


“Historia on vaakalaudalla”, Djokovic sanoi ennen finaalia

Hän haluaa myös voittaa yksittäisen kultaa olympialaisissa: “Golden Slam” (Grand Slam olympiakullalla) – vain saksalainen Steffi Graf on saavuttanut tämän vuonna 1988. Graf päätti uransa 22 suurella otsikolla, Serena Williamsilla on edelleen 23 , ja Margaret Courtilla on kaikkien aikojen ennätys 24. Nykyisessä muodossaan ja nuorimpana 34-vuotiaana “suuresta kolmesta” nämä numerot eivät ole utopiaa myöskään Djokovicille.

“Historia on vaakalaudalla”

Viisikertaisen Wimbledonin voittajan näkökulmasta sunnuntai sympatiat voivat kuulua ulkopuoliselle Berrettinille. “Mutta toivottavasti ihmiset voivat myös tunnustaa tämän ottelun tärkeyden minulle. Historia on vaakalaudalla ”, Djokovic sanoi.

Djokovic on voittanut kaksi edellistä taistelua maailman yhdeksänneksi: ATP-finaalissa Lontoossa 2019 hän luopui vain kolmesta ottelusta, ja serbi voitti muutama viikko sitten Roland Garrosin puolivälierissä 6: 3 6: 2 6: 7 (5/7) 7: 5 enemmän vaivaa. “Tulee suuri taistelu. Finaalissa voi tapahtua mitä tahansa. Berrettini on voittanut useita otteluita nurmikolla, hän palvelee hyvin ja pelaa hyvin ”, Djokovic sanoi.

Matteo Berrettini

MITÄ / AFP / Glyn Kirk


Berrettini pääsi ensimmäiseen Grand Slam -finaaliinsa Wimbledonissa

Vaikka serbi on iso suosikki, hän tekee pahaa ja aliarvioi Berrettinin ensimmäisessä suuressa finaalissaan. Tämä on ensimmäinen italialainen finalisti Grand Slam -turnauksessa sen jälkeen, kun Adriano Panatta voitti Ranskan avoimet kilpailut vuonna 1976. “Hän oli luultavasti suurin nimi, joka uskoi minuun lapsena”, Berrettini kuvaili, että hänellä oli joskus yhteyttä Panattan kanssa.

Täysi tuki

Tennis on hänen geeneissään, koko perhe isovanhempiinsa asti. “Se tarkoittaa minulle kaikkea”, Berrettini sanoi siitä, että hänen vanhempansa, veljensä ja yksi parhaimmista ystävistään piristävät häntä Keskustuomioistuimessa.

Miesten finaalissa on myös ensi-ilta. Ensimmäistä kertaa turnauksessa ottelua johtaa nainen. 43-vuotias kroatialainen Marija Cicak valittiin välimieheksi. Cicak voi palata monien vuosien Wimbledonin kokemukseen. Hän oli jo johtanut naisten finaalia vuonna 2014 ja naisten kaksinkertaista finaalia kolme vuotta myöhemmin. Vuoden 2016 Rion olympialaisissa hän oli myös tuomari kulta taistelussa.

Kroatialainen erotuomari Marija Cicak

APA / AFP / Gabriel Bouys


Marija Cicakin kanssa nainen antaa sävyn ensimmäistä kertaa miesten finaalissa Wimbledonissa

Historiallinen sunnuntai Italialle

Ja nyt on kyse historiallisesta Italian urheilusunnuntaista Lontoossa: Klo 15.00 (CEST) Berrettini tapaa Djokerin, kuusi tuntia myöhemmin Englannin isäntänä toimivan Squadra Azzurran, joka yrittää jalkapallon EM-finaalissa Wembley-stadionilla. kotibileet.

Wimbledon ja Wembley – urheiluhullut italialaiset ovat yli kuun. “Osta hyvä televisio, jos sinulla ei vielä ole sitä, koska se on meille kaikille erityinen sunnuntai”, sanoi Berrettini, joka oli todistanut nurmikon vahvuutensa etukäteen tittelillä Lontoon Queen’s Clubilla.

Ristissä sormet jalkapallon kollegoille

Vaikka Berrettini on ensimmäisessä suuressa finaalissaan Djokovicia vastaan ​​30. (!) Selkeässä ulkopuolisessa, jalkapallofinaalin lähtökohta on paljon lähempänä. “Emme päässeet vuoden 2018 MM-kisoihin. Mutta työ, jonka he ovat tehneet siitä lähtien, kuinka kovaa työtä he ovat tehneet – he ansaitsivat tämän finaalin ”, Berrettini kertoi Roberto Mancinin tiimistä.

Mutta vaikka Berrettiniin kohdistuu myös jalkapallokuume, hän keskittyy täysin tavoitteeseensa tulla ensimmäiseksi italialaiseksi, joka voitti Wimbledonissa.

Kaikki Englannin mestaruuskilpailut Wimbledon

(Iso-Britannia, 17660000 puntaa, turve)

Miesten kaksinpelit

Finaali:
Novak Djokovic (SRB / 1) Matteo Berrettini (ITA / 7) -: – -: – -: –
Välierät:
Novak Djokovic (SRB / 1) Denis Shapovalov (CAN / 10) 7: 6 (7/3) 7: 5 7: 5
Matteo Berrettini (ITA / 7) Hubert Hurkacz (POL / 14) 6: 3 6: 0 6: 7 (3/7) 6: 4
Puolivälierätaulukko:
Novak Djokovic (SRB / 1) Marton Fucsovics (HUN) 6: 3 6: 4 6: 4
Denis Shapovalov (CAN / 10) Karen Chatschanow (RUS / 25) 6: 4 3: 6 5: 7 6: 1 6: 4
Matteo Berrettini (ITA / 7) Felix Auger-Aliassime (CAN / 16) 6: 3 5: 7 7: 5 6: 3
Hubert Hurkacz (POL / 14) Roger Federer (SUI / 6) 6: 3 7: 6 (7/4) 6: 0

jatkuva