August 4, 2021

Wimbledon, Berrettini: Federerin oppitunnista ensimmäiseen finaaliin

Vuonna 2019 ensimmäinen kerta toisella kierroksella ja kova tappio King Rogerin kanssa, sitten Australian tennispelaajan kanssa syntynyt rakkaus ja lopulta ensimmäinen Grand Slam -finaali

Wimbledon on “turnaus” par excellence. Kuinka monta kertaa joukkuetoverillemme lauantai-ottelussa sanoimme “Mutta missä luulet olevasi? Wimbledonissa? ”. Nuo vihreät niityt ovat jokaisen tennispelaajan unelma, eikä Matteo Berrettini ole poikkeus. Kun hän oli lomalla, hän pelasi veljensä Jacopon kanssa ja soitti “Wimbledonia”. eilen, heti saatuaan paikkansa finaalissa, hän sanoi: “Se oli niin suuri unelma, että minulla ei koskaan ollut rohkeutta tehdä sitä.” Loppujen lopuksi Lontoon turnauksella oli erittäin tärkeä paikka hänen urallaan. Ainakin kolmessa eri tilanteessa, täydellinen numero.

Federerin oppitunti

Olemme vuonna 2019, se on vasta Berrettinin toinen osallistuminen Church Road Slamiin sen jälkeen, kun ranskalainen Gilles Simon päätti vuoden 2018 toisen kierroksen. Matteo saapuu Wimbledoniin hyvillä aistimilla nurmikolla, kun hän on äskettäin voittanut tittelin Stuttgartissa voittamalla Felix Auger Aliassime. Ensimmäisellä viikolla hän ohittaa Bedenen, sitten Baghdatiksen ja lopulta Schwartzmanin. Hänelle se on ensimmäinen kerta Grand Slamin toisella viikolla. Ja hän antaa itselleen suurimman lahjan tavata Roger Federerin. Mies, joka tuntee nuo ruohoterät yhtä paljon, ellei parempaa kuin puutarhurit. Se päättyy 6-1 6-2 6-2, eikä Berretto, joka sanoo: “Olin liian innoissaan, en voinut edes ajatella, ja lopulta kun putosin maahan, rentouduin. Loppujen lopuksi se ei voi olla pahempi kuin se. .. Verkossa kysyin ottelun lopussa häneltä, kuinka paljon hän halusi oppitunnille.

Suloisin muisti

Se on edelleen sama Wimbledonin painos, 2019, mutta se on kolikon toinen puoli. Suloisin. Matteo tapaa siellä tyttöystävänsä Ajla Tomljanovicin. Nyt he ovat vankka pariskunta, he harjoittavat yhdessä, kun he ovat turnauksissa, ja Ajla on tärkeä sivupotku hänelle.

He kokivat karanteenin yhdessä Boca Ratonissa, Evertin suojaavan siiven alla. “Kyllä, mutta emme ole uudet Evert ja Connors – sanoo Ajla – toivomme kestävänsä vielä vähän kauemmin …”.

Ensimmäinen finaali

Ja Wimbledonissa Matteo sulkee ympyrän voittamalla uransa ensimmäisen Slam-finaalin. Ensimmäinen italialaiselle: “Unelma on liian iso, mutta nyt kun olen täällä, haluan, että siitä tulee totta.” Me myös, Matteo.

.

sivu